DERMATOLOGLARDAN 6 PRATİK YAZ CİLT BAKIMI İPUÇLARI

Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız öncelikle cilt bakımınızı düzenli olarak uygulamalısınız. Tatile çıkmadan önce cildinize iyi gelecek ürünleri yanınıza almalısınız.

Her kadının hayali sağlıklı ve ışıltılı bir cilttir. Tatile çıkmak her zaman keyiflidir fakat deniz suyunun tuzlu olması ve güneş ışığının zararlı ışınları cildinizi olumsuz etkilemektedir.

Bu durumlar göz önüne alındığında tatile çıkmadan önce iyi bir hazırlık yapmalısınız. Çünkü yanmış ve kaşınan bir ciltle eve dönmek istemeyeceksinizdir.

Dünya genelinde birbirinden farklı markalar tatil için çeşitli güneş ürünü satmaktadır. Bu şekilde insanların tatilde mutlu olmalarını sağlamaktadırlar.

Bu satılan ürünlerin çoğu sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış ve test edilmiştir. Cilt bakımı hayatın olmazsa olmaz bir parçasıdır.

1) CİLDİNİZİ NEMLENDİRMEYİ UNUTMAYIN

Yıllardır doğru cilt nemlendiricisi aramaktayız. Fakat cildimizi tanımadığımız için nemlendirme konusunda başarısız olmaktayız.

İlk olarak günlük hayatta bol su içerek vücudun tamamının su ihtiyacını karşılamalısınız. Bu şekilde yüzünüze bir canlılık gelecektir.

Cildinizi su içmek dışında çok iyi bir nemlendirici kremle nemlendirebilirsiniz. Belki çoğumuz sıcak suyun cilde iyi geldiğini düşünebilir, aksine sıcak su cildi kuru hale getirir ve yüzünüzdeki nem oranını azaltır. Lyn Yoğun Nemlendirici krem sayesinde daha yumuşak ve canlı bir cilde sahip olun.

Soğuğa yakın ılık bir su kullanarak bu yanlıştan dönebilirsiniz. Ve cildinizin nem oranını bu şekilde de koruyabilirsiniz.

Cildinize fazla baskı yapmadan peeling uygulaması yapabilirsiniz. Bu gibi yöntemler ile kendinizi daha da mutlu edebilirsiniz.

2) YAZ TATİLİNİN OLMAZSA OLMAZI: BESLEYİCİ YAĞLAR

Yaz aylarının vazgeçilmez önerisi birbirinden farklı yağlardır. Her cilde uygun düşük fiyatlara yağ bulmanız mümkündür. Tatile girerken cildinize güneş kremi dışında bir şey sürmek istemiyorsanız yağlar sizi bekliyor olacaktır.

İlk olarak temiz bir cilde bu yağlardan uygulanmalıdır. Daha sonra güneş kremi sürülmelidir. Yaz aylarında bu yağların çok fazla tercih edilmesinin nedeni içerisindeki faydalı bitkilerdir.

Bu yağlar cildi besleyip güzelleştirmesi sebebiyle birçok makyaj ürününden daha fazla kullanılmaktadır.

Çuha yağı, safran yağı, argan yağı, jojoba yağı, macadamia fındığı yağı cilt bakımı için en fazla tercih edilen yağlardır.

Bu gibi yağlar cilt hücrelerini yenileyerek cildinize ışıltı katar. Tatilinizin vazgeçilmezleri arasında mutlaka olmalıdır.

3) YAZ MEYVELERİ CİLT İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Günlük hayatta yediğiniz içtiğiniz her türlü gıda cilde etki etmektedir. Meyve de bunlardan biridir. Yemiş olduğunuz her meyvenin ciltte farklı bir görevi vardır.

Meyvelerin içerisindeki vitamin ve mineraller besin değeri olarak oldukça önemlidir. Cildinizin vitamini depolamasını istiyorsanız özellikle yeşil yapraklı sebzeler tüketmelisiniz.

Uzmanlar genellikle A, C, E vitaminlerini önermektedirler. Bu vitaminleri içeren meyveleri tatilde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Güneşlenmek sizlerin halsiz hissetmenize neden olmaktadır, biraz meyve tüketimi sizleri bu halsizlikten kurtarabilir. Vücudunuza ne kadar iyi bakarsanız cildinizde o kadar sağlıklı olur.

4) YAZ AYLARI GÜNEŞ KREMSİZ OLMAZ

Güneş kremi sadece tatil için değil hayatın her anında kullanılmalıdır. Güneş ışınları cildinize çok fazla zarar vermektedir.

Dik gelen ışınlar güneş lekelerine sebep olmaktadır. Bu sorunu kaliteli bir güneş kremi ile halledebilirsiniz.

Hayat kalitemizi artırmak ve rahat bir tatil için güneş kremleri kullanılmalıdır. İyi bir güneş kremi kullanmazsanız denize girip çıktığınızda da etkisini kaybedecektir.

Bu yüzden geniş spektrumlu güneş koruma ürünleri ile tatilinizi yanmadan, kızarmadan geçirebilirsiniz. Gün içerisinde birkaç kere güneş kreminizi yenileyebilirsiniz.

Tatile gideceğiniz yer çok sıcak bir bölge ise güneş kremi, gözlük ve şapka üçlüsünü yanınızdan ayırmamalısınız. Bu üçlü sizin kurtarıcınız olacaktır.

5) TATİLE GÖZLÜKSÜZ GİDİLMEZ

Dünya genelinde çoğu kişi göz çevresindeki sıkıntılardan yakınır. Kullanmış oldukları gözlükler bu sıkıntıların en büyük sebebidir. Yanlış gözlük seçimleri yüzünden birçok kişi göz problemi yaşamaktadır.

Tatile giderken yanımızdan hiç ayırmadığımız gözlükler çoğu kişi tarafından kullanılmaktadır. Tatil öncesi iyi bir markanın kaliteli malzemeden üretilmiş bir gözlüğü alınmalıdır.

Orijinal olmayan güneş gözlüğü güneş ışığını çok fazla önleyemediği için göze vermiş olduğu zarar çok fazladır. İyi bir güneş gözlüğü UV ışınlarının yüzde yüzünü süzüyor olması gerekir.

Tatil zamanı gelmeden çantanızın bir köşesine gözlüğünüzü mutlaka koymalısınız.

Göz çevresini korumak için geniş çerçeveli bir gözlük modelini de tercih edebilirsiniz. Unutmayalım tatile güneş kremsiz ve gözlüksüz gidilmez.

6) SICAKTA MAKYAJ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Birçoğumuz günlük hayatta sürekli olarak makyaj yapmaktayız. Tatile giderken dâhi sürekli yanımızda bir makyaj çantası vardır.

Cilt bakımı tatil sırasında zor olsa da cildimize iyi bakmak durumundayız. Tatilde makyaj yapacaksanız güneş faktörü dikkate alınarak yapılır.

Birbirinden farklı birçok marka tatil için makyaj ürünleri üretmiştir. Bu şekilde markalar tatil severleri sevindirmiştir. Yaz sıcağında yapılan makyaj ciltten iyi bir şekilde temizlenmeli ve cildin pul pul görünmesi engellenmelidir.

Tatil yapmak sağlıklı bir cilde ve ruha sahip olmanızı sağlamaktadır. Cildinize her şey yapabilirsiniz bu sizin tercihinize kalmış fakat cildinizi küstürmemelisiniz.

 

 

CİLDİ DIŞ ETKENLERE KARŞI KORUMAK İÇİN TÜYOLAR VE CİLDİ KÖTÜ ETKİLEYEN ALIŞKANLIKLAR NELERDİR?
KİL MASKESİ NE İŞE YARAR? NASIL KULLANILIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder