CİLT TEMİZLEME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Cilt temizliği dikkat edilmesi gereken, ancak çoğunlukla unutulan en önemli hayat kurallarından birisidir. Bu kural, özellikle genetik yönden şanslı olmayan her kesimden insanı içeriyor. Ölü tabakanın cilt yüzeyinde birikmesi sonucunda ortaya çıkan siyah nokta, sivilce ve yaygın akne durumları; cildi yoran ve PH değerini değiştiren olumsuz koşullar sunmaktadır. Bu koşullar insan müdahalesi sonucunda değiştirilir ve cildi yenilemek için belirli rutinler üzerinden tamamlanır. Cilt temizleme yöntemlerini kavrayanlar cildi yenilemek, cilt yüzeyini siyah noktadan arındırmak ve sivilce oluşumlarını engellemek üzere yöntemlerini geliştirir. Cilde daha sağlıklı ve genç bir görünüm kazandırmak isteyenler, mutlaka cilt esnekliğini arttıracak temizleme yöntemlerine başvurmalıdır. Günlük ve aylık bakım arasında hayata kazandırılması gereken rutinler, cilt bakımının önemini ilerleyen süreçlerde gösteriyor. Bu nedenle başlangıç aşamasında pes etmemek ve hayata yeni rutinleri kazandırmak için gerekli özeni sağlamak önemlidir.

Cilt Temizliğinin Amacı

Günlük bakım listesini temel uygulama üzerine kuranlar belirli ürün listesine sahiptir. Fakat, cilt bakım kavramına fazla yakın olmayanların listesi yalnızca su ve sabundan ibaret. Öncelikle bilinmesi gereken cilt temizliği ve bakımında amacın ne olduğudur. Amaç tanımlamasını; cilt yüzeyinde biriken toz, kir ve makyaj artıklarının temizlenmesi açıklamasıyla başlangıç seviyesinde verebiliriz. Önemin daha iyi kavranması açısından geliştirilen bir başka amaç tanımlamasına göre; cildin oksijen seviyesini arttıran cilt temizliği, cildin yıpranmasını ve deforme olmasını engeller. Kullanılan ürünlerin kalitesine bağlı olarak cildi besleyen temizlik aşaması, aynı zamanda cildin yenilenmesi açısından değerlidir. Temizlik ve bakım yalnızca var olan sağlıklı yapıyı korumak ve geliştirmek değil; cildi dış etkenlere karşı korumayı da amaçlar. Bu bakımdan günlük rutin haline dönüştürülen bakım süreci, cildi nemlendirir, besler ve gözenekleri sıkıştırır.

Cilt Temizliğinde Sıralamanın Önemi

Temizlik esnasında günlük rutinimiz belirli bir düzeni takip etmek zorundadır. Her aşamanın kendine özgü bir amacı olduğunu bilerek atılacak adımların dikkati daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Başlangıç olarak cilde uygun bir temizlik ürünü seçmek, tonik kullanmak, arındırıcı peeling ile gözenekleri derinlemesine temizleme şansınız bulunuyor. Uygulama aşamasında maske ve özel kremler ile nemlendirilen cilt, gerekli nemi vererek daha elastik bir yüzey kazanmanıza yardımcı olur. Elastikiyetin önemi, kuruyan cilt tiplerinde daha iyi anlaşılabilir. Kuruyan ciltler, yağlı ciltlere oranla daha çabuk kırışma eğilimi taşımaktadır. Bu nedenle yağlı cildin bir nebze avantajlı olduğunu söyleyenlerle karşılaşabilirsiniz. Yine de normal cilt tipi dışında kalan ciltlerin sağlıklı olmadığı ve bu düzeni değiştirmeniz gerektiği ileri yaşlarda oluşan sorunlarla daha iyi anlaşılabilir. Kazandıracağınız düzende uygulayacağınız bakım sıralaması, cilt tiplerine göre aşağı ve yukarı değişimden geçiyor. Genel olarak bir sıralamaya koyduğumuzda; temizleyici, tonik, serum, göz kremi ve nemlendirici adımını takip edebilir; aylık bakımları maske ve gerekli yoğun bakım kremleriyle destekleyebilirsiniz.

Adım 1: Temizleyici

Cilt bakımının en temel adımı ve ilk aşamasını oluşturmaktadır. Dış etmenlerden etkilenen cilt, biriken kirli yüzey karşısında temizliğe ihtiyaç duyar. Temizlenmeyen bir ciltte gözeneklerin tıkandığı ve iç kısımlarında siyah noktaların oluştuğu rahatlıkla görülebilir. Bu görüntüyü kaybetmek için ürün seçimine gereğinden fazla vakit harcamalısınız. Cilt tipine uygun temizleyici seçimleri; krem, köpük ve jel arasında değişim göstermelidir. Krem daha yoğun yapısı nedeniyle kuru ciltlerin favori ürünü olmaya devam ederken; jel kullanım daha çok yağlı cilt tipine uygundur. Köpüklü bir bakım, yine cilt tipine göre değişim sağlamaya devam ediyor. Öğrenilen bilgiler ışığında başlangıç düzeyi için ürün seçiminde kararsız kalanlar Lyn Cilt Temizliği Serisi setinden fayda görebilir. Temizleme jeli, göz, dudak ve yüz makyajını kolayca temizlemenizi sağlarken, ciltteki kir ve yağ oluşumunu tamamen yok eder. Uygulama sonrası canlandırılan cilt; tonikle desteklendiğinde uygulama yüzeyi derinlemesine bir temizlikten geçirilmiş olur. Yine bakım paketinde yer alan peeling ve termal su; ölü derileri yok eder ve gerekli ferahlığı verir.

Adım 2: Tonik

Tonikler yapısı gereği, antioksidan ve vitamin desteği sağlar. Bazı toniklerin gelişmişliği, asidik bir etki yaratarak tonlama gibi amaçlara da hizmet etmektedir. Cilt tipine yönelik bir seçim doğrultusunda doğru toniği bulmanın önemi, tıpkı diğer ürün seçimleri kadar önemli. Cilt dostu olduğu kadar bütçe dostu da olmaya devam eden Lyn Canlandırıcı Tonik; cilt yüzeyindeki tüm kalıntıları arındırmakla kalmaz, derinlemesine temizleyici özelliği de gösterir. Siyah nokta oluşumunu yok eden, kiri ve yağı tümden temizleyen tonik, alkol içermediği için cilt yapısını bozmaz. Kuru ciltlerle barışık olan bu ürünün uygulama şekli; yeterli bir miktardaki toniği pamuğa dökerek, yüz bölgesine dairesel hareketlerle yedirmektir.

Adım 3: Peeling

Cildin su içermekte olan ölü hücrelerden arındırılması gereklidir. Cildi ölü hücrelerle kaplayan keratin tabakayı, aşındırıcı maddeler yardımı ile fiziksel olarak soymaya yaran bir kozmetik ürünüdür. Üst tabakanın yüzde 15’e varan su içeren ölü hücrelerden temizlenmesi için bakım alışkanlığına mutlaka dahil edilmeli. Hücrelerin bir zamanlar 25 yaşına kadar düzenli çalıştığı ve yüzeyden atıldığı düşünülürse; bu yaştan itibaren vücudun görevi insan eli üzerinden sürdürülmelidir. Biriken hücrelerin temizlenmemesi durumunda cilt rengi değişir ve solgunlaşır. Gözeneklerin tıkanmasıyla devam eden süreçte, müdahale edilmeyen ciltlerde siyah nokta oluşumlarına izin verilmiş sayabiliriz. Genel anlamda iki grup altında incelenen peeling; su içermeyen soyucu ürünler ve su içeren soyucu ürünler arasında gruplandırıldı. Su içermeyenler, vücut, el ve ayak bakımı için önerilmekteyken; su içerenler, çamur, jel ve krem çeşitleriyle yüz bölgesine özel olarak hazırlanmıştır. Krem peelingleri uygulamanın yolu; ele yeterli peeling kremi almakla başlar. Ellerin birbirine sürülmesinden sonra yüz kısmına geçilir. Yüzde dairesel masaj hareketleri yaparak kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Bu işlemi 2-3 dakika kadar uygulayıp ıslak bir sünger ya da pamuk yardımıyla yüzeyden temizleyebilirsiniz. Yeni başlayanlar için önerimiz; Lyn Arındırıcı Peeling oluyor. Kremsi formülündeki arındırıcı mikro tanecikler sayesinde gözenekleri yağ ve kirden arındırmak mümkün. Siyah nokta oluşumlarını engelleyen bu bakımın en önemli parçası, düzenli kullanımlarda yumuşak bir dokunuş ve parlak bir görünüş verir.

Adım 4: Serum

Uygulama seçenekleri aktif maddelerinin bir araya getirildiği serum, ampul ve kapsül uygulamalarıyla genişletilebilir. Temizlikte onaylı yapısıyla öne çıkan ürünler, cilt tarafından yüksek emilim gösteren serumları öne çıkarmaya devam ediyor. Çoğunlukla sıvı kıvamda karşılaşılan ya da hafif yağ dokusuna sahip olduğu görülen konsantre şeklindeki bakım ürünleri; serum, ampul ve kapsül olarak amaçları ve kullanım şekillerini aynı doğrultuda bir araya getiriyor. Saydığımız üç ürünün de nem kaybı yaşayan ve yağlılık eğilimine sahip ciltlerde uygulama şekilleri bulunmaktadır. Yorgunluk, beslenme sorunları ve kırışıklık gibi problemlerin karşısında dayanıklı olan ve bu problemleri kırarak, cildi besleyen yapısı nedeniyle kadınların bir numaralı gizli dostu haline gelmiştir. Çeşitlilik ve yapısal farkı nedeniyle kozmetik dünyasında çokça yeri bulunan bu üç ürün; vitamin ve yosun özleri içeriyor. Cilt hassasiyetini gidermek isteyenlerin çantalarına kadar soktuğu bakım ürünleri, elastikiyet artışı, kırışıklık karşıtı ve nemlendirme özelliklerine sahip. Uygulama yöntemi ise; serumun içerisindeki damlalık yardımıyla şişeden çıkarılmasıyla başlar. Yeterli bir miktarda ele alınan sıvı hafif tampon hareketleriyle cilde yedirilir.

CİLT BAKIMI SIRALAMASI NASIL OLMALIDIR?
HANGİ CİLT YAPISINDA NE TÜR SABUN KULLANILMALI
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder