Termal sular cilt bariyerini güçlendirmeyi destekleyen bakım ürünlerinden biridir. Cilt bariyerini, mineral kullanarak güçlendirmek gerekir ve termal sular

TERMAL SU CİLT BAKIMINDA NE İŞE YARAR?

Termal sular cilt bariyerini güçlendirmeyi destekleyen bakım ürünlerinden biridir. Cilt bariyerini, mineral kullanarak güçlendirmek gerekir ve termal sular bu minerallerin tamamını içerir. Termal sular, cildin nem dengesini korumasını desteklerken aynı zamanda cildin taze ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Kış aylarının soğuk havalarında cilde uygulanması ile kızaran ve kuruyan cildin yatışmasını sağlayarak dengeler ve yaz aylarının sıcak havalarında ise cilde uygulanması ile cilde ferahlık katar.

Termal Su Nedir?

Termal su, yer altındaki jeotermal kaynaklardan çıkan sıcak suya verilen genel bir isimdir. Bu sular genellikle yüksek mineral içeriğine sahip olup yer altındaki sıcak taş tabakalarının etkileşimi sonucu oluşurlar. Termal sular genellikle doğal sıcak su kaynakları olarak bilinir ve tarih boyunca çeşitli kültürlerde termal banyo, spa veya sağlık amaçlı kullanım için popüler olmuştur.

Termal suyun içerdiği mineraller, cilde ve genel sağlığa çeşitli faydalar sağlayabilir. Bu mineraller arasında kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum ve sülfür bulunabilir. Termal suların kullanımı, cilt problemlerini hafifletme, kas ağrılarını azaltma, dolaşımı artırma ve genel olarak stresin azaltılmasına yardımcı olma gibi bir dizi sağlık yararı sağlarlar.

Termal suyun nereden çıktığı, ne kadar minerale sahip olduğu gibi önemli bilgiler cildinize  uygulama adımında faydasını artıracaktır.

Termal Su Nasıl Kullanılır?

Cilde iyi gelmesi ve cilt sağlığı için kullanılan termal suların kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan güvenli olması ve hava almadan şişelenmesi gerekir. Günümüzde yer altından çıkan termal su havayla hiç temas etmeden, güvenli bir şekilde ambalajlanarak tüketicilere sunulur. Bazen filtrasyon yapılarak su ile gelen iri tanecikler şişeleme zamanı ayıklanır. Böylece spreyin düzgün çalışması sağlanır.

Kaplıca gibi termal suyun cilde doğrudan uygulandığı yerler sağlıklı olabilir. Ancak bir termal su kaynağındaki suyu depoladığınızda aynı etkiyi elde etmek mümkün olmayabilir. Bununla birlikte termal suların şişelerde hava ile temas etmesi cilde zarar da verebilir.

Termal sular istenilen her zaman ihtiyaç halinde kullanılır. Cilt bakım rutinine sabah dahil edilerek gün boyunca sağlıklı, canlı ve taze bir cilt görünümü elde etmek için kullanabilirsiniz. Termal suların yüz temizleyici kullandıktan sonra cilde uygulanması ve ardından nemlendirici kullanılması önerilir. Yaz aylarında termal suyu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca güneşlenme sonrasında kullanarak güneşin etkilerini cilt yüzeyinde yatıştırmaya da yardımcı olmaktadır.

Termal Suyun Cilde Faydaları Nedir?

Termal suyun temel faydası cildin ihtiyacı olan nemi sağlamaktır. Cilt bariyerinin desteklenmesini için gerekli mineralleri cilde kazandırmaya yardımcı olur. Bu sayede nem dengesini korur ve aynı zamanda cildin taze ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Cilt temizliği sırasında kullanılan ürünler cilt yüzeyinden kir ve diğer kalıntıları temizler ve bunların ardından kullanılan termal su cildin ihtiyaç duyduğu mineralleri cilde kazandırmayı amaçlar. Termal sular yalnızca cilt temizliği sonrasında değil, epilasyon, güneşlenme, peeling gibi diğer tüm cilt işlemlerinden sonra kullanıma uygundur. Termal suyu, bir pamuk ya da süngere sıkarak cilt temizliği için de kullanmanız mümkündür.

Cildinizi makyaja hazırlamak istiyorsanız doğal termal suyu kullanabilirsiniz. Makyaja hızlı bir şekilde cildinizi hazırlamak istediğinizde makyaja başlamadan 5 dakika kadar önce cilde termal su uygulamak, makyaj sonrasında cildin çok daha sağlıklı ve aydınlık görünmesini sağlayacaktır. Termal suyu cilde sıkıp kurumasını bekledikten sonra makyaj adımlarınızı tamamlamaya başlayabilirsiniz. Makyaj öncesinde termal su kullanımı ayrıca fondötenin cildinizde daha nemli ve doğal durmasını sağlar.

Cilt maskesi ya da peeling gibi uygulamalardan sonra hassaslaşan cildinizi termal su kullanımı ile koruma altına alabilirsiniz. Cilt bakımı adımları tamamlandıktan sonra cilt bariyerini güçlendirmek amacı ile termal su kullanılır. Ayrıca hassas ve kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt bakımından önce termal su kullanımı cildin nemlenmesini sağlayarak cildin bakıma uygun bir hale gelmesine yardımcı olur. Bunların yanı sıra güneş kremi, nemlendirici krem ve serum gibi cilt bakım ürünlerini uygulamadan önce de termal suyu cildinize sıkarak cildinizi hazırlayabilirsiniz.

Yaz aylarında hava ve nem koşullarından kuru kalan cildiniz için termal sudan biraz sıkarak cildinizi rahatlatabilirsiniz. Yazın kullanım amaçlarından bir diğeri de cildi ferahlatarak anında nem ihtiyacını karşılamasıdır. Cildinizin yağlı olduğunu düşündüğünüz zamanlarda ya da cilt tipiniz yağlı ise termal suyu kullanmak cildinizi kusursuz gösterecektir.

Cilde Nem Sağlar

Termal su, cildin ihtiyacı olan nemi kazanmasını sağlar. Kuru ve hassas cilde sahipseniz hava koşullarından ve zararlı güneş ışınlarından korunmasını sağlayarak cildinizi rahatlatır ve ferahlatır. Karma cilt tipine sahipseniz de termal su kullanımı ile gün boyu sürecek nem ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Termal su içindeki mineraller sayesinde cildin nemini korur ve cilde nem kazandırmak ile görevlidir. Cildinize termal suyu sıkarak uyguladığınızda cildinizin tazelendiğini ve yenilenip daha sağlıklı göründüğünü hissedecek ve göreceksiniz.

Cilt bakımı rutini sırasında temizlik adımı ile cilde yararlı olan mineraller ve zararlı olan kir, yağ ve makyaj gibi kalıntılar ciltten atılır. Cildin ihtiyacı olan nemin ve minerallerin sürdürülmesini sağlamak için cilt temizliği adımından sonra termal su sıkılabilir. Bu sayede yüz temizleme jeli sonrasında ciltte oluşabilecek kuruluk ortadan kalkar ve cilt ihtiyacı olan neme kavuşur.

Cilt Bakımını Tamamlar

Cilt bakımı rutininizdeki temizleme, peeling, cilt maskesi gibi adımlardan sonra termal su kullanımı ile ciltteki hassaslaşmanın rahatlatılması ve cilt bariyerinin güçlenmesini sağlamak için cilt bakım adımlarından sonra termal su kullanmak cildinize iyi gelecek ve cilt bakımınızı tamamlayacaktır. Termal su, cilt bakımınızı destekleyerek cildinizin daha dengeli ve sağlıklı görünmesine katkı sağlayabilir. Sadece cilt bakım adımlarından sonra değil özellikle kuru cilt tipine sahipseniz cilt bakımı ve krem uygulamadan önce de termal su kullanabilirsiniz. Bu sayede cildiniz nemlenir ve cilt bakım ürünlerinizi daha etkili bir şekilde absorbe edebilir. Genellikle, nemlendirici, güneş kremi ve serum gibi bakım ürünlerini kullanmadan önce termal su kullanmak, cildi bu adımlara hazırlayarak daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olabilir.

Makyaj sonrasında kullanılan termal su, cilt yüzeyine makyajı sabitlemede yardımcı olur. Yağlı ve karma cilt tipine sahip kişilerin gün içerisinde makyajının parlaması gibi sorunlarına karşı termal su uygulamaları, makyajın aydınlık ancak yağlı bir görünümden uzak kalarak matlaşmasını ve yeniden güzel görünmesini sağlar.

Güneşlenmeden sonra, peeling uygulamasından sonra, spor yaptıktan veya epilasyondan sonra kızaran veya terleyen cildinize termal su uygulayarak cildinizi yatıştırıp rahatlatabilirsiniz.

Lyn Makyaj Sabitleyici Termal Su çantaya sığan boyutta olması ile gittiğiniz her yere sizinle gelebilecek bu sayede kullanmaya ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda sizinle birlikte olacaktır. Ayrıca ıslak ve canlı bir ten makyajı görünümüne sahip olmak isterseniz termal su spreyini makyaj süngerinize sıkabilirsiniz. Böylece fondöten uygularken cildinizin daha ıslak ve aydınlık bitişli görünmesini sağlayabilirsiniz. Ten makyajınızı tamamladıktan sonra termal suyu cildinize sıkarak makyajınızın sabitlenmesini sağlayabilirsiniz.

Makyaj Sabitleyici Termal Su

Zengin mineraller ve cildiniz için faydalı bileşenler içeren Lyn Makyaj Sabitleyici Termal Su, içerisindeki özel formülü sayesinde cildi rahatlatmaya, ferahlık kazandırmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca makyajınızı cildinize sabitler. Cildi tazeler ve dış etkenlere karşı koruyucu bir kalkan gibi sarar. Cildin gün içinde ihtiyacı olan nem dengesine kavuşmasını sağlar. Lyn Makyaj Sabitleyici Termal Su özel formülü sayesinde makyajınızı korurken cildiniz de güçlendirir. Cildinizi temizledikten sonra ya da cildinizin neme ihtiyacı olduğunu hissettiğiniz her an kullanabilirsiniz.

KİŞİSEL BAKIM NEDİR?
SALİSİLİK ASİT NEDİR? NE İŞE YARAR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder