KARMA CİLTLER İÇİN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

Cilt tipine göre bir bakım yöntemi oluşturmak her zaman kolay olmayabilir. Özellikle de karma cilt yapısına sahip olanlar için bu durum zorlu bir sürece dönebilir. Çünkü karma ciltlerde yüzün tamamı için aynı cilt sorunlarından bahsetmek mümkün değildir. Böyle olunca bu cilt tipi için yapılacak bakım da hassas bir şekilde olmalıdır. Ancak doğru bir cilt bakımı uygulandığı takdirde doğru bir bakımdan söz edilebilir. Peki, bu karma cilt nasıl bir yapıya sahiptir?

Karma Cilt Nedir?

Karma cilt, iki farklı cilt tipinin özelliklerini barındıran bir cilt tipidir. Karma cilde sahip olan kişilerde ciltte beliren sorunlar şöyledir: Sadece T bölgesi yağlı olabilir (T bölgesi denilen yer, alın, burun ve çenedir). Burun ve çene bölgesi, ölü derilerin yoğunlukta bulunması sebebiyle olağandan daha solgun görünebilir. Göz çevresi ve yanaklar kuru olabilir. Bu saydığımız özelliklere sahipseniz, cildinizin karma bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün.

Karma Cildin Özellikleri Nelerdir?

Özellikle 20’li yaşlarda sıklıkla karşılaşılan bir cilt tipi olan karma cilt, ciltteki yağ ve nem oranının dengesizliğinden meydana gelmektedir. Cilt hem kuru hem de yağlı cildin niteliklerini taşır. Karma ciltte sebum salınımı çok fazla olduğundan alın, burun ve çene bölgelerinde çok fazla yağlanma görülür. Cildin geri kalanı ise aynı derecede sebum üretmediğinden daha kuru bir yapıya sahip olur.

Her cilt tipinde olduğu gibi karma ciltlerin de neme ve mineral takviyesine ihtiyacı vardır. Şu unutulmamalıdır ki, cilt ancak yeteri kadar beslendiği zaman, yeteri kadar temizlendiğinde ancak istediğiniz görüntüye kavuşabilir. Bu yüzden karma ciltleri de olabildiğinde temiz tutmalı, beslemelisiniz.

Cildinizde bulunan yağ bezlerinin belirli bir işleyişi vardır. Bu yağ bezleri, düzenli olarak bir sebum üretimi gerçekleştirir. Sebumu bitirmek gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü sebum, cildinizi dış etkenlerden  koruyan bir bileşendir. Ama bazı durumlarda sebum, istenilenden çok daha fazla üretilebilir. Cildiniz yağlanmaya başladığında epidermis tabakasında yağlanma ve haliyle parlama görüntüleri belirmeye başlar.

Cildin en üst tabakası “epidermis” olarak isimlendirilir. Epidermis, cildinizi dış etkenlere karşı koruyan bir kalkan görevi üstlenen yapıdır. Bu yapının yağlanması, cildinizde birtakım cilt sorunlarının baş göstermesine yol açar. Karma cilt yapısına sahip kişilerde bu yağlanma sorunu, T bölgesi denilen yerlerde meydana gelir. Bu sebeple T bölgesinin düzenli olarak temizlenmesi, nemlendirilmesi gerekir. Aksi takdirde yağlı görünümün, sivilcelenmenin önüne geçilemez.

Karma ciltlerde T bölgesinin dışında kalan yerler, aynı derecede sebum üretmediğinden daha kuru bir görüntüye sahip olur. Kuruluk, cildin elastikiyetinin kaybedilmesiyle birlikte sizi rahatsız eder. Yüzünüzü rahatça hareket etmekte zorlanabilirsiniz. Üstelik pütürlü bir görüntüye de sebep olur. Bu durumun oluşmaması için T bölgesi haricindeki yerlerin olabildiğince çok nemlendirilmesi gerekir.

Karma ciltlerde kuru ve yağlı bölgelere farklı işlem uygulamak durumunda kalabilirsiniz. Ya da tek ürünle  de istediğiniz bakımı elde edebilirsiniz. Bu sebeple seçeceğiniz bakım ürünlerinin cildiniz için doğru olduğundan emin olmalısınız. Lyn Skincare cilt bakım ürünlerine göz atarak cildiniz için en doğru ürünü seçebilirsiniz.

Karma Cildin Bakımı Nasıl Olur?

Nasıl bir bakım ürünü kullanırsanız kullanın, cilt tipinizi değiştiremezsiniz. Cilt bakım ürünleriyle ancak günlük bakımınızı yapabilir, cildinizin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Bu işlemi doğru, etkili bir şekilde yapmak, cilt bakımını rutininize yerleştirmenizden geçer. Cildinizi doğru bir şekilde temizleyerek ölü deriden arındırabilir, yağlanma olan bölgeleri temizleyebilirsiniz. Cildinizdeki, özellikle T bölgesinizdeki sebum miktarını azaltıp gözeneklerinizin temizlenmesine, sıkılaşmasına olanak sağlayabilirsiniz. Bunu başarabilmeniz için her gün cildinizi temizlemeli, haftada birkaç kez de peeling ile arındırabilirsiniz.

Cildinize Uygun Bir Yüz Temizleyici Seçin

Her gün sabah-akşam, rutine koyacağınız cilt bakımı, cildinizi istediğiniz gibi görmenize yardım eder. Bunun yolu da cilt tipinize uygun bir yüz temizleyici seçmenizden geçer. Karma ciltler için temizleme jeli kullanımı dikkate değer bir önemdedir. Lyn Skincare yüz temizleme jeli ile cildinizdeki kiri, yağı temizleyebilir, cildinizi makyaj kalıntılarından kurtarabilirsiniz. İçinde bulunan defne yaprağı suyu ile cildiniz temizlenir, nefes alır, ferahlık kazanır. Yüz temizleme jeli cildinizde sebum üretimini dengeler, siyah nokta, sivilce gibi oluşumları engeller. En önemlisi de yağlanmanın verdiği parlaklığı ortadan kaldırır, canlı bir görünüm kazandırır.

Olmazsa Olmaz Tonik

Cildinizi temizledikten sonra işiniz bitmez. Ölü deriden, kirinden, yağından arındırılmış cilde tonik uygulayarak bu temizliği çok derinlere indirebilirsiniz. Tonik kullanımı çoğu zaman ihmal edilen bir durumdur. Fakat tonikler, temizlenen gözeneklerden içeri sızarak cildinizi en derinden temizler. Üstelik gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardım eder. Böylelikle daha sonra oluşma ihtimali olan gözenek tıkanma gibi sorunları da en başından yok etmiş olur. Cildiniz, kullanacağını tonik ile daha ışıltılı ve canlı bir görünümü yakalar. Ayrıca tonikler de cildi besleyen, cilde istediği nemi veren bakım ürünleri arasındadır. Bu sebeple bakım rutininiz içinde her zaman yeri olmalıdır.

Yüz Maskesi ve Peeling’ler

Günlük bakım rutinlerinin dışında haftalık yapacağınız birkaç bakım ile de cildinizin görüntüsünü istediğiniz şekilde tutabilirsiniz. Peeling ürünleri, cildin “epidermis” denilen tabakasında biriken ölü hücrelerin arındırılmasında oldukça etkili bir üründür. Yapacağınız peeling ile cildiniz bir yenilenme içine girer, tazelenir. Karma ciltlerde yapılacak peeling, ciltteki sebum miktarının da dengelenmesine yardım eder, yağlanma sorununu engeller.

Haftada 2-3 kez yapacağınız peeling’lere bir de maskeleri eklerseniz, cildiniz her zaman taze, yumuşak görünür. Üstelik cilt maskeleri cildi temizlemede kullanılan en pratik ürünler arasındadır. Karma cildinize göre seçeceğiniz bir maske ile cildinize detox yapabilirsiniz.

Ve Nemlendirici

Her cilt temizliği muhakkak nemlendirici ile sonlandırılmalıdır. Nasıl ki insan yaşamak için suya ihtiyaç duyuyorsa cilt de sağlığını korumak için neme ihtiyaç duyar. Kuru, yağlı, karma cilt olsun hiç fark etmez, cilt temizliğinizi yaptıktan sonra cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz.

Karma cildinizi temizledikten sonra nemlendirme işlemi uygulayarak cildin yağ ve sebum üretimini dengede tutabilirsiniz. Bu da yağlı bir görüntüyü engellemenizin en etkili yollarından biridir.

Karma ciltlerin bir diğer problemi olan kuruluk da ancak nemlendirme ile aşılabilecek bir durumdur. Ciltte kuruluk meydana gelirse bu, cildinizde ince çizgilerin, kırışıklıkların belirmesi anlamına gelir. Yüzünüzde bir gerginlik hissetmek istemiyorsanız, cilt kuruluğuna bağlı olarak çatlakların oluşmasını engellemek istiyorsanız cildinizi nemlendirmelisiniz. Nemlendiricinizi cildinizin temiz olduğu her an gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

NEMSİZ CİLT VE KURU CİLT ARASINDAKİ FARK NEDİR?
CİLT BAKIMI SIRALAMASI NASIL OLMALIDIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder