SONBAHARDA CİLT BAKIMI İÇİN 7 İPUCU

Yazın bitimi ile birlikte yepyeni bir mevsim bizlerle. Hava koşulları ve çevresel faktörlerin etkisini artırdığı sonbaharda cilt bakımınızı aksatmamak ve cildinizi bu mevsimin koşullarına doğru şekilde hazırlamak oldukça önemli. Cildinizin nem dengesini koruyabilmek, ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sağlayabilmek özellikle bu mevsimde cilt sağlığınızı korumanız adına dikkat etmeniz gereken konuların başında geliyor.

Sonbaharda da cilt bakımınızı en iyi şekilde devam ettirebilmek, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için bilmeniz gereken yedi ipucunu sizler için listeledik.

1- Cilt Bakımı Rutininizi Aksatmayın

Sonbahar geldiğinde cilt bakımı rutininizi aksatmadan devam ettirmeniz çok önemli. Cilt bakımı sadece bir günde etki edecek bir işlem olmadığı için mutlaka düzenli olarak yapılması gerekiyor. Gün boyu kaybettiğiniz nemi geri kazanmak, cilt temizleme ürünleri ile yüzünüze yapışan yabancı maddelerden kurtularak yatağa girmek çok önemli.

Canlandırıcı tonik, peeling maskeleri, yüz temizleme jeli gibi ürünleri kullanarak cilt bakımınızı düzenli ve doğru şekilde devam ettirmeniz gerekiyor. Lyn Skincare ürünleri ile cilt temizliğinizi en iyi şekilde yapabilir, çevresel faktörler nedeniyle oluşan yıpranmayı minimuma indirebilirsiniz.

2- Nem Dengesini Sağlamak Çok Önemli

Sonbahar ile birlikte cildinizde kuruma görülmesi çok doğaldır. Özellikle mevsim geçişlerinde cildinizin nem kaybedeceğini unutmayarak nem dengesini sağlamaya özen göstermelisiniz.

Nemlendirici krem gibi ürünler ile cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi sağlayabilir, aynı zamanda farklı vitamin ve mineraller ile beslenebilmesine yardımcı olabilirsiniz. Cildinizin nemini korumak uzun vadede kırışık oluşumunu engelleyeceği gibi daha canlı ve parlak bir cilde kavuşmanızı da sağlayacaktır.

3- Cilt Lekelerine Karşı Önlem Alın

Cilt lekeleri mevsimden bağımsız olarak mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konudur. Doğru cilt bakımını uygulamak çoğu zaman cilt lekelerine karşı yeterli olsa da mevsim geçişlerinde bu konuya biraz daha fazla özen göstermeniz öneriliyor. Lyn Skincare ürünleri ile cildinizin ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri aldığına emin olabilir, her mevsim cilt sağlığınızı en iyi şekilde koruyabilirsiniz.

4- Peeling Maskeyi İhmal Etmeyin

Cildinizi temiz tutmak ve gözeneklerinizin açık kalmasını sağlamak cilt bakımının bir numaralı kuralları arasında gösteriliyor. Özellikle dış etmenlerle çok iç içe yaşıyorsanız, kirli ve tozlu ortamlarda uzun süre vakit geçiriyorsanız gözeneklerinizin tıkanması çok normal olarak kabul ediliyor.

Peeling maske ve uygun yüz temizleme jelini kullanarak gözeneklerinizin açık kalmasını, cildinizin hava almasını sağlayabilirsiniz. Sonbaharda da bu konuya dikkat ederek cildinizin uzun yıllar boyunca gençliğini korumasını sağlayın.

5- Canlandırıcı Tonik En İyi Dostunuz Olacak

Cildinizin canlı ve enerjik görünmesi için canlandırıcı tonik kullanımı da oldukça önemli. Özellikle sonbahar gibi bir mevsimde, cildinizin tonik ile beslenmesi ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri kazanabilmesine yardımcı olacak. Tonik kullanımı, cildinizin derinlemesine temizlenmesini sağlayacak ve gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.

Yüz temizleme jeli ve yüz nemlendirici krem gibi ürünler ile bir arada kullanabileceğiniz canlandırıcı tonikleri mutlaka cilt bakımı rutininize dahil etmeniz öneriliyor.

6- Makyajınızı Doğru Şekilde Temizleyin

Makyajınızı temizlerken herhangi bir kalıntı kalmaması, cildinizin nefes almasını sağlamak adına büyük önem taşıyor. Cilt temizleme esnasında mutlaka doğru ürünleri kullanmanız ve makyajınızı silmeden uyumamanız çok önemli.

Sadece sonbaharda değil yılın her günü önem taşıyan bu konuda yüz temizleme jeli en büyük yardımcınız olacak. Akşamları rutin cilt bakımınız öncesinde, doğru temizleme jelini kullanarak makyajınızı tamamen silmeyi unutmayın. Lyn Skincare cilt temizleme ürünleri ile cildinizin sağlığını koruyabilir, dört mevsim canlı bir cilde kavuşabilirsiniz.

7- Güneşten Korunmak Sonbaharda da Önemli

Güneşin zararlı ışınları sonbaharda da cildiniz üzerinde etkilere sahip. Sadece yaz aylarında değil kışın ortasında bile kullanmanız gereken güneşten koruyucu ürünler, cildinizin UV ışınları gibi zararlı etkilere karşı güvende olmasını sağlıyor.

Sonbahar mevsiminde de etkisini yitirmeyen güneş ışınlarından korunmak, cildinizin daha geç yaşlanmasını ve uzun yıllar boyunca daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Yine aynı şekilde, güneşten korunmak, cilt lekelerinin oluşumunu da azaltıyor.

YAĞLI CİLT BELİRTİLERİ NELERDİR? BAKIMI NASIL YAPILIR?
DEFNE SABUNU FAYDALARI NELERDİR? NASIL KULLANILIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder