EL BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Günlük hayatın içinde ellerimiz, en çok kullandığımız yerler. Bu sebeple bile el bakımının hiçbir şekilde aksatılmaması gerekir. Günün ilk anlarından son demlerine kadar eller her zaman ön planda. Dış dünyanın güneş, rüzgâr, deterjan, hava değişiklikleri vb. durumları ellere zarar verir. Elde meydana gelen çatlamaların, kurumaların sebepleri hep bunlardır. Fakat buna rağmen bakımı en çok aksatılan yerler de eller. Hâlbuki el bakımında kullanabileceğiniz birçok ürün ve uygulama var. Yeter ki siz gün içinde bir aralık bu bakıma yer ayırın.

EL Bakımında da Düzen Önemli

Vücudun her yerinde olduğu gibi ellerin de sağlığa, bakıma ihtiyacı var. Sağlıksız cilt nasıl ki kötü bir görüntüye sebep olur, eller için de aynı durum geçerlidir. Kırışıkları çoğalmış, çatlamalardan dolayı ufak yaralanmaların olduğu eller bakımsız göründüğü gibi acı veren de bir durumdur. Gün içinde ellerin en sık kullanılan uzuvlar olduğunu da düşünürsek bu durum epey can sıkar. Bu nedenle el bakımında alışkanlık kazanmak önemli.

El bakımı için öyle uzun uzadıya bir zaman ayırmanıza ya da güzellik merkezlerine gitmenize gerek yok. Evde düzenli olarak yapabileceğiniz, zamandan da bütçeden de tasarruf edebileceğiniz birkaç yöntem var. Bu bakım aşamalarını düzenli hale getirdiğinizde göreceksiniz ki elleriniz, hiç olmadığı kadar yumuşak bir yapıya sahip olacak. Çatlama, kuruma gibi sorunlarla karşılaşmayacaksınız.

El Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Cilt bakımına özen gösteren herkes el bakımını da dikkate alıyor. Çünkü bir bütün sağlamak önemli. Sadece belli bir bölgeye bakım yapmak, yekpare bir güzelliği yakalamanıza yardım edemez. El bakımı da bu güzelliğin bir parçası olduğuna göre ihmal etmemek gerek.

El bakımı için türlü işlemler yapsanız da gün içinde birçok şeye maruz kaldığı için bakımı eksik kalabiliyor. Hava şartları, günlük işler, aktiviteler derken eller, gün sonunda tüm canlılığını yitirmiş oluyor. Bu durumu aşmanın yolları, sizlere vereceğimiz birkaç püf noktasında gizli.

İlk Adım: El Temizliği

Öncelikle el bakımının düzenli ve her gün yapılması gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü istikrar olmadığı takdirde sürekli başa döner durursunuz. El bakımı derken sadece tırnak bakımını buna dahil etmemelisiniz. Zira ellerinizin üzeri, parmak aralarınız, avuç içleriniz dahi bakıma muhtaç. Hele ki işiniz ellerinizi aktif kullanmanızı gerektirecek bir işse, muhakkak gün sonunda bakım yapmanız gerekir.

El bakımın ilk adımı, el temizliğidir. Hijyen, her şeyin başında gelir. Eller, ağız ile temasın ilk yollarından olduğu için gün içinde çok kez yıkanmalıdır. Bunun yanında ellerin yumuşaklığını, taze görüntüsünü koruması için de sürekli olarak kirden arındırılması gerekir. Bu temizleme işlemi yapılırken cildinize iyi gelecek Lyn Defne Sabununu kullanabilirsiniz. İçeriğinde bulunan doğal defne yağı ile ellerinizi temizlerken aynı zamanda tazeler ve canlandırır. Doğal zeytinyağı sabunu olduğu için kuruyan ellerinizi nemlendirir, yumuşaklığını kazanmasına ve devamında korumasına yardım eder.

El Peeling’i

Temizliğine özen gösterdiğiniz ellerinize haftada bir kez peeling yapmalısınız. Bildiğiniz gibi peeling, ciltte bulunan ölü derinin atılmasına, cildin canlanmasına, tazelenmesine olanak sağlar. Eller için de verdiği sonuç aynı. Hem el peeling’i için özellikle bir ürün almanız da gerekmez. Doğal bir onarıcı olan zeytinyağı ya da defne yağı ile ellerinizi fırçalayabilirsiniz. Fakat ellerinize peeling yaparken oldukça dikkatli olmalısınız. Çünkü eldeki deri çok ince ve hassastır. Vücudun diğer bölümlerinde olduğu gibi çok fazla yağ da içermez. Üstelik yaş ilerledikçe az bulunan bu yağda azalmalar olur. Böylelikle elde bulunan damarlar, kemikler de daha belirgin bir hal alır. Bu sebeple elinize peeling yapacaksanız üst kısmından çok iç kısmına yapmalısınız. Avuç içiniz el peeling’i yapmanız için en müsait yer mesela. Ya da tırnak etlerine, parmak aralarına da peeling yapabilirsiniz. Eliniz ölü deriden kurtulduğunda nasıl tazelenecek, gözlerinize inanamayacaksınız.

Nemlendirme

Vücudun ihtiyaç duyduğu nemi ona vermek başlıca görevimiz. Bölge fark etmeksizin her yerin ayrı ayrı nemlendirilmesi şart. Ellerin de elbette. Bakımlı ellere sahip olmak istiyorsanız gün içinde elinizi nemlendirmeye dikkat etmelisiniz. Mikroplardan, zararlı bakterilerinden korunmak için eller çok defa yıkanır. Bu da zamanla ellerin kurumasına yol açar. Bu kuruluk giderilmezse olduğundan daha yaşlı bir el ortaya çıkar. Bu sebeple ellerinizi ne kadar yıkıyorsanız o kadar da nemlendirmeniz gerekir. Elleri yıkamak ve nemlendirmek gün içinde yapacağınız en önemli rutinlerden biri olmalıdır.

Masaj

Masaj, ellerin de ihtiyaç duyduğu rahatlatıcı hareketler arasındadır. Kan dolaşımını hızlandırması ellerin daha hızlı şekilde onarılmasına yardım eder. Bir nemlendirici el kremi ile ya da besleyici yağ ile ellerinize masaj yapabilirsiniz. Elinizin üstüne, parmaklara, avuç içlerine yağ ile yapacağınız dairesel hareketler sayesinde elleriniz rahatlayacaktır. Hem masaj ile günün ellere yüklenmiş stresi, ağrısı da yok olacaktır.

Onarılmaya Muhtaç Ellere Ne Yapılmalıdır?

Ne kadar dikkat etseniz de ellerinizin yıprandığını, hiç hoş olmayan bir görüntüye ulaştığını görebilirsiniz. Elleriniz çatlamış, buruş buruş bir hal almış olabilir. Hele ki mevsim kış ise bu durumla karşılaşma ihtimaliniz çok daha yüksek. Fakat onarması da kolay. Nemlendirici kremler, besleyici yağlar tam da bu sorunu aşmak için var. Lyn Onarıcı El Kremi farklı zengin yağlardan oluşan bileşeniyle kuruyan ellerinizi nemlendirir, beslenmesine yardımcı olur. Paraben içermeyen bu krem, defne yaprağı yağı, zeytinyağı, avokado yağı, kalendula yağı gibi yağlarla ve zengin içeriği ile cildinizi bir yandan yenilerken diğer yandan zararlı etkenlere karşı da korur.

El Bakımınızı Korumanın İpuçları

El bakımı her gün başvurmanız gereken bir bakım. Eller, gün içinde işleri en çok yürüten yer. Bu sebeple birkaç koruma yoluyla ellerinizin sağlığını, güzelliğini devamlı hale getirebilirsiniz.

El bakımını korumanın yollarından biri, ellerinize doğrudan temas edecek işler yaptığınızda eldiven takmanızdır. Temizlik yaparken, kimyasala dokunurken vb. eldiven, elleri çok iyi korur.

Ellerinizin temizliğinde mutlaka yumuşak formüllü sabunları tercih etmelisiniz. Sabun, temizlediği kadar zengin içeriğiyle ellerinizi onarmalı, nemlendirmelidir.

Aşırı sıcak ya da soğuk suya maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Her ikisi de ellere hasar verecektir. Ilık su tercihiniz olmalıdır.

Elleriniz çoğu insana göre çok daha hassassa dışarı çıkarken güneş koruyucu kullanabilirsiniz. Sadece yaz mevsiminde değil, kış mevsiminde de ellerinizin güneşe maruz kalması ellere zarar verebilir. Güneş koruyucu kremi rahatlıkla sürebilirsiniz.

CİLDİNİZE UYGUN MASKE SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEKLER
GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI NASIL YAPILMALI?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder