YAĞLI CİLT BELİRTİLERİ NELERDİR? BAKIMI NASIL YAPILIR?

Yağlı Cilt Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

Aynaya baktığınızda hangi cilt tipine sahip olduğunuzdan emin olamıyorsanız, burada okumanızı tavsiye edeceğimiz birkaç yararlı bilgi var.

Yağlı Bir Cilde Sahip Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

  • Cildiniz kalınlaşırsa
  • Cildinizde akneler oluşursa
  • Gözenekleriniz çok genişse
  • Cildinizde çizgiler ve pullanmalar oluşuyorsa
  • Cildiniz yağ oranı yüksek olduğu için normalden daha parlak görünürse
  • Makyajınız uzun süre dayanmıyorsa
  • Cildinizde kirli bir görüntü ortaya çıkıyorsa
  • Çok fazla sivilce ve siyah noktanız varsa

Ne yazık ki yağlı bir cilde sahipsiniz demektir. Ancak korkmayın, bu durumu anlamanıza yardımcı olduğumuz gibi, bu durumu değiştirmek için buradayız!

Cildinizin yağ dengesi sizin elinizde! Kontrol altına almak için de bazı önerilerimiz var…

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Yağlı cilt görünümünden kurtulmak ister misiniz? Daha doğal bir ışıltıya mı sahip olmak istiyorsunuz? Kapanmayan sivilcelerden bıktınız mı? Her gün doğal görünümlü bir ciltle güne başlamak ister misiniz?

İşte Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri:

  • İlk olarak, cildinizdeki yağ oranını dengelemek için hafif yağ bazlı ve su bazlı temizleyicileri beraber kullanmalısınız.
  • Sebum dengeleyici cilt bakım ürünleri kullanmaya başlamalısınız.
  • Haftada en az 2 kez maske yapmalısınız. Neden mi? Sık bir şekilde maske uygulaması yapmak, cildimizin nem dengesini eşit bir şekilde dengelemekte ve gözeneklerin tıkanmasını önlemektedir.
  • BHA içerikli peeling kullanmaya başlayarak bunu günlük bir rutin haline getirmelisiniz.
  • Günlük hayatımızda da cildimizi bol su ile her daim yıkamak çok önemli, rutin olarak temizlenen bir cilt kaç sene geçerse geçsin daima genç bir görünümde kalır.

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Adım 1: Yüzünüzü Temizleyin

Cildimizi güzelce ıslattıktan sonra, yüz yıkama jelini cildimizin tamamına uyguluyoruz. Cilt tipine göre en iyi yüz temizleme jelini nasıl seçeceğinizi öğrenmek için yazımıza göz atın.

Yüz yıkama jelini cildimizin tamamına masaj yaparak, cildimizin jeli emmesini sağlıyoruz. 1 veya 2 dakika bu işlemi uyguladıktan sonra cildimizi su ile titizce duruluyoruz.

Cildinizin herhangi bir yerinde jel kalmamasına dikkat edin. Jeli masaj yaparak uyguladığımız için, gözeneklerimizi tertemiz hale getirmeliyiz.

Adım 2: Peeling

Cildimizdeki ölü deriyi atmak, gözenekleri açmak için Lyn canlandırıcı peelingi uyguluyoruz. Peeling sayesinde, gözeneklerimizi açmanın yanı sıra siyah nokta oluşumunu engellemiş oluyoruz.

Adım 3: Tonik ile Cildinizi Arındırın

Cilt tipinize göre en doğru tonik seçimini yaptıktan sonra yüzümüzü günün yorgunluğundan arındırıp, cildimizdeki yağ oranının yüksek olmasından kaynaklı oluşan parlak görünümden, cildimizin yağ oranı dengeli parlak görünüme geçmek için canlandırıcı tonik kullanıyoruz. Aynı zamanda gözenekleri temizlemiş, cildi bir sonraki adıma hazırlamış oluyoruz.

Adım 4: Nemlendirici

Peeling ile gözeneklerimizi açtıktan sonra Lyn Yoğun Nemlendirici Krem ile cildimizin hayallerdeki pürüzsüzlüğe kavuşmasını sağlıyoruz.

Düzenli nemlendirici krem kullanımı, cildinizin gerekli nem oranına ulaşmasını sağlar. Daha canlı bir görünüm sağlamasının yanı sıra, cildinizi yumuşatır.

 

 

 

 

 

KİL MASKESİ NE İŞE YARAR? NASIL KULLANILIR?
SONBAHARDA CİLT BAKIMI İÇİN 7 İPUCU
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder