KİL MASKESİ NE İŞE YARAR? NASIL KULLANILIR?

Cildinizin sağlığını korumak, nem dengesini sağlayarak gözenekleri her zaman temiz tutmak oldukça önemli. Zaman içerisinde, çevresel faktörlerden genetiğe kadar pek çok sebepten dolayı yıpranabilen cildiniz erken yaşlanma gibi problemlerle karşılaşabiliyor. Böylesi sorunların önüne geçmek, cilt sağlığınızı korumak için düzenli ve rutin bir cilt bakımına ihtiyacınız var.

Uzun yıllar boyunca cildinizin gençliğini korumak için pek çok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemler arasında ön plana çıkan kil maskesi ile hem cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almasını hem de gözenekleri sıkıştırarak yaşlanma karşıtı bir etki elde edilmesini sağlamak mümkün.

Özellikle, daha doğal olması ve pek çok açıdan avantaj sağlaması sebebiyle tercih edilen kil maskeleri bugün cilt bakımının vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş durumda. Oldukça kolay uygulanışı, cilde faydaları ve çok daha fazlası ile dikkat çeken bu ürünler cildinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi sunuyor.

Kil Maskesi Nedir?

Cilt bakım ürünleri arasında ön plana çıkan kil maskesi, doğal yapısı ile cildinizin yağ ve nem dengesini sağlayan, aynı zamanda gözeneklerin temizlenip, sıkılaşmasını sağlayarak cildi daha sağlıklı hale getiren bir malzeme.

Yeşil, pembe, beyaz ve siyah kil maskesi gibi alternatifleri bulunan bu maskeler, doğal içeriği sayesinde cildinizin fazla yağdan arınmasını, böylece daha sağlıklı ve güzel bir görünüm elde edebilmesini sağlıyor.

Pek çok kişinin sıkça kullandığı ve cilt üzerindeki etkileri sebebiyle memnun kaldığı kil maskeleri sadece bugün değil geçmişten beri hayatımızda olan bir ürün. Bundan binlerce yıl öncesinde bile güzellik amacıyla kullanılan doğanın bu mucizesi etkisini uzun süredir kanıtlamakta.

Kil maskesi, özellikle düzenli kullanımlarda etki eden bir ürün. Maskeyi cildinizin yağ dengesini koruması için cilt bakımı rutininize dahil etmeniz gerekiyor. Özellikle çok yağlı bir cilde sahipseniz, maskenin etkilerini tam olarak görebilmek için daha uzun süre kullanılması gerekebiliyor.

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Kil maskesi sahip olduğu özellikler cildinize en iyi gelecek mineraller içeren bir üründür. Tüm cilt tipleri için fazlasıyla etkili olan siyah kil maskesi, kırışıklardan giderilmesinden gözeneklerin açılmasına, güneş lekelerine karşı tedavi niteliği sunmasına kadar çok sayıda etkiye sahiptir.

Kil maskesinin saymakla bitmeyen faydalarından bazıları şu şekilde:

  • Cildin yağ dengesini korur: Cilt üzerinde zamanla, çeşitli etmenlerden veya genetik faktörlerden kaynaklı fazla yağ oluşabilir. Kil, yağ emici özelliği sayesinde, cildinizin üzerinde oluşan fazla yağı gidererek dengelenmesini sağlar.
  • Deformasyonları tamir eder: Kilin içerisinde yer alan vitamin ve mineraller, cilt üzerinde oluşan deformasyonları gidermek ve tamir etmek için fazlasıyla etkilidir. Cildinizin kendini onarma yeteneklerini destekleyen bu ürün ile pek çok konuda fayda elde edebilmek mümkün.
  • Cilt rengini dengeler: Kil maskesi faydalarından bir diğeri ise cildin renk dengesini sağlamasıdır. Çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilecek olan ciltteki renk dengesizlikleri, düzenli maske uygulaması ile düzeltilebilir.
  • Akne ve sivilce sorunları için kullanılabilir: Gözeneklerinizin tıkanması ve kirlenmesi cildinizde akne ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Kil maskesi, gözenekleri açan ve cildinizin nefes almasını sağlayan yapısı sayesinde akne ve sivilce sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktadır.
  • Yaşlanma karşıtı etkiye sahiptir: Kil maskesi, cildinizde yaşlanmaya bağlı olarak oluşan deformasyonların giderilmesi için kullanılabilir. Özellikle kırışıklıklar ve yıpranmalara karşı oldukça iyi bir silah olan bu maskeleri yaşlanmaya karşı kullanmak mümkün.
  • Cildi temizler: Yüzünüzü her ne kadar sık yıkıyor olursanız olun bazı bakteri ve mikropları sadece su ile öldürmek mümkün değildir. Kil maskesi, sahip olduğu antibakteriyel yapı sayesinde cildinizi temizleyerek mikroplardan arındırır. Böylece cildinizde oluşabilecek herhangi bir deformasyonun önüne geçilir.
  • Gözenekleri açar: Kilin yağ dengesini korumaya yardımcı olan yapısı aynı zamanda cilt gözeneklerinizi de açmanızı sağlıyor. Özellikle uzun süre boyunca makyaj altında kalan bir cilde sahipseniz, makyajınızı temizledikten sonra kil maskesi ile cildinizi beslemeniz oldukça önemli. Gözeneklerinizin nefes alması ve açık kalması cildinizin daha geç yaşlanmasına ve çok daha güzel bir görünüme sahip olmasına yardımcı olacaktır.
  • Güneş lekelerine iyi gelir: Kil maskesinin sahip olduğu bir diğer mucizevi fayda ise güneş lekelerine karşı oldukça etkili olması. Cildinizin her ihtiyacını karşılayabilecek olan bu madde aynı zamanda güneş lekelerine karşılı da etkili.

Düzenli cilt bakımı rutininize kil maskesini dahil etmeniz size pek çok açıdan avantaj sağlayacaktır. Cildiniz için en iyi kil maskesini belirleyerek, binlerce yıldır kullanılan bu mucizevi maddeden en iyi şekilde yararlanabilmeniz mümkün.

Kile Maskesinin Cilde Etkileri Nelerdir?

Kil maskesi antibakteriyel bir içeriğe sahip. Bu sayede, cilt üzerinde biriken bakterilerin kısa sürede ortadan kalkmasını sağlıyor. Bu durumun bir sonucu olarak da dış etmenlerden kaynaklı akne ve sivilce oluşumu engelleniyor.

 

 

Cilt üzerinde bulunan küçük gözeneklerin hava almasını ve temizlenmesini sağladığı için yaşlanma karşıtı bir etki sunuyor. Cildin ferahlamasını sağlayan maske uygulamaları, düzenli şekilde uygulanması halinde cildin beslenmesine de yardımcı oluyor.

Tüm bunlara ek olarak sıkılaştırıcı etkisi de bulunan siyah kil maskesi, cildinizin kırışıklıklara ve yaşlanmaya karşı daha dayanıklı olmasına yardım ediyor.

Kil Maskesi Nasıl Uygulanır?

Kil maskesinin uygulanışı oldukça basit. Eğer hazır kil maskelerinden tercih ediyorsanız, maskenin türüne bağlı olarak belirli miktar su ile karıştırdıktan sonra ya da direkt olarak yüzünüze sürmeniz ve bir süre beklemeniz yeterli. Bu tür bir maske tercih ederken cilt yapınızla uyumlu olanları seçtiğinizden emin olmanız gerekiyor.

Bunun dışında, kile az miktarda su karıştırarak çamur kıvamına gelmesini sağlamanız gerekiyor. Kil maskenizi hazırlarken, az miktarda su ekleyerek kıvamı daha rahat yakalayabilmeniz mümkün. Hazırladığınız maskeyi yüzünüzü kaplayacak şekilde sürerek, yaklaşık 45 – 50 dakika bekletmeniz, daha sonra durulamanız yeterli. Bekletme süreniz, tercih ettiğiniz maskeye göre değişkenlik gösterecektir.

DERMATOLOGLARDAN 6 PRATİK YAZ CİLT BAKIMI İPUÇLARI
YAĞLI CİLT BELİRTİLERİ NELERDİR? BAKIMI NASIL YAPILIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder