YAZ AYLARINDA SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI?

Yaz ayları güneşin ve denizin keyfini çıkarmak için harika bir dönem olsa da saçlarımız için bazı zorluklar da barındırabilir. Güneşin zararlı UV ışınları, tuzlu deniz suyu ve havuz kimyasalları, saçlarımızın yıpranmasına ve kurumasına neden olabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde saçlarımıza özel bir bakım göstermek oldukça önemlidir.

Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz mevsiminin tartışılmaz en güzel yanı olan deniz, kum, güneş üçlüsü tatilinizi renklendirse de aslında saçlarınız için sandığınız kadar yararlı olmayabilir. Bu yüzden genellikle yaz aylarında saçlar parlaklık ve canlılığını kaybedebilir.

Bu noktada güneş koruyucu bakım losyonlarından, kolay tarama spreyleri kullanımınıza, şampuan seçiminize ve duş alma sıklığınıza kadar birçok faktör yaz mevsiminde kritik konuma gelir. Saç telleri yapıları gereği narin olduğundan saç bakım rutininizde mevsime uygun olarak saçlarınızın ihtiyaçları doğrultusunda değişiklikler yapmanız gerekmektedir.

Saçlarınızın yaz aylarında canlı ve sağlıklı görünmesi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Güneş Koruması Kullanmak: Güneş ışınları saçlarınızın dayanıklılığını azaltırken kurumasına da sebep olabilir. Güneşin yoğun olduğu öğle saatlerinde saçlarınıza koruyucu ve nemlendirici bir sprey uygulayabilir ve ekstra koruma için şapka takabilirsiniz. Böylece saçlarınızı ve saç derinizi güneşten etkili bir şekilde korumuş olursunuz. Yüksek SPF içeren ürünler bu sıcak günlerde saçlarınızın kurtarıcısı olabilir.

Şampuan ve Krem Seçimi Yapmak: Yaz ayları için özel olarak formüle edilmiş içeriğe sahip şampuan ve saç kremlerini seçmek saçlarımızı etkili bir şekilde korumanın anahtarıdır. Sıcak havalarda saçlarınız için yapabileceğiniz en yararlı şeylerden biri krem ve maske kullanmanızdır. Banyo sonrasında ise durulanmayan saç kremlerinden kullanarak kaybettiğiniz nemi geri kazanabilir, buna ek olarak içerisinde özel besleyici esansiyel yağlar bulunan saç maskeleri ile bakımınızı destekleyebilirsiniz.

Isıyla Şekillendiren Aletlerden Kaçınmak: Çevresel faktörlerin etkisiyle kırılganlaşan ve nemini kaybetmiş olan saçlarınıza ısı uygulamamalısınız. Aynı zamanda nemli saçlarınıza ısı uygulamanız saçlarınızın kabarmasına ve elektriklenmesine sebep olur. Bu yüzden örgü, topuz, at kuyruğu gibi modelleri yapmanız saçlarınıza doğal yollarla şekil vermenizi sağlayacaktır. Dilerseniz saç bantları ve tokalar yardımıyla görünümünüzü zenginleştirebilirsiniz.

Sıvı Alımına ve Beslenmeye Dikkat Etmek: Vücut yeteri kadar besin alamadığında saçlarda güçsüzleşme ve cansızlaşma gözlenir. Sıcak havalarda vücut her zamankinden fazla su kaybeder. Bunu telafi etmek için bol bol sıvı tüketmeli ve beslenmenize özen göstermelisiniz. Saçlarınıza canlılık ve parlaklık kazandıran vitamin ve mineralleri elde etmek için öğünlerinize taze meyve ve sebzeleri eklemek oldukça önemlidir.

Yazın Saç Kaç Günde Bir Yıkanmalı?

Yaz aylarında saçların kaç günde bir yıkanması gerektiği kişisel tercihler ve saç tipine göre değişebilir. Ancak genel olarak yazın saçların daha sık kirlendiği ve terlediği düşünülerek saçları sık sık yıkamak gerekebilir.

Saç tipi, yağlanma hızı ve hava koşulları gibi faktörler dikkate alındığında bazı kişiler günlük saç yıkamayı tercih edebilirken bazıları için iki veya üç günde bir yıkama yeterli olabilir. Yoğun fiziksel aktivite yapanlar, saçları yağlı olanlar veya terleme eğilimi yüksek olanlar genellikle saçlarını daha sık yıkama ihtiyacı duyabilirler.

Ancak saçları sık sık yıkamak doğal yağ dengesini bozabilir ve saçların kurumasına neden olabilir. Bu nedenle mümkünse kuru şampuan kullanmak gibi alternatiflerle saçları her gün yıkamaktan kaçınmak da önemlidir.

En uygun saç yıkama sıklığını belirlemek için saç tipine, saçın durumuna ve kişisel ihtiyaçlara dikkat etmek ve saçın ihtiyacına göre bakım yapmak önemlidir. Saçların sağlığı için uygun saç yıkama rutinini bulmak, saçların canlı ve parlak kalmasına yardımcı olacaktır.

Yüzme Sonrası Saçları Temizleme ve Koruma

Yaz mevsimi, serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için deniz ve havuzda yüzmeyi oldukça cazip kılar. Ancak deniz ve havuz suyundaki tuz ve klor saçlarımızın sağlığını olumsuz etkileyebilir. Yüzme sonrasında saçları temizlemek ve korumak saçların kurumasını ve yıpranmasını önlemek için önemli bir adımdır.

Yüzme sonrasında hemen tatlı suyla saçları durulamak deniz veya havuz suyunun saçlarda birikmesini engellemeye yardımcı olur. Bu, tuz ve klorun saç üzerindeki etkilerini azaltabilir.

Saçları yüzme sonrasında hafif bir şampuanla yıkamak da önemlidir. Saçları şampuanlayarak deniz ve havuzdaki kimyasalları saçtan arındırabilir ve temizleyebiliriz.

Yüzme sonrasında saç bakım ürünleri kullanmak saçları nemlendirir ve onarır. Deniz ve havuz suyunun neden olduğu kuruluk ve yıpranmayı önlemeye yardımcı olur. Saç kremleri saçların daha yumuşak ve esnek kalmasını sağlar.

Haftada bir kez saç maskesi kullanmak yüzme sonrasında saçları derinlemesine nemlendirmek için faydalıdır. Saç maskeleri saçların beslenmesini ve onarılmasını destekler, böylece saçların daha sağlıklı ve parlak kalmasına katkı sağlar.

YÜZ YOGASI NASIL YAPILIR?
TERTEMİZ BİR CİLT İÇİN GÖZENEKLER NASIL AÇILIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder