Cildinizle en fazla ve en yakından temas eden ürün olan duş jelini seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

CİLDİNİZ İÇİN EN UYGUN DUŞ JELİ SEÇİMİ

Cildinizle en fazla ve en yakından temas eden ürün olan duş jelini seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Cilt ve vücut tipleri arasındaki farklılıklar özel ihtiyaçların çeşitliliğini yansıtır.

Yıkanmak söz konusu olduğunda sadece bir sabun kullanmak hassas ciltleri kurutabilirken, aynı zamanda bazı cilt tipleri için sorunsuz bir temizlik sağlayabilir. Bu nedenle cildinizin sağlıklı ve canlı görünümünü korumak ve olası cilt sorunlarından kaçınmak için duş jeli seçerken sadece temizlik amacını değil aynı zamanda cildinizi nemlendirmeyi ve pH dengesini korumayı hedefleyen ürünleri tercih etmek önemlidir.

Duş Jeli Nedir?

Duş jelleri, banyo yaparken kullanılan ve vücuda ferahlık, temizlik hissi veren ürünler arasında yer alır. Sabunun yerine kullanılan bu jeller, kaygan dokuları sayesinde vücudu temizlerken aynı zamanda kullanıcıya rahatlık sağlar. Ayrıca duş jellerinin çeşitli hoş kokuları bulunmaktadır ve sabunlara göre ciltte daha uzun süre kalıcı bir etki bırakabilirler.

Aslında tıpkı bir sabun gibi işlev gören duş jellerinin amacı, vücuttaki kirleri giderip bunun yerine teninizde hoş bir koku bırakmaktır. Bu jeller, sabunlara göre daha etkili bir koku deneyimi sunar. Sabun türleri genellikle cildi kurutma eğilimindeyken, duş jellerinin düşük pH değerlerine sahip olması, cildi kurutma ve alerji riskini azaltarak daha nazik bir temizlik sağlar. Duş jeli nedir? sorusu hakkında daha fazla bilgi almak için blog içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Duş Jeli Nasıl Kullanılır?

Kokusuna ve içeriğine göre tercih ettiğiniz Lyn duş jelini satın aldıktan sonra kullanımı için duşa girip su sıcaklığını istediğiniz aralıkta açınız. Cildinizin de rahatlayacağı ve yine cildinizi yormayacak, zarar vermeyecek su sıcaklığı aralığında ayarlamaya özen gösteriniz.

Banyoda kullanım için tercih ettiğiniz kese, sünger ya da lifin üzerine yeterli miktarda duş jelini döktükten sonra köpürtebilirsiniz. Islak vücut üzerinde duş jelleri, az miktarda uygulandığında da çok köpürme yapısına sahiptir. Bu sebeple ürün miktarına bağlı bir köpürme beklenmez.

Jel kıvamında olan yapısı sayesinde su ile temas halinde köpük oluşturarak çoğalır ve yayılır. Sonrasında üzerinde köpürmüş duş jeli olan lifi, keseyi ya da süngeri vücudunuza çok bastırmadan, sert olmayacak şekilde ovalayarak uygulayabilirsiniz. Tüm vücudunuza masaj yaparak uygulayabilir, böylece hem rahatlamanın keyfini hem de cildinize duş jelinin katacağı nemi ve temizliği kazandırmış olursunuz.

Ardından cildinizde duş jelinden eser kalmayacak şekilde vücudunuzu su ile durulayabilirsiniz. Banyoda işiniz, yıkanmanız bittikten sonra vücudunuzu havlu yardımı ile kurulayabilirsiniz.

Kokusu Kalıcı En İyi Duş Jelleri

Duş jeli seçimi ve kullanımı vücuttaki kiri atıp temizlik katmanın yanı sıra daha ipeksi, yumuşak bir cilt elde edimi için kullanılır. Duş jeli, sabun kullanımına daha uzun süre kalıcılık, güzel koku ve cildi kurutmama özelliği ile banyolarınızda yerini alır.

Lyn Skincare’in 3 farklı kokuyu barındıran duş jelleri bulunmaktadır. Bunlar:

Daphne Nemlendirici Duş Jeli, cildi nemlendirerek temizlik sağlar. Alkol ve paraben içermeyen formülü sayesinde amber, gül, mor menekşe gibi içerdiği koku notaları ile kalıcı kokusunu vücudunuzda parfüm gibi taşıyabilirsiniz.

Günlük kullanıma uygun olan ve cildi nemlendirme özelliği bulunan Lilith Nemlendirici Duş Jeli, üst notalarında limon, tonka fasülyesi ve mür barındırırken alt notalarında ise sığla, paçuli, amber ve misk gibi koku notalarını içerir.

Hera Nemlendirici Duş Jeli Lyn Skincare’in bir diğer hoş kokuya ve nemlendirici içeriğe sahip duş jeli çeşitlerinden birisidir. Hera duş jelinin koku piramidinde ise üst notalarında ahududu, bergamot, yabani çilek ve kayısı bulunurken, orta notalarında yasemin, şakayık, zambak ve alt notalarında ise vanilya, karamel, misk ve sandal ağacı bulunmaktadır.

Duş Jeli Cildi Temizler mi?

Duş jeli ürün çeşitleri içerdikleri formüller bazında farklılık göstermektedir. Aynı zamanda her bir ürünün belirli bir amacı vardır o da; tıpkı bir sabun gibi işlev görerek vücudumuzdaki kirleri gidermeye yardımcı olmak ve sabundan daha hoş, uzun süre kalıcı kokusunu cildimizde hissetmektir.

Duş jelleri vücudu temizleyip adeta bir deodorant ve roll on misali özellikle ter kokusuna karşı koyarak vücudun uzun süre ferah kalmasına yardımcı olur ve hoş kokunun gün içinde de sürmesini sağlar. İçerdiği formül ve yapı sayesinde cildin pürüzsüz ve ipeksi olmasına yardımcı olur. Ayrıca yine içeriğindeki nemlendirici formül sayesinde cildin ihtiyacı olan günlük bakımı verir.

Neden Cilde Uygun Duş Jeli Seçilmeli?

Kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinin çeşitliliği içeriğindeki formül bileşenleri, yapı, alerjenik karşıtı olma ve benzeri çeşitli sebeplerden dolayıdır. Bunun başlıca sebebi, herkesin cilt tipinin ve ihtiyacının farklı oluşu ve yine herkese iyi gelecek formülün, içeriğin kişiye özel gerekçelerde olmasıdır.

Genel olarak cilt tipleri kuru, hassas ve yağlı şeklinde bilinir. En sağlıklı duş jeli seçiminin cilt tipine göre yapılması hem kullanım rahatlığı açısından hem de vücudun ihtiyacı olan içeriği kapsayıp bakımı ve iyi oluşu açısından önem taşır.

Kuru cilt tipine sahip kişiler için seçilebilecek kremli ya da nemlendiricili duş jelleri, tercih edenlerin cildini kurutmaz ve ihtiyacı olan nemi ve vitaminlerin cilt tarafından emilmesine yol açar.

Hassas cilt tipine sahip olanlar için cildi kurutmayacak, alerjik reaksiyona sebep olmayacak hassas içeriğe sahip ve yine nemlendirici formüllü ürünler tercih edilebilir.

Yağlı ciltler için ise hassas arındırıcılar içeren ve yine nemlendirici formüle sahip duş jelleri seçilerek ciltteki fazla yağın dengelenmesi ve yine gerekli olan nemin cilde verilmesi sağlanabilir.

Duş Jeli İle Duş Kremi Arasındaki Fark Nedir?

Duş jeli ve duş kremi genellikle aynı temizlik fonksiyonunu yerine getirirken, aralarında bazı farklar bulunmaktadır. Bu farklar;

  • Duş jelleri genellikle daha hafif ve su bazlıdır, cildi temizlerken aynı zamanda nemlendirme özelliğine sahiptirler. 
  • Duş kremleri daha yoğun bir kıvama ve daha fazla yağ içeriğine sahiptir, bu nedenle özellikle kuru ciltler için daha iyidir. 
  • Duş kremleri genellikle cildi daha derinlemesine nemlendirirken, duş jelleri genellikle hafif kokuları ile duyuları harekete geçirir.

Duş Jeli Nasıl Seçilir?

Cildimizi dış etkenlerden koruyan doğal yapıyı stres, hava kirliliği ve yanlış kozmetik ürünlerin kullanımı bozabilir. Kullanacağınız ve seçeceğiniz duş jelinin cildinizin doğal pH dengesini zedelemeyecek, aksine destekleyecek yapıda olmasına özen göstermelisiniz.

Çeşitli formüller, kokular ve yapılar içeren duş jellerini tercih ederken dikkat edilmesi gereken detay, içeriğindeki paraben, sülfat gibi cilde zarar verebilecek ya da tahriş edebilecek bileşenlerden kaçınmaktır.

Her cilt nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Kuru ve hassas ciltler, eksik olan nemi tamamlamak ve yağlı ciltler ise sanılanın aksine ihtiyaç duyduğu nem takviyesi ile doğal dengesini bulmaya ve korumaya çalışır. Salisik asit içeren duş jeli seçenekleri yağlı ciltlerin açtığı sorunlardan birisi olan akneler için tedavi niteliğinde kullanılabilmektedir. Salisik asitli duş jeli modelleri cildinizin yağ dengesini düzenleyerek, bakterilere karşı koruma sağlamakla beraber, ölü derilerden kurtulmanızı sağlayarak cildi yeniler ve nemlenmesini sağlar. 

Dermatolojik testlerden geçmiş ve hassas ciltler için uygun olan duş jellerini tercih etmek sadece vücudun ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz. Aynı zamanda her banyoda uygulanan duş jeli ile yumuşak, hoş kokulu ve parlak bir cilt görünümü elde etmeye de yardımcı olur.

Erkekler ve kadınlar için en iyi duş jeli, 3 farklı kokusu ile nemlendirici özelliği olan Lyn Skincare duş jelleri dermatolojik olarak test edilmiştir. Cildin nem bakımı ihtiyacını karşılarken, ter kokusunu giderip yerine uzun süre hoş koku verecek ve ciltteki kiri bir sabun gibi temizleyecek ama sabun kullanımından farklı olarak cildi kurutmayacak ve tahriş etmeyecektir.

 

CİLT BARİYERİ NEDİR? NASIL ONARILIR VE GÜÇLENDİRİLİR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder