HANGİ CİLT YAPISINDA NE TÜR SABUN KULLANILMALI

Cilt, vücut sıvılarını tutan en büyük organdır. Dış etkenlerin bilinmezliğine karşı vücudu koruma görevini üstlenir. Bu nedenle doğru bakım ürünleriyle günlük, haftalık ve aylık bir bakım rutini oluşturulmalıdır. Bakım yapmak isteyen ancak çoğunlukla yanlış kozmetik ve bakım ürünlerinin tercih edilmesiyle cildini tahrip eden insanların sayısı; bakımlarını doğru yapan insanların sayısına göre üstündür. Yoğun kozmetik, yanlış ve kalitesiz ürünlerin birleşimi sonucunda cildin değişime elverişli yapısı normal cilt tipini geride bırakarak; karma, kuru ve yağlı cilt tiplerini meydana getirir. Cilt tiplerine göre özel olarak geliştirilen sabunlar, hayvansal veya bitkisel yağların karışımıyla oluşturulmuştur. Bu tür sabunlar doğru seçimlerde cildin pH seviyesini normalde tutar ve cilt problemlerine son verir. Normal bir cilt tipinde 5.5 olan pH seviyesi, ticari sabunlarda 9 ila 11 arasında değişiyor. Cilt yapısındaki dengesizliğin tam da burada başlayacağını düşünürsek, seviyeyi korumanın yolu yine belirli ürünlerden geçmektedir.

Cilt Tipi Nasıl Anlaşılır?

Cilt tipleri dört kategori altında incelenir: normal, kuru, yağlı ve karma. Güzellik uzmanlarının önerilerine göre cilt tipini anlamanın en kolay yolu sabah uykusundan sonra bir mendilin yardımından geçer. Yüzünüzü bir mendille sildikten sonra dokunarak temiz olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer doku temizse normal veya kuru cilt tipine sahipsiniz anlamına gelmektedir. Fakat, doku lekeli ve kirli görünüyorsa bu normalden daha yağlı bir cilde sahip olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca ileri derecede kuru cilt tipleri pul pul bir döküntü verdiği için anlaşılması en kolay cilt tiplerinden birisidir. Sunulan kategori içerisinde sona kalan karma cilt, bir ayna karşısında daha net anlaşılacaktır. T bölgesi (Alın, burun ve çene), normalden daha yağlı olup yanak kısımları normal veya kuru bir görüntüdeyse bu cilt tipinizin karma olduğunu kanıtlar.

Cilt Tipine Göre Sabun Kullanımı

Yapılan seçimlerin daima yanlış reaksiyonlara neden olduğu konusunda artık hemfikiriz. Peki, cilt tipine göre hangi sabun nasıl bir fayda getirmektedir? Sabunları: pirinç sabunu, kil özlü sabun, lavanta özlü sabun, yasemin özlü sabun, zeytinyağlı sabun, defne yağlı sabun ve daha fazlası olarak genişletebiliriz.

Pirinç Sabunu ve Faydaları

Sivilce eğilimli ciltleri onarmada birebirdir. Cilt onarımını gerçekleştirdikten sonra hafif bir ışıltı kazandırır. Koreli kadınların sıklıkla kullandıkları pirinç sabununun cilt yüzeyindeki etkisi beyazlatmak üzerinedir. Beyazlattıkça değişen cilt tonunu dengeler, izleri ve kararan bölgeleri hafifletir. Nemlendirmede güçlüdür ve yağ salgısını düzenler. Düzenli kullanımda koyu renkli dudakları iyileştirir ve güneş yanıklarında rahatlatır.

Kil Sabunu ve Faydaları

Etkisini anında hissettiren bileşenlerden oluşmuştur. Cilt yüzeyindeki yağları ve kirleri temizlemenin en iyi yollarından birisi olarak bilinir. Peeling görevini gördüğü için gözeneklerin temizliğinde üstün başarı sağlar. Uygulama bölgesinde ekstra canlılık ve ipeksi bir doku bırakır. Ancak kilin çeşitli olduğunu düşünerek sabun seçiminde dikkatli olmalısınız. Kil; beyaz (kaolin), gri kil (bentonit kili), yeşil kil, mavi kil, sarı kil ve kırmızı kil arasında değişmektedir. Beyaz kil, anti bakteriyel ve detoks etkisi verdiği için gözeneklerde biriken toksin ve kirlerin temizliği rahat olur. Günlük bakım rutininde kullanmak için son derece ideal olan bu seçenek, diğer türlere göre daha hafif kalıyor. Gri kil ise sivilcelerle mücadele etmedeki başarılı yapısı, inatçı aknelerin tedavisinde çözüm yöntemi sunar. Yeşil kil, yağ üretimini dengeler ve siyah nokta oluşumunu önler. Mavi kil, cilt lekelerini önlediği gibi cilde gerekli elastikiyeti verir. Sarı kil, grupta diğerlerinden daha az baskın yapısı nedeniyle çok hassas ve alerjiye yatkın bünyelerde işlev görür. Cilt hücrelerinde uyarıcı ve canlandırıcı bir etkisi bulunur. Pembe kil, kuru ve hassas ciltler için yağ dengesini ayarlar; kırmızı kil ise normal ve kuru ciltler için önerilmektedir. Yine siyah nokta karşıtı formülüyle, kan dolaşımını arttırır.

Lavanta Sabunu ve Faydaları

Kokusuyla stresi azaltıp ferahlık vermeye devam eden lavanta özlü sabun; hafif yanıklar, uyuz ve deri iltihabını iyileştirme etkisine sahiptir. Sivilcelerden sorumlu bakterilere geçit vermeyen maddelerin bir araya geldiği lavanta özü; cilt yüzeyi kadar saç dökülmesinde de başarılı etkiler gösteriyor. Lavanta özlü sabunun tam olarak size hitap ettiğini düşünüyorsanız, kaliteli bir marka üzerinden seçim yapmalısınız. Marka seçimlerini bilmeyenler için ise sabun önerisinde bulunuyoruz: Lyn Lavanta Sabunu! Sabun, hoş kokusu ile keyifli bir kullanım sağlamaya devam ederken, doğal zeytinyağı içeriği nedeniyle, el, yüz, tüm cilt ve saç temizliğine uygundur.

Yasemin Sabunu ve Faydaları

Güzel kokusu nedeniyle hoş bir etki bırakan yasemin özlü sabun, kuru, kırışık ve yaşlanan ciltler üzerinde gençleştirme etkisine sahip. Cilt yüzeyi kadar saç derisine iyi gelmeye devam eden sabun; derideki gözenekleri açarak cildi rahatlatır. Bu sayede kızarıklık, kaşıntı, sivilce ve diğer deri hastalıklarına doğal bir çözüm getirilir. Cildi temizleyen yapısıyla, besler ve korur. Doğal parlaklık için ideal bir sabun seçeneğidir. Ürün kalitesini üstte yaşamanın zevki Lyn Yasemin Sabunu ile yaşanmaya devam ediyor. Kullanıcıları büyüleyen hoş kokusu, cildi kurutmadan temizleyen doğal yapısı ile hassas bir bakım sağlar. Doğal zeytinyağı sabunu olarak da bilinen Lyn Yasemin Sabunu, el, yüz, tüm cilt ve saç temizliği için uygundur.

Zeytinyağlı Sabun ve Faydaları

Doğal bir mucize olarak görülen zeytinyağlı sabun; cilt ve saç bakımında kimyasal kullanmak istemeyenlerin hâlâ en sevdiği ürün olarak raflardaki yerini alıyor. İçeriğindeki E vitamini nedeniyle saçları besleyen yapısı, kepek oluşumuna da birebirdir. Cilt yüzeyinde oluşan sivilceleri temizleyen, hiçbir sivilceye geçit vermeyen zeytinyağı; tahriş olan alanı iyileştirir, hücreleri yeniler, doğal nemlendirici olmayı sürdürür. Yaşlanma belirtilerini geciktiren özel üretim sabunlar; kuru ciltlerin aradığı türden bir bakım sunmaya devam ediyor.

Defne Yağı Sabunu ve Faydaları

Cilt ve saç bakımında doğal ürünler arasındaki yerini ön sıralardan alır. Defne Yağlı Sabun; egzamayı tedavisine destek olur, ayak mantarını temizlemede ve sivilceyi kurutmada doğal bir çözümdür. Tahrişi önleyen yapısı, hassas ve zarar görmeye alışık olan ciltlerde kızarıklık karşıtı olarak bilinir. Özellikle polen ve tozun yaratmış olduğu kaşıntılara göstermiş olduğu direnç yine kozmetik dünyasının en önemlisi haline gelmesine sebep oldu. Tüm cilt tipleri için mükemmel bir etki yaratır ve kuru, hassas ciltleri tahribattan korur. Lyn Defne Yağı Sabunu ile cildini şimdi nemlendir, tazele ve canlandır! Kurutmayan yapısıyla ferahlatma etkisi veren bu ürün, cildi besleme konusunda başarılı bir seçimdir. Üstelik el, yüz, tüm cilt ve saç temizliğine uygunluğu sayesinde yalnızca kuru bir cilt tipine uygunluk gerektirmez.

Lyn Doğal Sabun Çeşitleri İle Kendini Şımart;

Özel ve değerli hissedilen anlar aslında kişinin kendisi için yaptığı en doğru seçimlerden geçer. Cilt tipine uygun sabunu bulduğunu düşünüyor, ancak yanında ekstralar istiyorsan doğru yazıyı okuduğundan emin olabilirsin. Şimdi, Lyn Skincare üzerinden yapacağın sabun alışverişi; Lyn Lavanta Sabunu, Lyn Yasemin Sabunu ve Lyn Defne Yağı Sabunu ile bir seriye ulaşmanı sağlıyor.

CİLT TEMİZLEME YÖNTEMLERİ NELERDİR?
TONİK NEDİR? CİLT TİPİNİZE GÖRE TONİK SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder