PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

Parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesin isteğidir. Bunu başarmak da çok zor değildir. Hayatınızın geneline yayacağınız ufak dokunuşlarla cildinizi her zaman temiz tutabilir, parlak, göz alıcı bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Saatlerinizi harcamanıza gerek kalmadan yapacağınız bakımla, istediğiniz güzellik seviyesine ulaşmak zor olmayacak.

Her gün, hayatın koşturması içinde cildimiz, biz fark etmeden türlü kirlere maruz kalır. Güneş ışığı, hava kirliliği, hatta bazen almayı ihmal ettiğimiz vitamin ve mineral eksiklikleri cildimizin kirlenmesine, yaşlanmasına sebep olur. Bu istenmeyen durumu ortadan kaldırmak, güzel, temiz bir cilde sahip olmak birtakım cilt bakım ürünleriyle mümkün. Bunların yanı sıra hayatınıza yayacağınız, günlük rutininiz haline getirebileceğiniz ufak ama etkili yöntemler de cilt güzelliği konusunda size yardım edecektir.

Peki, cilt bakımı nasıl yapılır?

Bakım yapmadan önce herkesin aklında beliren ilk sorular genellikle şunlar olur: Cilt bakımı nasıl yapılır? Günlük olarak cilt bakımı aşamaları nelerdir? Bu sorulara cevap bulmak yorucu gelebilir, çare olmayacak gibi düşünebilirsiniz. İşte bu yazı, sizi bu zor gibi görünen durumdan kurtaracaktır.

Cilt güzelliği için ilk başta stresten uzak durmaya çalışmak bile aslında cildinizin dengesini bulmasına yardımcı olan bir durumdur. Ruhunuzun rahat olması kendinize daha fazla zaman ayırmanıza, yorgun görüntüden kurtulmanıza yardım eder. Bu sebeple önce günün sıkıntılardan arınmayı bilmek gerek.

Hemen ardından yapacağız ilk şey, bol bol su içmek olmalıdır. Pürüzsüz bir cilt herkesin sahip olmak istediği bir şeydir. Zaman geçtikçe sokakta, evde zararlı etkenlerle karşılaşan cilt, parlaklığını yitirir, yaşlı bir görünüme girmenize sebep olur. Havanın kirliliği, kahve içmek, vitamin eksikliği gibi nedenler bu etkenlerin başında gelir. Bunlara karşı bakım yapmak da öyle düşünüldüğü gibi yorucu değildir. Parlak ve aydınlık bir cilde sahip olmak için gün içinde en az 2 litre su içmek günlük bakım rutininiz olmalıdır. Uzmanlar da kadın erkek fark etmeksizin herkesin günde en az 2 litre su içmesi yönünde hemfikir. Çünkü su, beden sağlığı için oldukça önemlidir. İçilen su ile cilt nemlenir. Nemine kavuşan cilt, gerginleşmelere maruz kalmaz, yorgun görüntü ortadan kalkarak cilt parlamaya başlar. Şayet bugünden itibaren bu dediğimizi yapabilirseniz çok geçmeden cildiniz parladığını, ışıl ışıl bir görünüm kazandığını, daha genç ve dinamik olduğunu görebilirsiniz. Güzellik rutininizi belirleyeceğiniz günlük cilt bakımı kurallarınız arasında su içmeyi mutlaka birinci sıraya yerleştirin. Eğer saf su içmek sizi sıkıyorsa ya da zorlanıyorsanız suyunuzu limon, zencefil, tarçın, nane yaprağı gibi bitki ve meyvelerle tatlandırabilirsiniz.

Cilt bakımı aşamaları arasına gün içinde yediklerinizi kontrol etme mekanizmasını da yerleştirebilirsiniz. Pek çoğumuz hızlı hazırlanması, kolay bulunması sebebiyle fast-food yiyecekleri sıklıkla tüketiyoruz. Fakat maalesef bu yiyeceklerin içinde bulunan fazla yağ ve şeker, cilt yağlanmasına, aknelerin yani sivilcelerin çoğalmasına sebep olabiliyor. Eğer cilt güzelliğiniz için uğraşıyorsunuz günlük cilt bakımı kurallarınıza vitamini ve minerali bol yiyecekleri eklemelisiniz.

Cilt bakım ürünleriyle günlük cilt bakımınızı yapabilirsiniz

Gün içinde yediklerimizden tutun bulunduğumuz ortama kadar her şey cilt güzelliğine zarar verebiliyor. Böyle durumlarda yüzünüzü yüz yıkama jeli ile yıkadıktan sonra cildinizi arındıracak, nemlendirecek bir tonik kullanabilirsiniz. Özellikle de makyaj yapan biriyseniz tonik, makyajın cildinize verebileceği zararı ortadan kaldırabilir. Cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırarak cildin temizlenmesine yardım eder. Cildin nemi yerine geleceği için pH dengesi de düzelir. Böylelikle bakımlı, aydınlık bir cilt güzelliği sağlanmış olur. Yüz temizliğiniz için günlük bakımda kullanacağınız Lyn Skincare Yüz Yıkama Jeli ve Lyn Skincare Tonik ile bu işlemlerin tamamını rahatlıkla yapabilirsiniz.

Cilt bakım ürünleri arasında güneş kremini de sayabiliriz. Güneş koruyucu, cilde temas eden zararlı güneş ışınlarını ciltten uzak tutacağı için cilt güzelliğinizi koruyabilmenizde de yardımcı olur. Zararlı güneş ışınları, güneş lekelerine sebep olmaktadır. Özellikle de hassas bir cildiniz varsa cilt güzelliğiniz için güneş koruyucuları ihmal etmemelisiniz.

Cilt bakım ürünleri içinde kullanabileceğiniz bir başka ürün de peeling ürünleri. Bakım ve güzellik, birbirini takip eden bir ikili. Güzel bir cilde sahip olmak istiyorsanız haftada en az iki gün cildinize Lyn Arındırıcı Peeling ile peeling yapmanızı öneririz. Lyn Skincare Arındırıcı peeling, cildinizi tahriş etmeyecek bir üründür. Günlük cilt bakımı içinde yapacağınız peeling, sivilce, siyah nokta oluşumunu en aza indirecek, cildinizi ölü deriden arındıracaktır. Ölü deriden arınan cilt daha pürüzsüz bir hale gelecektir.

Cilt güzelliği için cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Cilt bakım ürünleri arasında başlara koyabileceğimiz bir diğer ürün de nemlendiricilerdir. Özellikle kuru bir cilt yapınız varsa nemini kaybeden cilt çatlayacak, acı verecektir. Hatta oluşan çatlaklarla birlikte cildinizde yaralar oluşabilir, bu yaralar leke de bırakabilirler. Seçeceğiniz bir nemlendirici ile cildinizin üzerinde ince bir tabaka oluşturabilir, cildinizi olası zararlı etkenlerden koruyabilirsiniz. Cilt güzelliğiniz için, sağlığınız için bakım kurallarınız arasına nemlendiriciyi de eklemelisiniz.

Günlük cilt bakımı içine dahil edilmese de haftada bir yapacağınız maskeler yararınıza olabilir. Tabii maskelerin içeriklerine dikkat etmekte fayda var. Yapacağınız maskeler cildinizdeki fazla yağı ve bakterileri azaltmaya yardım edebilir. Lyn Skincare Aydınlatıcı Kil Maskesi tam da işinizi görecek türden bir maske. Bileşenlerinde bulunan vitaminler, bitkisel karışım ve çeşitli doğan yağlar cildinizi kirden arındırarak parlamasını sağlayacaktır. Yüzünüzü temizledikten sonra, hatta belki duştan sonra cildinize maskeyi uygulayın. Yaklaşık beş dakika kaldıktan sonra bol suyla yıkayarak temizleyin. Temiz cilt, güzellik sırrınızın ilk aşaması olacaktır. Maske sonrası süreceğiniz tonik ve ardından nemlendiriciniz de cildinizin yumuşacık olmasına olanak sağlayacaktır.

Cilt bakım ürünlerinde şuna dikkat etmelisiniz…

Cilt güzelliğiniz için hem zaman hem de paranızı harcayacaksınız. Sonunda da temiz, parlak bir görünüm elde etmeye çalışacaksınız. Bu sebeple acele etmemenizde fayda var. Alacağınız cilt bakım ürünlerinde öncelikle bakacağınız şey etiketi değil, içeriği olmalıdır. Kendi cilt tipinize uygun, içeriğinde çok fazla kimyasal barındırmayan, sorunlarınıza karşılık verecek ürünleri tercih etmelisiniz. Tabii sorununuzun ne olduğunu da bilmelisiniz. Sivilce, leke, yaşlanma karşıtı vb. sorununuzu tespit etmeli, cilt bakım ürününüzü ona göre almalısınız. İşin içinden çıkamıyorsanız dermatoloğa başvurmanız tavsiyemizdir.

Cilt bakımının faydaları nelerdir?

Bakımlı cilt, sağlıklı bir cilttir. Sağlıklı bir cilt ise güzellik sırrınızın püf noktasıdır. Herkes, saf, doğal, dinamik bir cilde sahip olmak ister. Buna kavuşmak için basit ama etkili kuralların ne olduğunu yukarıda anlatmıştık. Eğer bu cilt bakım aşamalarını yerine getirirseniz sağlıklı bir cildiniz var demektir. Bu durum beraberinde moralinizin de yerinde olması anlamına gelir. Aynada kendinize bakarken ya da sokakta insanlarla olan ilişkilerinizde cildinizin parıl parıl olduğunu bilmek özgüveninizi yerine getirecek bu da sizin mutlu hissetmenizi sağlayacaktır. Mutluysanız, etrafınızdakileri de mutlu edebilirsiniz demektir.

Cilt bakımı faydaları içinde yaşlanma etkilerinin durdurulmasını da sayabiliriz. Bakım, temiz olmaktan geçer. Temizlik ise beraberinde daha genç bir görünüm elde etmenize yardım eder. Cilt güzelliğiniz için günlük yapacağınız cilt bakımı, yaşlanma etkilerinin görülmesini geciktirmeye, sarkma, kırışıklık gibi durumların engellemesine yardım edecektir. Cildinize göre seçeceğiniz cilt bakım ürünleriyle cildiniz gözeneklerde biriken yağdan, kirden kurtulacak; parlak bir görünüm kazanırken esnekliğini koruyarak genç kalacaktır.

YÜZ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALIDIR?
YAĞLI CİLTLER İÇİN BAKIM REHBERİ
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder