CİLDİN TEKNOLOJİSİ Mİ OLURMUŞ? LİPOZOMAL TEKNOLOJİ NEDİR?

İçinde yaşadığımız devirde her şeyin olduğu gibi cildimize sürdüğümüz ürünlerin de bir teknolojisi var. Bu yeni arayışın sebebi ise cildimizin katmanları. Kozmetikte kullanılan her etken madde cildin alt tabakalarına yeterince nüfus edemeyebilir. Lipozomal teknoloji bu sorunu ortadan kaldırır ve kullanılan ürünlerden maksimum yarar sağlar.

Lipozomal teknoloji, kozmetikte aktif bileşenleri cilde taşımak için kullanılan bir dağıtım sistemidir. Temelde etken maddenin direkt hücreye gitmesini hedefler. Hücre zarı fosfolipid yapıdadır. Lipozomal kürecikler ise soya ve ayçiçeği fosfolipidlerinden oluşturulur. Yani Lipozomal kürecikler hücre yapısına benzer biyolojide olduğu için hücre bu yapıyı tanır ve kolayca hücre içine alır.

Bu küreciklerin hidrofilik (suyu seven) ve hidrofobik (suyu sevmeyen) iki bölümü bulunur. Bu durum suda veya yağda çözünen etken madde fark etmeksizin tüm aktif bileşenlerin rahatça hücreye taşınmasını sağlar.

Lipozomal teknoloji gıda takviyelerinde uzun yıllardır kullanılmaktadır ama kozmetik sektöründe en son ve en gelişmiş teknoloji olarak kabul edilir.

Bu teknik, su veya yağ olabilen sıvı bir maddeyi alıp, yağdan yapılmış mikroskobik bir küreye koymayı içerir. Bu küreye lipozom denir. Lipozomlar daha sonra nihai ürünü oluşturmak için diğer bileşenlerle karıştırılır.

Lipozomal teknoloji, cilde geleneksel formülasyonlardan daha etkili bir şekilde nüfuz ettiğinden, genellikle serumlar gibi cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Ayrıca cilt ve dış elementler arasında daha iyi bir bariyer oluşturur, bu da geleneksel formülasyonlardan daha etkili bir şekilde zararlı UV ışınlarına karşı koruma sağlayabileceği anlamına gelir.

DEFNE SABUNU FAYDALARI NELERDİR? NASIL KULLANILIR?
ARGAN YAĞI NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder