NEDEN YOĞUN NEMLENDİRİCİ KREM KULLANILMALI?

Cilt bakımı herkesin yapması gereken, günlük rutinleri olan bir ritüeldir. Cilt, her gün belli birtakım aşamalardan geçilerek kir ve yağından temizlenmelidir. İlk önce uygun temizleme jeli ile yüz yıkanmalı, ardından tonik kullanarak gözeneklerin içinde sıkışmış kir ve yağ temizlenmelidir. Bunların yanında haftada bir veya birkaç kez olmak şartıyla da peeling, maske yapılarak tam kapsamlı bir cilt bakımı yapılmalıdır. Tüm bu temizleme işlemlerinin sonunda yapılması gereken şey, nemlendirici kullanmaktır.

Cildi canlı tutmak, istediği nemi almasını sağlamak, cildin yaşlanma belirtileriyle mücadele gücünü artırmak için mutlaka nemlendirici kullanmalısınız. Hele ki kuru bir cilde sahipseniz gün içinde fırsat bulduğunuz her aralıkta cildinizi nemlendirici krem ile nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmak için en büyük kurtarıcınız olan nemlendiricilerin cilde fayda sağlayan başka yanları da vardır.

Cilt Problemlerini Azaltır

Nemlendirici krem kullanmak, cildinize birçok açıdan iyi geldiği gibi düzenli kullanıldığı takdirde ortaya çıkması muhtemel problemleri de engeller. Cildiniz için ne kadar iyi yoğun nemlendirici krem seçerseniz, cilt o kadar iyi onarılır. Böylelikle cilt dengeniz korunarak olası cilt problemleri de önlenir.

Her Cilt Tipi Mutlaka Nemlendirici Krem Kullanmalıdır

Öncelikle şunu belirtmekte var. Yoğun nemlendirici krem sadece kuru ciltlerin kullanması gereken bir ürün değildir, bu oldukça yanlış bir algıdır. Nemlendirici kremler herkesin düzenli olarak kullanması gereken bir cilt bakım ürünüdür. Sadece soğuk aylarda değil, yazın ortasında dahi herkesin cildini nemlendirmesi şarttır. Çünkü yazın da güneşten gelen UV ışınları cildinizin kurumasına, çatlakların oluşmasına, yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Bu tip durumlarla karşılaşmamak için cildi besleyen, derinden nemlenmesini sağlayan yoğun nemlendirici bir kremi çantanızdan eksik etmemelisiniz.

Yağlı bir cilde sahipseniz cildinizi temizledikten, toniğinizi kullandıktan sonra mutlaka nemlendirici krem sürmelisiniz. Çünkü temizlemeyle birlikte gözeneklerin içi de temizlendiğinden nemlendirici krem buralara sızacak, gereken nemi cilde verecek, böylelikle kuruluk gibi cildin elastik yapısını olumsuz etkileyecek problemlerden uzaklaşacaksınız. Aynı şey, karma ciltler için de geçerli elbette.

Kuru bir cildiniz varsa nemlendirici kremi sadece bakım yaptıktan sonra değil, gün içinde her fırsat bulduğunuzda kullanabilirsiniz. Kuru cilde sahip olanların ihtiyacı olan şey, yüksek miktarda su tutabilen bir nemlendiricidir. Lyn Yoğun Nemlendirici Krem saf hyaluronik asit içeriğiyle ağırlığının 1000 katı kadar su tutabildiğinden cilt, daimi olarak nemli kalır. Üstelik defne yaprağının doğal antioksidan özelliği sayesinde cilt, sürekli olarak yenilenir, gençleşir. Cildin sıkılaşmasına yardım ederek yaşlanma belirtilerini önlemede olağanüstü bir etki yaratır.

Koyu Renklerin Görünümünü Azaltmada Etkilidir

Cildin derinlemesine beslenmesinde oldukça etkili olan nemlendirici krem, cildinizde var olan koyu renklerin görünümünü azaltmada da etkili bir üründür. Dizler ve özellikle dirsekler sürekli hareket halinde olduğu için kararmaya en çok maruz kalan yerlerdendir. Eğer gerekli özen gösterilmezse kararmakla kalmaz, bir de kırışıklıklar oluşarak vücudunuzun geri kalanından çok ayrı bir görüntüye bürünür. Dizlerde ve dirseklerde meydana gelen bu kararmaları ve kırışıklıkları engellemek için ayrıca bir ürün almanıza ya da kozmetik işlemi görmenize gerek yok. Düzenli olarak yoğun nemlendirici krem kullanırsanız çok kısa sürede bu renkte açılma olduğunu, kırışıklıkların yok olduğunu göreceksiniz.

Genç Kalmanıza Yardım Eder

Cilt bakımı yapan çoğu kadının aslında ulaşmak istediği şey, taze ve genç bir görüntüdür. Bazen sadece yaş almaktan kaynaklanan değil, çok çalışmaktan bile yaşlı, yorgun bir görüntü gelip yüze oturur. Bu görüntüyü önlemenin yolu da cildi iyi nemlendirmekten geçer. Cildin en hassas bölgeleri yüz, kulaklar ve göğüs çevresidir. Buralarda doku değişimi çok daha hızlı olur. Hızlı hücre kaybı, kurulukla baş edemez bir hale gelir. Ve tabii bu da yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Nemlendirici, özellikle bu hassas bölgelerin kendini onarmasına yardım eden oldukça işlevsel bir üründür. Cilt, nemini ne kadar çok kaybederse o kadar çok yaşlanır. Bu sebeple hem taze görünmek hem de yorgunluğa bağlı oluşan renksizliğinizi onarmak için düzenli olarak nemlendirici krem kullanmayı ihmal etmeyin.

Kırışıklıkların Düşmanı Nemlendirici Kremler

Yoğun bir nemlendirici kremin cilde sağladığı en büyük faydalardan biri, cildin sıkılaşmasını sağlamasıdır. Cilt temizliğinden sonra sürülen nemlendirici krem, cildin en derinine nüfuz ederek yenilenmesini sağlar. Yenilenen cilt kendini toparlayacağı için sıkılaşır ve kırışıklık gibi sorunların ortaya çıkmasını engeller.

Tüm Vücut Nemlendirilmeye Muhtaçtır

Nemlendirici krem denildiği zaman herkesin aklına öncelikle yüz nemlendirilmesi gelir. Hâlbuki vücudun her tarafının neme ihtiyacı vardır. Boyun, kollar, bacaklar her bölge ayrı ayrı her gün nemlendirilmelidir. Vücudun elastik yapısını koruması, genç kalması için bu şarttır. El nemlendirmesi de buraya dâhil edilmelidir.

Eller, gün içinde en çok harekete, etkene maruz kalan yerler. Bu sebeple çoğu bölgeye göre çok daha çabuk yıpranabiliyor. Eller için özel üretilmiş Lyn Onarıcı El Kremi, ellerde kuruma, çatlama gibi belirtilerin önlenmesi için oldukça elverişli bir ürün. Önlemekle kalmaz, var olan problemleri de onarmakta güçlü bir el kremidir. İçinde bulunan zeytinyağı, avokado yağı, defne yaprağı yağı sayesinde elleriniz bir yandan beslenirken diğer yandan yumuşacık ve capcanlı olur.

Bir Püf Noktası…

Doğru bir cilt nemlendirmesinin cildinizi makyajın olumsuz etkilerinden kurtaracağını biliyor musunuz? Çoğu kadın makyaj yapmayı sever ve hemen her gün yapar. Makyaj bir yandan güzelliği getirirken diğer yandan cildin nefes almasını zorlaştırdığı için kötü sonuçlar da getirebilir. Cilt, gün içinde nemsiz kaldığından daha sonra rengini kaybedebilir, canlılığını yitirebilir. Bu sebeple makyaj yapmadan önce yüzünüze yoğun nemlendirici krem sürerseniz makyajın olumsuz etkilerini bertaraf etmiş olursunuz. Cilt zaten yeteri kadar nemleneceği için bir kayıpla karşılaşmaz. Üstelik nemlendirici üzerine yaptığınız makyaj çok daha pürüzsüz ve kusursuz olacaktır. Önce sağlığınız, sonra güzelliğiniz için cildinizi her gün nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

KOLAJEN (COLLAGEN) NEDİR, CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
SEBUM KONTROLÜ NASIL SAĞLANIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder