Kusursuz bir cilde sahip olmak için çeşitliliği bol olan ürünleri tercih ederken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

KUSURSUZ CİLT GÖREVİ: DOĞRU GÜNDÜZ KREMİ NASIL SEÇİLİR?

Kusursuz bir cilde sahip olmak için çeşitliliği bol olan ürünleri tercih ederken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Cilt tipinize ve cildinizin ihtiyacına göre seçeceğiniz nemlendirici, besleyici, matlaştırıcı, kırışıklık karşıtı kremleri cildiniz için kullanabilirsiniz. Cildinize uygun olmayan bir ürün seçtiğinizde ise cildiniz yanlış ürün tercihinizi sizlere hemen belli edecektir.

Neden Gündüz Kremi Kullanılır?

Gündüz kremleri cildin üst tabakasını korumakla görevlidir. Cildinizi temizledikten sonra ciltte olan yağ ve kir gibi birikintilerin giderilmesini sağlamanın yanı sıra cildinizin kendisini korumak için oluşturduğu doğal yağ katmanını da temizler. Bu sebeple cildin nemlenmesini, beslenmesini ve korunmasını sağlamak için gündüz kremlerine cildinizin ihtiyacı vardır. Gündüz kremleri, cildin pul pul dökülmesini önlemek, sivilce, kızarıklık, parlama ve kırışıklık gibi cilt sorunları ile de mücadele edip cildin nem dengesini koruması için de kullanılır. Ayrıca cildin üzerine uygulanacak ürünler için cildi hazır hale getirir.

Gündüz Kremleri Ne İşe Yarar?

Gündüz kremleri, cildin nem ihtiyacını karşılarken aynı zamanda cildi yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Makyajın kalıntılarından, gün içerisinde çevreden gelip cildin üzerinde biriken doğal kirlerden, tozlardan ve cildin fazla ürettiği yağdan cildi temizlemek ve bu kirleri arındırmak gerekir. Cildi temizleme adımından sonra ciltte biriken tüm olumsuz etkenlerin yanı sıra cildi koruyan olumlu yağlar da temizlendiği için bu işlem sonrasında kullanılan gündüz kremi, cildin tekrar doğal yağ ve nem dengesini sağlayarak cildi iyileştirir. Ayrıca gündüz kremlerinin kullanım amaçlarından bir diğeri de temizleme ve nemlendirme rutinlerinin ardından kullanılacak makyaj adımına cildi hazırlayarak bir nevi makyaj bazı görevi görmektir. Böylece kullandığınız ten makyaj ürünleri ile cildinizin uyum sağlayarak bütünleşmesini sağlar.

Gündüz Kremi Nasıl Kullanılır?

Gündüz kremini cildinizin neye ihtiyacı olduğunu cilt tipiniz ve cilt kusurlarınızın farkında olarak tespit ederseniz yaşlanma ve kırışıklık gibi problemleri daha az yaşama olasılığınız olur. Gündüz kremlerinin içeriğine göre kullanma talimatları olabilir ve uygulama için bu uyarıları dikkate almak gerekir. Genellikle gündüz kremleri, temizlenmiş ve tonik ile diğer bir adımı tamamlanmış cildin yüzeyine eşit miktarda dağıtılmak üzere uygulanır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, çok fazla ürünün çok iyileştirme gibi bir özelliğe sahip olmadığı unutulmamalıdır. Cildinizin ihtiyacı olan nemlendirme için örneğin, fındık büyüklüğünde bir miktar ürünü parmağınıza alıp cildinizde yanaklarınıza, alnınıza, burun ve çenenize eşit olacak bir şekilde yaymanız gerekmektedir. Cildiniz üzerinde daha kuru bir alan var ise oraya daha fazla yoğunlaşabilirsiniz ancak bu da çok fazla bir ürün kullanmanız gerektiği anlamına gelmez. Gündüz kremleri hafif yapıya sahip ürünlerdir. Uygulandığında cilt yüzeyinde aydınlık bir görünüme sebep olur ve cildinizi yumuşatır. Böylece makyaja başlamadan önce kusursuz bir cilt zemini hazırlanmış olur. Gündüz kremleri içeriğindeki formül sayesinde ciltte su tutma özelliği taşır ve kullanıldığında gün boyunca cildinize nem sağlar. Güneş koruma faktörü içeren bazı gündüz kremleri de bulunmaktadır. Güne başlarken rutininizde ürünleri ayrı ayrı kullanmak istemiyorsanız içeriğinde güneş koruma formülü olan gündüz kremlerini tercih edebilirsiniz.

Temiz bir cilt, cilt bakım ürünlerindeki içerikleri çok daha iyi emerek cilde hapseder. Cildin yüzeyindeki kir, yağ ve makyaj kalıntıları uygulanan gündüz kreminin işlevini yapmasını zorlaştırır. Bu sebeple cildinizi nazikçe temizleyip ardından gündüz kremini uygulamalısınız. Cilt tipinize ve sahip olduğunuz hassasiyete bağlı olarak peeling uygulayabilir ve böylece cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulabilirsiniz. Böylece ölü derilerinden arınmış bir cilde uygulanacak gündüz kremi cildiniz tarafından daha kolay bir şekilde emilmesini sağlar. Ayrıca cildinizdeki kan akışını, yüzünüze parmaklarınız ile yapacağınız masaj ya da kullanacağınız mekanik fırçalar ile artırabilirsiniz. Bu sayede de cildinizi hareketlendirip biraz ısıtmış olacaksınız. Bunun faydası ise cilt bakımı ürünlerindeki içeriklerin cildinize daha kolay nüfuz etmesini sağlayacak ve daha etkili olup cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

Cilt Tipine Uygun Gündüz Kremi Seçmek

Cildiniz için gündüz kremi seçerken neye ihtiyacınız olduğu ve cildiniz için hangi ürünün daha uygun olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Yaşadığınız yerin hava gibi çevresel koşullarının ve cilt tipinizin ihtiyacı olan içeriğin ne olduğunun farkında olarak seçilen gündüz kremi ile cildinizin ışıldamasını ve daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kuru bir cilt tipine sahipseniz soğuk ve kuru kış günlerinde cildinizin daha kuruyacağı ve gerginleşeceği gerçeği olduğundan daha yoğun bir nemlendirme içeriği olan gündüz kremi tercih edebilirsiniz. Böylece cildinizin sebum dengesini korumasına destek olabilirsiniz.

Normal veya karma bir cilt tipine sahipseniz gündüz kreminizi matlaştırıcı içeriğe sahip olarak tercih edebilirsiniz. Hafif yapıda gündüz kremi özelliği olan ürünleri tercih ederek cildinizin daha fazla yağlanma olasılığının önüne geçebilirsiniz.

Yağlı bir cilt tipine sahipseniz mutlaka günlük olarak nemlendirici kullanmalısınız. Cildinize uygun içeriği olan nemlendiriciler sayesinde cilde ihtiyacı olan nemi kazandırır ve yağ dengesini sağlamasına destek olur.

Kızarıklık, tahriş ve alerji gibi cilt sorunlarına ev sahipliği yapan hassas bir cilde sahipseniz kullanacağınız ve tercih edeceğiniz her ürün içeriğinde hafiflik, hassaslık gibi özelliklere ihtiyacınız olacaktır. Hassas ciltler için hipoalerjenik ve gözenek tıkamayan formüllerde gündüz kremleri tercih ederek cildinizin reaksiyon vermesinin önüne geçebilir ve sağlıklı bir şekilde nemlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Gündüz Kremi Seçimi

Gündüz kremi seçimi cilt tipinize uygun olmanın yanı sıra içeriğindeki doku ve yapısının da sizin için uygun olması önemlidir. Cildinizin size verdiği sinyalleri doğru anlamak ve iyi olmasına yönelik doğru ürün seçimi yapmak gerekir. Bu seçimler bazen hafif yapılı kremleri, bazen jelleri, bazen kremsi dokuya sahip gündüz kremlerini temsil eder.

Cilt bakım ürünlerinin çoğunda artık güneş koruyucu bulunmaktadır. Cildinizin ihtiyacını ve hangi ürünü kullanmanın size iyi geleceğini en iyi siz bilirsiniz. Bu sebeple ister ayrı bir güneş kremi adımını günlük rutininize ekleyin isterseniz de güneş koruyuculu bir gündüz bakım kremi seçin, ancak unutmayınız ki günlük olarak cildinizin ihtiyacı mutlaka yüksek güneş koruyucusu içeren ürünü ya da direkt olarak güneş kremini cildinize uygulamanızdır.

Hava koşulları güneşsiz ve bulutlu olsa dahi cildiniz güneşin zararlı ışınlarına karşı savunmasız durumdadır. Sanılanın aksine güneşin zararlı etkisi olan UVA ışınları yalnızca yazın değil yılın her zamanında cilt için zararlıdır. Bu sebeple yılın her gününde düzenli bir şekilde yüksek faktörlü güneş koruyucusu kullanarak cildinizi erken yaşlanma ve koyu lekelerin oluşumundan koruyabilirsiniz. Cilt ürünleri içerisinde güneşten koruma etkisi bulunmasını istiyorsanız UVA ve UVB koruması içeren cilt ürünlerini tercih etmeniz gerekir.

Bahar aylarında dışarıda gezeceğiniz zamanlarda, güneşin yüzünüzü ısıttığını hissettiğinizde ve yaz aylarında şehir içinde olup tatile çıkmasanız bile her gün mutlaka güneş kremi kullanmalı veya SPF içeren cilt bakım ürünlerini kullanmalısınız. Cildin güneşten korunmasını sağlamak için UVA ve UVB filtreleri içeren cilt bakım ürünlerinden içerisinde SPF 15/20 içeren cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.

RETİNOL NEDİR? CİLT BAKIMINDA FAYDALARI NELERDİR?
GENÇ GÖRÜNMENİN SIRRI: KIRIŞIKLIK KARŞITI ÜRÜNLER
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder