SEBUM KONTROLÜ NASIL SAĞLANIR?

Ciltte yağlanma çoğu kişinin sorunudur ve buna tam olarak neyin sebep olduğu bilinmez. Bu yağlanmanın başlıca sebeplerinden biri, sebum miktarının kontrol altında tutulamamasıdır. Cilt üzerinde meydana gelen siyah nokta, sivilce, yağdan dolayı parlama gibi sorunlar sebum dengesinin sağlanmamış olmasından kaynaklanır. Peki, bu sebum nedir, nasıl dengede tutulur? Bu yazımızda sizlere bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Sebum Nedir?

Sebum, yağ bezelerinin ortaya çıkardığı salgıya verilen addır. Vücudun işleyişinde önemli bir yer tutan, cildin sağlığını koruyan yağ bezeleri, sebum denilen bu maddeyi salgılar. Yağ bezeleri kıl köklerinin içindeyken sebum, kıl kökünün yüzeyinde yer alır. Aslında sebum da tıpkı yağ bezelerinde olduğu gibi cildi koruma amacı gütmektedir. Fakat bazen birçok sebep bu sebumun birikmesine yol açabilir. Bu sebepler, aşırı yağlı yemekleri tüketme, cildi günlük olarak temizlememe olabilir. Şayet böyle olursa da ciltte sivilcelenme, yağlanma meydana gelir. İşte bu sebeple sebum, düzenli olarak ciltten temizlenmeli, olması gerektiği miktarda kalmalıdır.

Sebum Dengeleyici Ürünler Kullanmak Neden Önemlidir?

Sebum, cildin nem dengesini tutmada önemli bir yağdır. Sizlerin de bildiği gibi cildin istediği pH değeri, 5,5’tir. Eğer bu sağlanmazsa ciltte kuruma ya da yağlanma meydana gelir. Sebum, bu dengenin yerli yerinde olması için çalışan bir yağdır. Sebumun doğal olarak içinde bulunan bileşenler, cildin nem seviyesini korur. Haliyle cilt hem daha temiz hem de daha yumuşak olur.

Sebum miktarında denge önemlidir, çünkü yağlanma sorunlarıyla baş başa kalmak beraberinde sivilce, siyah nokta gibi sorunları da getirir. İdeal oranda salgılanamayan sebum, çok kısa süre içinde cilt yüzeyinde kendini belli eder. Yediğinize, içtiğinize dikkat etmenin bazı zamanlarda yeterli olmadığı da bir gerçektir. Eğer böyle bir sorununuz varsa sizler için özel olarak üretilmiş Lyn Yağlı Ciltler İçin Sebum Kontrol Kremini kullanabilirsiniz. Cildinizdeki sebum miktarını koruyan bu krem ile cildiniz kurumadan ihtiyaç duyduğu oranda yumuşacık kalır. Üstelik gözeneklerinizi de sıkıştırarak buralarda yağ birikmesini engeller.

Sebum az salgılandığında ise ciltte kuruluk meydana getirir. Özellikle 30 yaştan sonra vücudun doğal hali gereği azalan sebum, çeşitli ürünlerle dengede tutulmazsa matlaşma, çatlama gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu sorunlar da cildin olduğundan çok daha yaşlı görünmesine sebep olur. Bu nedenle yaşınız kaç olursa olsun, 20’li yaşlara ulaştıysanız cildinize şimdiden iyi bakmanız gerek. Yağlanma da kuruma da cildi yıpratacağından sebumu dengede tutmanız şart.

Sebumun Görevi Nedir?

Sebumun çoğu insanın üzerinde olumsuz bir etki bıraktığı gerçeği var. Çünkü genelde çok salgılanmasından ötürü yağlanma, sivilcelenme sorunuyla anılıyor. Hâlbuki cildin yağlanması sebumdan değil, onun dengede tutulmamasından kaynaklanıyor. Tabii buna sebep olan da bireylerin kendisi. Oysaki sebum ciltte yeteri kadar olduğu takdirde cilde fayda sağlayan önemli bir yağdır. En önemli görevi de cildi korumasıdır.

Sebumun cildi korumadaki en büyük payı hiç şüphesiz cildin yumuşaklığını korumasıdır. Cilt yumuşaklığı özellikle kuru cilde sahip olanların özlem duyduğu bir durumdur. Zira kuru cildin verdiği his, oldukça rahatsız edicidir. Tabii normal ve yağlı ciltlerin de aynı yumuşaklığa ihtiyacı vardır. İşte sebum, cildin hareketlerini de kolaylaştıran bu yumuşaklığı korumada çok etkilidir. Çünkü sebum, cildin nem seviyesini dengede tutar. Nemini her daim barındıran cilt, taze görünür, mimiklerini kolayca yapabilir, kırışıklık gibi sorunlarla uğraşmaz. Bu sebeple nem dengesini sağlamada etkili olan sebumun kontrol altında tutulması gerekir.

Sebum, cildin daha ışıltılı ve genç görünmesine olanak sağlar. Nem, sebum tarafından kontrol altında tutulduğu için yaşlanma belirtileri görülmez. Özellikle 30 yaştan sonra ciltte görülen ilk yaşlılık belirtileri cildin rengini kaybetmesi, göz kenarlarında kırışıklıkların belirmesidir. Bunun çözümü, cildin sürekli olarak temiz tutulmasında ve nemini almasındadır. Nemi elbette nemlendirici kremlerle verebilirsiniz ki bunu düzenli olarak yapmalısınız da. Ama sadece nemlendirici krem kullanmak işe yaramaz. Cildin doğal dengesini de korumak gerek. Sebum bu doğal dengenin baş mimarlarından. Eğer yumuşak yapıda, taze bir görüntüye sahip olmak istiyorsanız bunu sağlamalısınız.

Sebum Kontrolü Nasıl Sağlanır?

Cilt için faydalı olan ama dengede tutulmadığı takdirde farklı sonuçları meydana getiren sebumun kontrolü sağlamak mümkün. Bunu yapmak öyle çok zor da değil. Birkaç beslenme alışkanlığınızı dizginleyerek ve harici kremleri kullanarak iyi bakabilir, hiç olmadığı kadar gençleştirebilirsiniz.

Sebum kontrolünde ilk olarak yapmanız gereken şey, yağlı yiyeceklerden uzak durmak. Kuru yemişlerin, özellikle kaju ve çekirdeğin, fast-food’un ne kadar yağlı olduğunu siz de biliyorsunuz. Eğer bunları çok sık tüketiyorsanız cildinizin aşırı yağlanmasını engelleyemezsiniz. Çünkü sağlıklı cilt, ancak sağlıklı beslenmekten geçer, unutmamalısınız.

Sebumu dengede tutmada bir diğer önemli kurtarıcı da sebum kontrol kremleri kullanmaktan geçer. Düzenli olarak kullandığınız takdirde çok iyi sonuçlar alabileceğiniz bu kremler, nem dengesini korumada oldukça etkilidir. Tabii bu kremi kullanmadan önce cildinizin temizliğinden de emin olmalısınız. Öncelikle seçeceğiniz cilt temizleme ürünleriyle cildinizi, gözeneklerin içine kadar temizlemelisiniz. Temizleme jeli, tonik, haftada bir ya da iki kere maske/peeling yaparak cildinizi sürekli olarak temiz tutmalısınız. Daha sonra ise sebum kontrol kremini her gün düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Cildinizde aşırı yağlanmalar varsa ve can sıkan sivilceler, siyah noktalar sürekli çıkıyorsa bu sorunu sadece cilt temizleyerek geçiremezsiniz. Sebumun salgılanma derecesini dengede tutarak sonuca ulaşabilirsiniz. Bunu en iyi yapan kremlerden biri, defne yaprağının doğal antioksidan özelliğinden yararlanılarak üretilen Lyn Yağlı Ciltler İçin Sebum Kontrol Kremidir. Sebum salgılanmasını dengede tutmakta zorluk çekenler için özel olarak üretilen bu krem, çay ağacı ve salisilik asidin de gözenekleri temizleme özelliğinden yararlanarak cildi aşırı yağlanmalardan kurtarır. Karma ve yağlı ciltlerin kullanabileceği bu ürün, gözenekleri sıkılaştırır, cildi nemlendirir, parlak, taze bir görüntüye kavuşmanıza yardım eder.

Cildinizdeki sebum dengesini sağlamanız, genç ve sağlıklı görünmenin sırlarından biridir. Bu işlemi yaparken paraben veya herhangi bir kimyasal içermeyen ürünleri kullanmanız oldukça önemli. Amacınız cildinizi kurutmak, yağın tamamını söküp atmak değil, bu yağı size fayda sağlayacak şekilde dengede tutmak. Unutmayın; cildinizi kurutmadan temizleyen ürünleri kullanmanız, sağlınızın anahtarıdır.

NEDEN YOĞUN NEMLENDİRİCİ KREM KULLANILMALI?
CİLT TONUNDAKİ DENGESİZLİKLER NASIL EŞİTLENİR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder