TONİK NEDİR? CİLT TİPİNİZE GÖRE TONİK SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?

Sağlıklı, canlı ve pürüzsüz bir görüntü elde etmenin en önemli yolu, cilt temizliğine önem göstermektir. Gün içinde aynaya her bakıldığında temiz, bakımlı bir yüz görmek herkese iyi gelir. Bunu hissetmek öyle zorlu yollardan geçmeyi gerektirmez. Parlak ve taze bir cilde sahip olmanın yolu, günlük rutininiz içine dâhil edeceğiniz cilt bakımıdır.

Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Cildiniz gün içinde istenmeyen birçok şeye maruz kalır. Günün yorgunluğu, hava kirliliği, güneşin zararlı ışınları, yiyeceklerden aldığınız fazla yağ derken cilt, yağlanmaya, yorgun bir görüntü almaya başlar. Güne yeni başladığınızda bile sanki akşammışçasına bir yorgunluk göz çevrenizde belirir. Hele ki cilt tipiniz yağlı ise yüzünüzde sivilcelenmeler başlar. Bu görüntüyü ancak ve ancak cilt bakımı ile aşabilirsiniz.

Düzenli olarak bakım yaptığınızda göreceksiniz ki gözenekleriniz küçülecek, cildinizin yağ dengesi ayarlanacak. Bu da sivilce oluşumunun azalmasına olanak sağlayacak. Özellikle burun üstünde çıkan siyah noktaların da neredeyse hiç çıkmayacağını görmeniz mümkün olacak. Bu sebeple güne güzel başlamak, gün içinde kendinizi rahat ve temiz hissetmek için sabah ve akşam olmak üzere cilt bakımınızı ihmal etmemeniz gerekir.

Cilt bakımını yapmak için atacağınız ilk adım, cildinize uygun bir temizleme ürünü bulmaktan geçer. Cilt tipinize uygun (yağlı, karma, kuru) seçeceğiniz ürün ile cildiniz siyah noktalardan arınır, gözenekleriniz sıkılaşır, yağlı tabakadan kurtulmuş olursunuz.  Cildinizi temizledikten sonra yapmanız gereken şey ise tonik kullanmaktır.

Tonik Nedir?

Tonik, cildin derinlemesine temizliğini sağlayan bir cilt bakım ürünüdür. İçeriğinde bulunan bileşenler ile cildinizi arındırır, ferahlatıcı özelliği ile kendinizi taze hissetmenize yardım eder. Gözeneklerin arınmasında oldukça işlevsel olan tonikler, cildi yeniler, daima genç bir görüntü verir.

Cilt temizliği sonrasında genelde tonikler ihmal edilir. Hâlbuki cilde uygulanan tonik sayesinde bakım tam anlamıyla yapılmış olur. Cilt temizliği bittikten sonra gözenekler açılır, içinde bulunan yağ ve kir yok edilir. Tonik uygulandığında ise hem gözeneklerin derininde kalan kir ve yağ temizlenir hem de gözenekler sıkılaşarak yağın ve kirin tekrar oluşması önlenir. Üstelik tonikler cildin pH dengesini de koruduğu için yumuşacık, pürüzsüz bir cilt yakalamanıza olanak sağlar. Parlak ve kadifemsi bir görüntü ve his için tonik olmazsa olmazlarınız arasında yerini almalıdır.

Tonik Nasıl Kullanılır?

Günlük bakımınızda yer alan temizleme ürünü cildinizi temizledikten sonra sıra toniğe gelir. Toniği, ufak bir parça pamuk üzerine sıkın ve küçük, dairesel hareketlerle cildinize nazikçe uygulayın. Bu işlemi yaparken cildinize olabildiğince yumuşak davranın. Âdeta masaj yaparcasına uyguladığınız tonik, cildi rahatlatırken temizleyecektir. İşlem bu kadar basit.

Tonik, temizleme esnasında gözeneklerin arasına sıkışan ve çıkmayan kirleri alacaktır. Bu sebeple tonik uygularken pamuğun üzerinde kirli bir tabaka görebilirsiniz, bu gayet normal bir durum. Bu kir tabakası tamamen ortadan kalkana kadar aynı işlemi, yeni pamukla denemeye devam edebilirsiniz. Böylelikle yüzde yüz bir sonuç almaya çok daha yaklaşmış olursunuz.

Toniği kullandıktan sonra nemlendirici sürmeyi ihmal etmemelisiniz. Şunu aklınızdan çıkarmayın: Cildinizi ne kadar iyi temizlerseniz sonraki kullanacağınız ürünün karşılığını da o kadar çok alırsınız. Cilt bakımınızı düzenli bir şekilde yaptığınızda makyajınızın bile yüzünüzde ne kadar hoş durduğunu göreceksiniz.

Tonik Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Cilt temizliği, sağlıklı ve yumuşak bir cilt görünümü için ilk şartlardandır. Temizlik için kullandığınız jeller, peelingler, tonikle desteklendiğinde tam bir sonuç verir. Üstelik tonik, sadece cildi temizlemekle kalmaz, cilde fayda da sağlar.

Toniğin cilde sağladığı faydalardan biri, gözenekleri küçültmesidir. Bilindiği gibi cilde barınmasını istemediğimiz yağ ve kir, gözeneklerin arasında birikir. Biriktikçe gözenekler büyür, büyüdükçe daha fazla yağ ve kir kendine yer bulur. Tonik, bu gözenekleri temizleyip sıkılaştırarak gelmesi muhtemel yağ ve kire karşı bir kalkan görevi üstlenir.

Tonik, cildin pH dengesini geri kazandırır ve korur. Cilt temizleme sonrasında 5-6 arasında olması gereken pH dengesi değişebilir. Tonik, bu dengeyi tekrar bularak cildin nemini korumasına yardım eder.

Cildi koruma altına almak için tonik vazgeçilmez bir üründür. Çevresel faktörlerden, musluk suyunda bulunan kireçten dahi koruyan tonik, cildin nemi almasına yardım eder. Lyn Canlandırıcı Tonik, alkol içermediği için cildinizi kurutmadan temizler ve cildinize canlılık katar. Yenilenen ciltte siyah nokta oluşumu da engellenir.

Cilt Tipine Göre Tonik Nasıl Seçilmelidir?

Tonik seçerken cilt tipinize uygun olanı seçmeye dikkat etmeniz gerekir. Daha etkili bir sonuç almak için tonik almadan önce cilt tipinizi tanımanız gerekir. Çünkü yağlı ciltler için kullanılan tonik ile kuru ciltler için kullanılan tonik birbirinden farklı olacaktır.

Yağlı bir cilt yapısına sahipseniz alacağınız toniğin içerisinde yağ bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Yağlı cilt, akneye, sivilceye de meyilli bir cilttir. Bu sebeple toniğin bu durumu en aza indirecek bir ürün olması gerekir.

Kuru bir cildiniz varsa, kullanacağınız ürünün içinde nemlendirici özelliğin bulunması faydanıza olacaktır. Evet, tüm işlemler bittikten sonra mutlaka haricen bir nemlendirici kullanmanız şart. Fakat toniğin içinde de cildinizi nemlendiren, su miktarını koruyan bileşenlerin olması işinizi daha da kolaylaştırır. Böylelikle cildiniz temizlenirken de beslenir.

Hassas bir cildiniz varsa toniğiniz mutlaka alkolsüz olmalıdır. Alkol, zaten hassas olan cildinize ufak da olsa zarar verebilir. Bunun yerine vitaminlerle zenginleştirilmiş tonikleri tercih edebilirsiniz.

Olgun ciltlerde yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkması kadar doğal bir durum yok. Ama bu durumu aşmanın da kolay yolları var. Eğer cildiniz yaşlılık belirtileri gösteriyorsa cildinizi gençleştirmek için anti-aging içerikli tonikleri kullanabilirsiniz. Hücre yenileyici ve nemlendirici özellikleri bulunan tonikler de sorununuzu gidermenizde size yardım edecektir. Cildinizi temizlerken beslemek bu ürünleri düzenli kullanmanızdan geçecektir.

Unutmayın…

Pürüzsüz, yumuşak, sağlıklı bir cilde sahip olmanın yolu günlük olarak cildinizi temizlemekten, tonik kullanmaktan geçer. Temizlenen cilt nemlendirilerek besinlerini korur, her daim genç görünür.

HANGİ CİLT YAPISINDA NE TÜR SABUN KULLANILMALI
CİLDİNİZE UYGUN MASKE SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEKLER
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder