Salisilik asit, cilt bakım ürünlerinin içinde olan ve akne tedavisi için kullanılan, beta hidroksi asitidir. Bu asit, yağda çözünebilir özelliğe sahiptir ve cildin yüzeyine değil daha derinine girip bakım yapar.

SALİSİLİK ASİT NEDİR? NE İŞE YARAR?

Salisilik asit, cilt bakım ürünlerinin içinde olan ve akne tedavisi için kullanılan, beta hidroksi asitidir. Bu asit, yağda çözünebilir özelliğe sahiptir ve cildin yüzeyine değil daha derinine girip bakım yapar. Salisilik asitin içindeki ölmüş hücreleri temizleyici etkisi sayesinde ciltteki ölü hücreleri uzaklaştırır. Böylece gözeneklerin açılmasını sağlar. Salisilik asit gibi asitler cilt tonunu eşitler, leke, sivilce ve akne gibi cilt problemlerini azaltmaya yardımcı olur.

Salisilik Asit Nedir?

Salisilik asit, cildin ölü hücreleri atmasına yardımcı olur ve akne, siğil, sivilce gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan bir asittir. Cildin yoğun sebum yani yağ üretimini kontrol altında tutarak gözeneklerin açık kalmasını ve cildin ölü hücrelerden arınarak cildin daha pürüzsüz olmasını sağlar. Böylece ciltte biriken yağı ve kir birikintilerini ciltten arınmasını sağlayarak akne oluşumunun önüne geçer.

Yağda çözülebilen yapısı ile gözeneklerdeki tıkanıklıkları ortadan kaldırarak ciltteki pürüzlü görünümü azaltmaya yardımcı olur. Salisilik asit cilt bakım rutinini hayatınıza katarak cildinizde meydana gelen problemlere karşı savaşmanıza yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca peeling etkisi barındıran salisilik asit, cilt bakım rutininizde olduğunda önemli bir yere sahip olacaktır. Böylece cildinizde oluşabilecek problemlerin önüne geçmesine yardımcı olur ve pürüzsüz, parlak ve cilt tonu eşitliği elde edebilirsiniz.

Hassas ciltler de dahil tüm cilt tiplerinin kullanabilmesi için uygun olan salisilik asit, düzenli kullanıldığında ciltteki ince çizgiler ve kırışıklık görünümü üzerinde de etkisi olmaktadır.

Kozmetik ürünlerinde salisilik asit içeriği oldukça yaygındır. Krem, serum ve tonik formlarında cilt bakım ürünlerinin içinde salisilik asidi bulabilirsiniz. Akne tonikleri, antibakteriyel kremler ve jeller, peeling, sabun, cilt maskeleri ve kepek önleyici şampuan ürünlerinin içeriğinde salisilik asit bulunur. Serum formu kullanılmadan önce de cildinizin temiz olmasına özen göstermeniz gerekir.

Salisilik Asit Ne İşe Yarar?

Salisilik asit, cilt tonu dengesizliğinden, akne, sivilce, lekelenme, kırışıklık gibi bir çok cilt sorunlarını dengelemek ve düzenlemek için kullanılır. Gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olarak gözenek görünümünü ortadan kaldırır. Siyah nokta oluşumunu engellemeye çalışır. Cildin doğal sebum oranını dengelemesini amaçlar. Cilt yüzeyinde oluşan leke görünümüne karşı bakım yapar ve leke görünümünü en aza indirmeyi hedefler. Cildinizin yağ dengesini korumasına yardımcı olarak oluşma ihtimali olan akne ve sivilcelerin önüne geçer. İnce çizgi ve kırışıklık görünümüne karşı bakım yaparak sıkı bir cilt görünümüne kavuşturur ve gözenekleri hedef alarak tıkalı gözeneklerin giderilmesini sağlar. Antibakteriyel özelliği ile cilt rahatsızlıklarının ve cilt problemlerinin oluşmasını önlemeye destek olur. Salisilik asit, cildin yumuşak olmasını da sağlar.

Salisilik Asit Nasıl Kullanılır?

Seçtiğiniz cilt bakım ürünü salisilik asit içeriyorsa dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, cildinizin uygulama öncesinde temiz olmasıdır. Cilt tipinize ve cilt sorununuza göre seçeceğiniz uygun doz ve kullanım için uzman desteğine başvurmanız da gerekmektedir. Gündüz ve gece rutini kullanımı için uygun olan salisilik asit, sabah kullanımında tonikte bulunan bir salisilik ürününü cildinize uyguluyorsanız cildinizi yüz temizleme jeliyle temizledikten sonra bir pamuk yardımı ile temizleyebilirsiniz. Böylece salisilik asit gözeneklerin arınmasına destek olacak ve yağ dengesinin olumlu anlamda oluşmasını destekleyecektir.

Salisilik asit kullanırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise uyguladıktan sonra cildinizi güneşe karşı korumaktır. Aksi halde güneşin zararlı ışınları ile tepkimeye girerek leke görünümünü azaltmak yerine artırabilir. Seçtiğiniz bakım ürününde salisilik asit var ise mutlaka yüksek koruma sağlayan güneş kremi de kullanmanız gerekir. Temizlenmiş cilt üzerine uygulanacak salisilik asitin ardından güneş kremi kullanılarak uygulama adımlarını tamamlayabilirsiniz.

Unutmamanız gereken bir diğer nokta ise, salisilik asit kullanırken aynı zamanda vitaminlerin kullanılmayacağıdır. Cildinize yanlış rutin ile uygulamak zarar verebilir veya birbirlerini etkileyen ürün yapıları ile kullandığınız ürünlerin bir etkisini göremeyebilirsiniz. Bha formunda olan salisilik asidin Aha formu olan asit ya da vitaminler ile birlikte kullanılmaması gerektiğini unutmamalı ve özen göstermelisiniz.

Salisilik Asidin Faydaları Nelerdir?

Salisilik asit içerikli kozmetikler, siğiller ve kepeklenme dahil birçok sorun için kullanılabilen, cilt sağlığı ve cildin temizlenmesi ve bakımı için uygun olan ürünlerdir. Ölü deri hücrelerini dökerek cildin yenilenmesini sağlar. Böylece cilt renk eşitsizliği, cilt donukluğu ve dokusunu iyileştirebilir. Tıkanmış gözenekleri yağda çözünen bileşenleri sayesinde cilde nüfuz ederek beyaz ve siyah nokta, sivilce gibi cildin yüzeyinde oluşan ve tıkanmış olan gözenekleri açar.

Böylece gözeneklerin görünümünde bir iyileşme meydana gelir. Ayrıca cilt sıkılaşmasını da sağlayarak gözenek görünümünü azaltır. Salisilik asit içeriğindeki formül ile sivilceye bağlı kızarıklık ve ciltte oluşan tahrişin giderilmesine yardımcı olur.

Salisilik Asit İçeren Ürünlerimiz

Lyn Akne Karşıtı Bakım Krem, özel olarak formüle edilmiş akne ve sivilce gibi cilt sorunlarını hafifletmeye yardımcı bir üründür. Bu ürünün ana bileşeni salisilik asittir. Gözeneklerin tıkanmasını ürünün içinde bulunan salisilik asit ile ciltteki ölü hücreleri arındırarak sağlar. Yine içeriğinde akne tedavisi için tercih edilen çay ağacı yağı, doğal antiseptik ve anti inflamatuar özellikleri bulunur. Lyn Akne Karşıtı Bakım Krem, ciltteki rahatsızlığı azaltarak cildin doğal iyileşme sürecini destekler ve bu süreçte cildin nem dengesini korumayı hedefler. Ciltte olan yağı dengeler, cildi kurutmadan bakım yapar, cildi besler ve korur. Dermatolojik olarak test edilen bu ürün, paraben içermez.

TERMAL SU CİLT BAKIMINDA NE İŞE YARAR?
RETİNOL NEDİR? CİLT BAKIMINDA FAYDALARI NELERDİR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder