CİLT TONUNDAKİ DENGESİZLİKLER NASIL EŞİTLENİR?

Cilt tonundaki dengesizlikler çoğu kadının uğraştığı sorunlardan biri. Yaşa bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi yorgunluk, stres ve bir çok nedenlerle de yüzün rengini kaybetmesi, dengesizlikler oluşması görülebilir. Cilt, aydınlığını kaybederek daima yorgun görünür. Böyle bir durum da kimsenin hoşuna gitmez. Sizin de böyle bir sorununuz varsa ne yapsam diye düşünüyorsunuzdur. İşte biz, sorununuza çare olabilmek birkaç fikri sizinle paylaşmak istedik.

Cilt Tonu Eşitsizliğinin Nedenleri

Hepimiz cildimizin pürüzsüz, genç, dinamik görünmesini isteriz. Hatta geçmişe giderek eski günlerin, çocukluktaki cildimizin özlemini çekeriz. Bunun imkânsız olduğunu söylemek doğru olmaz. Artık günümüzde bu tip sorunları ortadan kaldıracak birçok çare var. Önemli olan sizlerin bu yolda göstereceği istikrar. Düzenli bakımla aşamayacağınız bir sorun olmaz, emin olabilirsiniz.  

Günlük hayatınızda ne kadar dikkat ederseniz edin cildiniz birçok etkene maruz kalır. Çevresel faktörler, yeme alışkanlıkları, yaş alma derken ciltte bir sürü değişiklik meydana gelir. Eğer önlem alınmazsa bu değişiklikler zamanla farklı sorunlara yol açar. Ciltteki ton dengesizliği de bunlardan biri. Peki, bu dengesizliklere neler sebep olur?

Çevresel Faktörler

Yaz mevsimi çoğu insana iyi gelir, güneş ayrı bir enerji verir ama çoğu kimse güneşin UV ışınlarının cildine iyi gelmediğini umursamaz. Fakat cilde belki de en kolay şekilde doğrudan temas eden bu ışınlar, cildin nemini kaybetmesine, kurumasına ve nihayetinde tonunda farklılıklara neden olur. Yine çevre kirliliğini de yabana atmamak gerekir. Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız yolda yürürken bile cildiniz gelen havadan zarar görebilir. Bu cildinizi kirlettiği gibi yaşlandırır, rengini bozar.

Fiziksel Faktörler

Fiziksel faktörlerin içine yiyip içtiklerinizi, vücudun yaş almaya bağlı olarak gösterebileceği değişiklikleri ekleyebiliriz. Yiyip içtiklerinize bakacak olursak; az su tüketimini ve sigara kullanımını ilk sıraya yazabiliriz. Vücudunuz, siz korumadığınız sürece korunamaz. Kendi haline bırakmanız sadece daha da kötüye gitmesine sebep olur. Mesela günde en az 2 litre su içmek gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bunu uygulamazsanız en kötü sonuçlardan biri cildinizin aydınlığını kaybetmesi olur. Yaş almaya bağlı olarak ise vücudun nem ve kolajen kaybını söyleyebiliriz. Eğer cildinizi yeteri kadar nemlendirmezseniz, cildin önemli besin değerlerinden biri olan kolajen takviyesini almazsanız cildiniz her geçen gün yaşlanacaktır.

Bunların dışında hormonal değişiklikler, karma ve yağlı bir cilt yapısına sahip olmak, gözeneklerin nefes alamaması gibi sorunları da ciltteki ton dengesizliklerine neden olan faktörler arasında sayabiliriz. Bu sorunun çözümü ise oldukça basit: Cilt aydınlatıcı serumlar.

Cilt Tonundaki Dengesizlikler Nasıl Giderilir?

Alışkanlıklar, biyolojik etkiler derken cilt, gerekli bakımı görmediği sürece yaşlanacaktır. Yaşlanma belirtilerinden biri de ciltteki ton dengesizliğidir. Bu ton dengesizliklerini gidermenin yollarından bir yolu, cilt aydınlatıcı serum kullanmaktan geçer. Lyn Cilt Aydınlatıcı Serum doğal içeriklerinden oluşan güçlü formülü ile cilt tonundaki dengesizlikleri gidermede birebirdir. İçindeki vitaminler, cildi arındırmaya yarayan bitkisel karışımlar sayesinde cildiniz ışıltısını yakalar. Güçlü bir antioksidan etki barındıran bu aydınlatıcı serum cildi yeniler ve yaşlanma etkilerine karşı da korur.

Aydınlatıcı Serum Kullanmadan Önce Mutlaka Şunları Yapın

Hangi cilt bakım ürününü kullanacaksanız kullanın önce cildinizin temiz olmasına özen göstermelisiniz. Temiz olmayan bir cilde uygulayacağınız hiçbir ürün size cevap vermeyecektir. Gün içinde cildiniz birçok etkene maruz kalacak ve kirler, cildinize yapışacaktır. Bunlar temizlenmediği takdirde daha derinlere inecek, gözenekleri tıkayacaktır. Haliyle böyle bir cilde süreceğiniz aydınlatıcı serum da cildin altına inmeyecek ve sorunu çözemeyecektir. Bu sebeple öncelikle cilt temizleme ürünlerinizle cildinizi sırasıyla temizlemelisiniz. Önce bir yüz temizleme jeli ile yüzünüzü yıkayarak temizlemeli, ardından tonik ile gözenekleri arındırmalısınız. Aydınlatıcı Serumu sürdükten sonra bir müddet bekleyip nemlendiricinizi kullanabilirsiniz.

Düzenli olarak aydınlatıcı serum kullanıyorsanız haftada bir maske ya da peeling yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Ciltteki ton dengesizliklerinin bir diğer nedeni, ölü deridir. Bu ölü deri peeling ile giderilerek cilt temiz bir hale getirilmelidir. Yine peeling etkili maskeler de cildin ölü deriden arınmasına yardım edecektir. Bu ürünleri haftada en fazla 2 kere kullanmanız yeterlidir. Böylelikle süreceğiniz aydınlatıcı serum da çok daha kolay bir şekilde cevap verecektir.

Cilt Rengindeki Dengesizlikleri Makyaj ile Gizlemeyin

Çoğu kişinin yaptığı en büyük hatalardan biri de sorunları makyaj ile gizlemeye çalışmak. Evet, makyaj kısa sürede günü kurtarabilir fakat sorun hep kalır. Sorun kaldığı sürece de yapacağınız makyaj pek bir işe yaramaz çünkü makyaj da ancak sağlıklı bir ciltte daha güzel durur.

Ciltteki renk tonunu dengede tutmak için kadınların en çok başvurduğu yöntem, yüksek kapatıcılığa sahip ağır fondötenler kullanmaktır. Bu işlem cildi porselen gibi gösterse de cilt nefes alamaz. Bu da zamanla cildin nemini kaybetmesine, yaşlanmasına hatta var olan renk eşitsizliğinin daha da büyük bir sorun haline gelmesine yol açar. Bu sebeple sorununuzu makyajla kapatmak yerine, kendinden ışıltılı ve aydınlık bir cilt yakalamayı hedeflemelisiniz. Bunun da yolu, önce cildinizi temiz tutmaktan, sonra ise aydınlatıcı serum kullanmaktan geçer.

Aydınlatıcı Serumun Faydaları

Cildinize ne yaparsanız yapın hâlâ istediğiniz pürüzsüzlüğe kavuşamadınız mı? O zaman sizler için çare, bir aydınlatıcı serum olabilir!

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: Aydınlatıcı serumu kullanırken aynı zamanda beslenme alışkanlıklarınıza ve cilt temizliğinize özen göstermeye devam etmelisiniz. Yani sadece serumu kullanıp diğer işlemleri yapmadan bir sonuç beklemeniz mucize olur. Bol su, meyve ve sebze tüketimi, zararlı alışkanlıkların terk edilmesi, günlük rutin cilt temizliği ilk yapacağınız şeyler olmalıdır. Bunlarla birlikte aydınlatıcı serumdan istediğiniz faydayı alabilirsiniz.

Cilt aydınlatıcı serumu temizlenmiş ve toniklenmiş cildinize sabah ve akşam olmak üzere uygulayabilirsiniz. 2-3 damla serumu tüm yüz bölgenize (göz çevrenizden uzak tutarak) masaj yaparak yedirmelisiniz. Masaj yapmak, yüzdeki kan akışını da hızlandıracağı için ayrıca cildi hareket geçirir ve canlandırma işlemi yapmış olursunuz. Düzenli kullanım sonunda cildinizin daha parlak ve ışıltılı olduğunu göreceksiniz. Yorgunluğa ve yaşa bağlı olarak oluşan ton dengesizlikleri aydınlatıcı serum ile azalacak, daha genç ve taze görünmenize yardım edecektir.

SEBUM KONTROLÜ NASIL SAĞLANIR?
LAVANTA SABUNU NE İŞE YARAR, NASIL KULLANILIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder