YÜZ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALIDIR?

Sağlık ve güzel bir cilde sahip olmak herkesin hakkı. Buna ulaşmak sanıldığı kadar zor ve sıkıcı değil. Günlük hayatınızın içine yerleştireceğiniz birkaç basit kuralla yüz temizliğini düzene sokabilirsiniz. Yüz temizliği sonrasında hissedeceğiniz ferahlık, güzellik, sağlıklı görüntü, kendinizle barışık olmanızın da önemli adımlarından biri olacak.

Yüz temizliğini sağlamanın en iyi yolu, öncelikle cildin nem seviyesini gerekli şekilde koruyabilmekten geçer. Nemli cilt, hem temiz hem de taze bir görünüm kazandırır. Peki, yüz temizliği için neler yapılmalıdır?

Ölçüye dikkat!

Yüz temizliği denilince akla ilk gelenler maskeler, peelingler, çeşitli cilt temizleme ürünleriyle yapılan ufak seanslardır. Bunların hepsinin yüz temizliğine iyi geldiğini söylemek mümkün ama ölçüsünü tutturabildiğinizde.

Her cildin istediği şey farklıdır; kimisi daha fazla nem ister, kimisi yağdan arınmak ister. Bu sebeple önce sorunu belirlemek, daha sonra buna uygun yüz temizleme ürünü kullanmak en iyisidir. Yüz temizliği ancak o zaman etkili olur ve devamlılığı sağlanabilir. Cildinizin hangi ürünü ne kadar istediğine karar verecek olan aslında yine cildinizdir. Mesela kuru cildi daha da kurutmak kötü sonuç doğurabilir. Tüm yüz temizliği ürünlerini aynı anda bir sıra belirlemeden kullanmak da istenildiği sonucu vermeyebilir. Her şeyin yeri ve zamanı vardır, unutmayın.

Cildinizi dengeli yıkayın

Yüz temizliğinin ilk adımı öncelikle cildi kirinden, yağından arındırmak, ardından gerekli cilt bakım ürünlerini kullanarak cildinize destek vermektir. Yüz temizliğinizi yaparken ürünlerle cildinizi çok fazla yormamalısınız. Eğer yüz temizliği yaparken bir fırça kullanıyorsanız cildinizi tahriş etmeden, narin hareketlerle ilerlemelisiniz. Suyu ve temizleyici ürünü dengesiz kullanırsanız, cildiniz ters tepki verebilir. Sadece sabah ve akşam, düzenli bir şekilde, cildinize uygun olan ürünle yüz temizliğinizi yaparsanız etkili sonuç alabilirsiniz.

Yüz temizliği yaparken çok fazla yıkamak zararlı olduğu kadar yıkamamak da zararlıdır. Her gün çoğumuz makyajdan tutun çevresel faktörlere kadar çok fazla zararlı maddeye maruz kalıyoruz. Haliyle yüzümüz kirleniyor, gözenekler tıkanıyor, cilt yağlanıyor. Bu sebeple günde en az iki kere yüzünüzü yıkarsanız gerekli temizliği yakalamış olursunuz. Aksi halde cildinizde kalan kir, sivilce oluşumuna neden olacaktır.

Sıcak su da yüz temizliğinin şartı değildir, bunu kesinlikle atlamayın. Çoğu insan sıcak suyun daha fazla temizleme özelliği olduğunu düşünerek yüz temizliğini sıcak su ile yapar. Yanlış! Cildinize, bir eşyaymış gibi davranmamalısınız. Sıcak su, cildinizin yağ dengesini bozar, cildi kurutur. Kuruluk ise malumunuz, kırışıklıkların ilk adımıdır. Kuru ciltte kırışıklık daha sık görülmekte, haliyle yaşlanma belirtileri daha erken ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle yüz temizliğinizi yaparken suyunuzun ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Yüzünüze ne kadar hassas davranırsanız yüzünüz size o kadar iyi cevap verecektir.

Kurulamaya dikkat!

Yüz yıkama sonrasında, o rahatlık hissiyle birlikte herkes havluya sarılır ve yüzünü olabildiğince kurular. Yüz temizliğinden sonra yapılan en büyük yanlışlardan biri de bu kurulama işlemidir. Uzmanlar, yüz temizliği sonrasında yüzün gerekli nemi alabilmesi için bir miktar ıslak kalması gerektiği yönünde görüş bildirirler. Yüzünüzü yıkadıktan sonra bir süre nemli kalmasını sağlayabilirseniz, temizliği tam anlamıyla başaracaksınız demektir.

Yüz yıkandıktan sonra kullanılacak havlunun da kişisel olmasına özen göstermelisiniz. Ortak kullanılan havlular, ortak sorunları da taşımanız anlamına gelir. Evde yaşayanların ya da eve gelen misafirlerin kullandığı havluları kullanmanız, havluyu kullanan kişilerin cilt problemlerine maruz kalmanıza neden olabilir.

Yüzünüzü nemlendirmeyi atlamayın!

Nem, yüzün en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Gerekli nem dengesi sağlandığı takdirde yüz hem sağlıklı olacak hem de güzel görünecektir. Yüz temizliğini yaptıktan sonra cilt tipinize uygun nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin. Yüz temizliği sonrasında gözenekler açılacağı için yüzünüze süreceğiniz nemlendirici de hemen emilecektir. Böylelikle daha kolay sonuç alabileceksiniz.

Her gün peeling yapmayın!

Yüz temizliği denilince akla gelen ilk temizleme işlemi peeling yapmaktır. Peeling, yüz temizliğinde etkili bir işlemdir. Yüzünüzdeki ölü deriyi atarak daha taze, yumuşak bir görünüm kazanmanıza yardım eder. Fakat her gün peeling yaparsanız cildinizi tahriş edebilirsiniz. Önerilen süre, haftada iki kere yapılmasıdır. Yoksa cildiniz çok fazla hırpalanacağı için istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Peeling yapmak için seçeceğiniz cilt ürününün de cildinize uygun olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü herkesin cilt yapısı farklıdır, bu sebeple cilt temizleme ürünü de farklı olacaktır.

Cildinize uygun toniği kullanmayı unutmayın

Yüz temizliğinizi yaptıktan sonra her şey tamamen bitmiyor. Yüz temizliğini her zaman toniklerle desteklemelisiniz. Cildinize uygun bir tonik alarak yüz temizliğinizi iki katına çıkarabilirsiniz. Tonikler, yüz temizliği ile birlikte açılan gözeneklerin içine kolayca girerek cildinizin gün içinde maruz kaldığı zararlı etkenlere karşı korur. Defne yaprağı suyu ile üretilen Lyin Skincare Toniği istediğiniz sonucu almanız için size yardım edebilir. Yüz temizliği sonrasında bu işlemi yapmalısınız, çünkü gözenekler açık olacağı için ancak o zaman sonuç alabilirsiniz. Ayrıca tonikler, yüzünüzü temizlediği gibi sıkılaştırır, yağ dengesinin de oturmasına, dengelenmesine olanak sağlar.

Yüz temizliği sonrasında kullanacağınız tonik ile yaşlanma görüntüsünü en aza indirebilirsiniz. Kırışıkların oluşmasını engelleyebilirsiniz. Daha etkili sonuç alabilmek için tonikten sonra Lyn Yaşlanma Karşıtı Serum kullanabilirsiniz. Defne yaprağı yağı, lavanta yağı, çuha tohumu yağı gibi birçok yağdan üretilen bu serum vazgeçilmeziniz olacaktır. Ayrıca toniklenmiş bir cilde uyguladığınız serum ve nemlendiriciler, cildiniz tarafından daha kolay emilir.

Yüz temizleme ürününüzü mutlaka cildiniz belirlemelidir

Yüz temizliği yaparken kriteriniz marka adı değil, markanın içeriği olmalıdır. Her cilt tipi farklı olacağı için yüz temizliğinde kullanılacak ürünü belirlemeden önce sorununuzu belirlemelisiniz. Daha sonra güvendiğiniz bir markadan alacağınız doğal içerikli ürünlerle cildinizi sağlığına kavuşturmalısınız. Kalitesiz, kimyasal ürünlerle dolu ürünler, cildinizde tahmin edemeyeceğiniz hasarlar meydana getirebilir. Bu sebeple alacağınız ürünün bileşenlerine bakmaya muhakkak özen göstermelisiniz.

Yüz temizliği için bilinçli davranırsanız, gerekli temizliği hayatınızın bir rutini haline getirirseniz cildiniz size cevap verecektir. Gün içinde çok zaman harcamadan yapacağınız yüz temizliği, uzun vadede sizi tüm sağlıksız durumlardan kurtaracak, size güzel bir görünüm kazandıracaktır. Bunun için sabırlı olmanızda fayda var. Yüz temizliği de gün içinde su içmek gibi önemli bir kuralınız olsun. Gerekli destek ürünleriyle ilerlediğinizde temizliğin gelmesi olasıdır.

Ve her şeyden önce beslenmenize dikkat edin. Tükettiğiniz tüm yağlı, şekerli yiyecekler, asitli içecekler vücudunuza zarar vermektedir. Bu zarar, vücudun hassas bölgelerinden olan yüzünüzde gözle görülür problemlere kapı aralayacaktır. Siz vücudunuza iyi bakarsanız vücudunuz da size iyi sonuçlar verecektir.

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN EN İYİ 5 YÖNTEM
PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder