LAVANTA SABUNU NE İŞE YARAR, NASIL KULLANILIR?

Lavanta, Atlas Okyanusu adalarından Akdeniz çevresindeki ülkelere, Hindistan’a kadar uzanan bir bölgede üretimi yapılan, hoş kokulu bir bitkidir. Lavanta denilince akla ilk olarak süs bitkisi gelir. Rengiyle bulunduğu ortama güzellik katan lavanta, günümüzde artık cilt bakım ürünlerinin de vazgeçilmez ürünleri arasında yerini alıyor. İçinde bulunan antiseptik özelliği ile cildi ölü deriden arındırmaya yardım eden lavanta, sivilce, akne gibi problemlerin yok olmasına da olanak sağlıyor.

Lavanta Sabunu Nasıl Yapılır?

Lavanta sabunu, lavanta tohumu, yağı ve çiçeklerinden meydana gelir. Lavantanın her şeyinden yararlanılarak üretilen bu sabun, rahatlatıcı, ferahlatıcı bir kokuya sahiptir. Öncelikle sabun yapılacak lavantalar kurutulur. Yeteri kadar kurutulduktan sonra tohumlarından ayrılan lavantalar zeytinyağı gibi faydalı yağlarla birleştirilir ve bir hamur elde edilir. Bu hamurun içine, haşlama esnasında lavantanın damıtılmasıyla elde edilen lavanta yağı da eklenir. Artık sabun kalıplara konularak şekil almak için hazırdır.

Lavanta Sabunu Ne İşe Yarar?

Antiseptik bir özelliğe sahip olan lavanta sabunu, cildi fazla yağdan, kirden arındırmakta oldukça etkili bir üründür. Yağlı cilde sahip olanların vazgeçilmez cilt bakım ürünü olan lavanta sabunu, sivilce ve akne gibi problemlerin oluşmasını engeller. Cildin yağ dengesini kontrol altına alan bu sabun, var olan sivilcelerin de kurumasına yardım eder. Zona tedavisinde de etkili sonuçlar verdiği görülmektedir. İçinde bulunan yararlı bileşenler sayesinde bedeni de rahatlatan lavanta sabunu, her evin olmazsa olmazı bir üründür.

Lavanta Sabunu Cilt Sağlığını Korur

Lavanta sabunu, doğal bileşenleriyle antibakteriyel, antiseptik bir özelliğe sahiptir. Bu özellikleri cildi korur, olası cilt problemlerine meydan vermez. SLS, kimyasal renklendirici, koruyucu, yani paraben, parfüm içermediği için cildi tahriş etmez. Cildin ihtiyacı olan besini anında verir, cildi onarır.

Lavanta Sabunu Doğal Bir Arındırıcıdır

Lavanta sabunu, kadınların cilt bakımında ilk sıralarda yerini alan bir üründür. İçinde herhangi bir kimyasal barındırmadığı için doğallıktan yana olanların gözdesidir. Lavanta sabunu üretilirken içine lavanta yağı eklendiği gibi zeytinyağı da eklenir. Cilt, bu yağların verdiği besin ile sürekli olarak kendini besler, yenilenir. Bir yandan temizleyip bir yandan onarması, bu sabunu vazgeçilmez bir ürün yapıyor. Lyn Lavanta Sabunu evinizin gözde lavanta sabunu olacaktır. Cildinizi kurutmadan temizleyen, besleyen bu sabun, hoş kokusu ile keyifli bir kullanım zevkini size deneyimletmek için bekliyor.

Lavanta Sabunu Cildi Rahatlatır

Gün içinde yapılan işler saymakla bitmez. Birçok şeyle uğraştığımız günün yorgunluğunu atmak için sıcak bir suyun altında zaman geçirmek isteriz. Bu keyifli anı daha keyifli hale getirecek şeylerden biri lavanta sabunudur. Lavanta sabunu, derinlemesine temizliği vermesinin yanında kokusuyla da oldukça cezbedicidir. Saf, kimyasal barındırmayan lavanta sabunu, vücuda sakinleştirici etkisi verir. Günün tüm yoğunluğu lavantanın ruha iyi gelen kokusuyla yok olup gider. Yani siz de sadece vücudunuzu değil, ruhunuzu da temizlemek istiyorsanız hemen banyonuza bir lavanta sabunu ekleyin deriz.

Lavanta Sabunu Cildi Temizler

Ne kadar cilt bakımı yaparsanız yapın ölü deriler mutlaka oluşur. Ve her seferinde de bunlardan kurtulmak gerekir. Lavanta sabunu, ölü hücrelerin temizlenmesinde oldukça etkilidir. Bir peeling etkisi gösteren bu sabun, cildi derinlemesine temizleyerek sivilce, akne oluşumunu engeller. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda göreceksiniz ki cildiniz tertemiz, pürüzsüz ve sağlıklı olacaktır. Ayrıca cildiniz, lavanta sabunu ile kaybeden parlaklığını da geri kazanacak, ışıl ışıl, taze görüntüye kavuşacaktır.

Lavanta Sabunu Hasar Gören Cildi Onarır

Kuru bir cilde sahipseniz, özellikle kış mevsiminde en çok kuruluğa bağlı yaralanmalardan şikâyet edersiniz. Bu kuruluk sadece yaralamakla kalmaz, ciltte lekelerin oluşmasına da zemin hazırlar. Cildinizi doğal yollardan nemlendirmek, kuruluk gibi problemlerle karşılaşmak istemiyorsanız lavanta sabunu kullanabilirsiniz. Ayrıca, şayet kuruluğa bağlı olarak hasarlar meydana geldiyse bu hasarları yenilemek için antiseptik içeriğe sahip lavanta sabunu size yardım edecektir.

Lavanta Sabunu Anti Aging Özelliğe Sahiptir

Yaşınız ilerledikçe cildinize yapmanız gereken bakım daha önemli hale gelir. Çünkü yaş almak, vücudun bazı işlevlerinin yavaşlamasına, kırışıklık gibi belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur. Lavanta sabunu, yaşlanma karşıtı yani anti aging özelliği sayesinde cildinizi besler, kırışıklıkların azalmasına yardım eder. Aynı zamanda yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller. Düzenli olarak kullanıldığı takdirde cilt daha sağlıklı, genç ve taze görünecektir. Dilerseniz lavantanın bu anti aging özelliğinden farklı formlarda da yararlanabilirsiniz. Lyn Yaşlanma Karşıtı Serum içinde bulunan lavanta yağı ve defne yaprağı yağı ile cildinizdeki yaşlanma belirtilerini önler, canlandırır. Cildin yağ dengesini de koruyarak parlaklığını muhafaza eder.

Lavanta Sabunu Cildi Nemlendirir

Hava şartları, çevre koşulları, tüketilen besinler derken cilt kurumaya maruz kalabilir. Özellikle de kış mevsiminde kuruluk epey can yakıcı bir hal alabilir. Beraberinde döküntü, pullanma, çatlak gibi sorunları da getirir. Bu tip bir cilde uygulanması gereken ilk şey, nem takviyesidir. Cildinizin nem ihtiyacını karşılamak, kurulukları önlemek için lavanta sabunu yardımcınız olacaktır.

Lavanta Sabunu Ciltteki Kötü Kokuyu Önler

Vücudunuz yetersiz ya da doğru şekilde temizlenmediğinde ya da gün içinde çok fazla terlediğinizde etrafınıza kötü koku yayabilirsiniz. Lavanta sabunu bu tip kokuların oluşmasını önler. Rahatlatan ve harika bir koku bırakan lavanta sabununu her gün duş alırken kullanırsanız bu tip sorunlarla karşılaşmazsınız.

Lavanta Sabunu Saçlara da İyi Gelir

Vücuda bu kadar iyi gelen lavanta sabunu elbette saçlara da iyi gelmektedir. Saçların daha canlı, parlak görünmesine yardım eden bu sabun, saçları dış etkenlerden korur. Korunan saçlar, daha hızlı şekilde uzar, kopma, kırılma gibi sorunlarla karşılaşmaz.

Kepek, çoğu insanın sorunudur. Özellikle de koyu renk bir kıyafet giyildiğinde âdeta işkenceye döner. Bu sorunu aşmak da lavanta sabunu ile mümkün. Saçlarınızı düzenli olarak lavanta sabunu ile yıkadığınız takdirde saç deriniz bir yandan temizlenirken diğer yandan beslenir, onarılır. Böylelikle kuruluk yok olur, kepek oluşumu da engellenir. Sabunun saçlara sürülmesi saçı sertleştirir efsanesinden uzak durun. Aksine saçlarınıza lavanta sabunundan daha iyi gelen bir ürün bulamayacaksınız.

CİLT TONUNDAKİ DENGESİZLİKLER NASIL EŞİTLENİR?
CİLDİ DIŞ ETKENLERE KARŞI KORUMAK İÇİN TÜYOLAR VE CİLDİ KÖTÜ ETKİLEYEN ALIŞKANLIKLAR NELERDİR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder