CİLT SERUMU NEDİR, FAYDALARI NELERDİR?

Serum, farklı cilt sorunlarına cevap veren yoğunlaştırılmış içeriklerden oluşan bir cilt ürünüdür. Serumun içinde yer alan aktif içerikler cilt tarafından emilir ve değişik cilt sorunlarının çözümü olur. Cilt serumu, cildinizi yaşlanmadan korur, kırışıklıkların ortaya çıkmasını engeller, daha genç bir görünüm kazanmanıza yardım eder.

Ciltlerde en büyük problemlerden biri olan cilt lekeleri, cilt serumları sayesinde tedavi imkânı bulur ya da bu serumlarla oluşumunun önüne geçilir. Cilt serumu, cildi onarma, bakımını yapma, istenilen bir görünümün yakalanmasında ve bu yolda sağlıklı bir şekilde ilerlemede en büyük yardımcılardan biridir. Cilt serumları, daha fazla alana nüfuz edebildiği için, çözüm noktasında oldukça etkili ürünlerdir. Dolayısıyla cilt bakımına dikkat eden herkesin cilt serumlarını tercih etmeleri önerimizdir.

Cilt serumunun yeri cilt bakımında önemlidir

Çoğumuz temiz bir cilde, güzel bir görünüme sahip olmayı isteriz. Bunun için gün içinde zamanımızın bir bölümünü bu temizliğe ayırırız. Çeşitli cilt bakım ürünleriyle desteklenen cilt temizliklerinin daha etkili olduğunu da bilmekteyiz. Peki, bu cilt bakım ürünlerini seçerken cilt serumunun yerinin oldukça önemli olduğunu biliyor muyuz?

Cilt serumlarından cevap alabilmek, cilt serumunu düzenli kullanmaktan geçer. Eğer serum kullanımını cilt temizliği rutininizin içine yerleştirirseniz, düzenli kullanımda iyi sonuçlar alabilirsiniz. Çünkü derinin altına kadar ulaşan cilt serumlarının içindeki etken maddeler, ortalama kırk beş gün sonrasında onarımının sonucunu verecektir. Bu etkili ürün, yavaş ilerlediğinden sizi endişeye sürükleyebilir. Hatta sabırsız davranıp bırakabilirsiniz de. Fakat cilt serumlarında önemli olan da göstereceğiniz çabadır. Eğer sabrederseniz etkili, sonuç odaklı bir ilerleme kaydetmiş olacaksınız.

Cilt serumları ne zaman kullanılır?

Cilt temizliği herkesin günlük olarak yapması gereken bir uygulamadır. Hem sağlık hem de güzel bir görünüm için cilt temizliği hayatımızın bir parçası haline gelmelidir. Cilt temizliği sonrasında düzenli olarak cilt serumu kullanılması da temizliği destekler bir durumdur. Cilt serumları cilde derinlemesine inerek beslediği için, temizlenmiş bir cilde uygulandığında derinin altına çok daha kolay nüfuz edecek, sonucu daha hızlı verecektir. Bu sebeple günlük rutin temizliğinize cilt serumlarınızı da ekleyebilirsiniz.

Cilt serumları, cildinizi nemlendirmenin dışında, ciltteki leke, yaşlanma sorunlarına, sivilcelere, iyi gelen bir üründür. Bu sebeple cilt serumunu kullanmanın herhangi bir yaşı yoktur. Cilt, yirmili yaşları geçtikten sonra ister istemez daha fazla neme ve bakıma ihtiyaç duyar. Hele ki gün içinde sıklıkla makyaj yapılıyorsa ya da dışarıda zaman geçiriliyorsa cilt, farklı birçok zararlı etkene maruz kalabilir. Zararlı etkenlere karşı savunmasız kalan ciltte de yaşlanma belirtileri, sivilceler, siyah noktalar görülebilir. Bu yüzden cilt bakımı yapmanın bir yaşının olduğunu söylemek mümkün değildir. Cildinizde gördüğünüz farklı problemlere karşı cilt temizleme ürününüzden sonra cilt serumu kullanırsak cildinizin yenilenmesine destek olacaksınız. Böylelikle yaşlanma belirtileri en aza inecek, daha temiz, ferah, yumuşak bir görünüme sahip olacaksınız.

Cilt sorununuza göre cilt serumu belirleyebilirsiniz

Cilt serumları kendi içinde farklılıklara da ayrılmaktadır. Bu nedenle önce cildinizdeki problemi belirlemenizde fayda var. Cildinizi düzenli olarak temizliyorsunuz ama buna rağmen sorununuz devam ediyorsa demek ki cildinizi serumlarla desteklemenin zamanı gelmiştir. Sorununuzun ne olduğunu tespit ederek cilt serumunu seçebilirsiniz. Kırışıklık, kuruluk, lekeler, matlık, sivilcelenme gibi birçok cilt problemi vardır. Her sorun için de farklı cilt serumu vardır. Cilt serumları içerisinde her soruna karşı çeşitli mineraller, vitaminler barındırırlar. Siz de sorununuzu belirleyerek farklı sebeplerden hasar gören cildinizi temizleyebilir, cildinize cilt serumları ile takviyede bulunarak sağlıklı görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

Cilt serumları derinin altındaki en küçük gözeneklere kadar inebildiğinden cildiniz gerekli takviyeyi alacak, böylelikle daha az kırışık, cilt tonu dengelenmiş cilde sahip olabileceksiniz. Üstelik cildiniz gerekli onarıma kavuştuğu için sivilce, siyah nokta gibi kötü görüntülere neden olan problemlerle de karşılaşmayacaktır.

Cilt serumu nasıl kullanılır?

Cilt serumlarını, nasıl ki gün içinde sabah akşam olmak üzere cildinizi temizliyorsanız aynı şekilde sabah akşam kullanabilirsiniz. Cilt serumlarını muhakkak temiz cilde uygulamalısınız. Cildinizi temizlediğinizde gözenekleriniz temizlenecek, derinizin içinde zararlı etkenler dışarıya çıkacaktır. Böylelikle kullanacağınız cilt serumu da hızlı bir şekilde en küçük yerlere kadar inerek emilecektir. Emilen cilt serumu, sabırlı olursanız çok zaman geçmeden size karşılığını verecektir. Düzenli kullanımda cilt serumları istediğiniz görüntüyü yakalamanıza yardım edecektir.

Cilt serumunu kullandıktan sonra dilerseniz üzerine farklı cilt bakım ürünleri de sürebilirsiniz. Sabah cilt temizlemenizi yapıp ardından cilt serumunuzu uyguladıktan sonra bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Akşam ise yine cildinizi temizledikten sonra cilt serumunuzu kullanıp üzerine gece kreminizi sürebilirsiniz.

Cilt serumunu yaparken hassas olmaya özen göstermelisiniz. Yüzünüz, vücudunuzun en narin bölgelerinden biridir. Yapacağınız her hareket cildinize katkı sağlamalıdır. Bu yüzden çok bastırmadan, parmak uçlarınızla, olabileceğinde yavaş hareketlerle cilt serumunuzu uygulayabilirsiniz. Hafif tampon hareketlerle yüzünüze uygulayacağınız cilt serumu, yüzünüzü temizleyeceği gibi oldukça rahatlatıcı bir his de verecektir.

Serum alırken dikkatli olmalısınız

Yüzümüz, en çok dikkat ettiğimiz bölgelerimizdendir. Kendimizi iyi hissetmek için bile yüzümüze gerekli özeni göstermeye önem veririz. Bu sebep seçeceğiniz cilt serumunuz da size zarar vermemeli, sağlıklı bir şekilde cildinizi temizlemeli, onarmalıdır. Bunun için alacağınız cilt serumunun alkol içermemesine dikkat etmelisiniz. Alkol, cildinizde belli miktarda olması gereken nemi yok edeceği için alkollü bir cilt serumu cildinizi kurutabilir. Kuru cilt ise hem istenmeyen bir görüntü verir hem de oldukça sağlıksızdır. Kuru ciltte çatlamalar kırışıklıklar meydana gelir. Bu çatlamalar zamanla yaralanmalara yol açabilir, leke oluşumu meydana gelebilir. Bu durumdan kaçınmak istiyorsanız cilt serumunuzun alkol içermemesine önemle bakmanız gerekmektedir.

Cilt serumu nelere iyi gelir?

Cilt serumu, kuru ciltlere iyi gelmektedir. Seçeceğiniz cilt serumunun içindeki bileşenlere dikkat ederek cildi nemlendirenleri kullanabilirsiniz. Cilt serumu, saniyeler içinde en derin noktaya girebildiği için kuruluk probleminiz de en kısa sürede olumlu yönde ilerleyecektir.

Kırışıklıkları azaltmak için cilt serumu kullanabilirsiniz. Bazı cilt serumları içeriğindeki bileşenler sayesinde yüzünüzdeki kırışıkları açar ve sağlıklı, genç bir görünüm kazanmanıza yardım eder. Lyn Yaşlanma Karşıtı Serum içeriğindeki birçok yağ ile yaşlanma belirtilerini önleyerek cildinizi tazeler.

Cilt serumu, cildi aydınlatmak için de kullanılabilir. Güneşe maruz kalmak, sigara içmek, uyku ve beslenme düzensizliği gibi nedenler cildinizin tonunuz dengesizleştirebilir. Bu sebeple içeriğinde C vitamini bulunan cilt serumlarını kullanırsanız bu probleminizi çözebilirsiniz. Lyn Skincare Cilt Aydınlatıcı Serum bu noktada işinize yarayacak bir üründür. İçindeki vitaminler ve bitkisel karışım ile cildinizi nemlendirir, yeniler, parlak bir görüntü kazanmasına yardım eder.

Göz altı morluklarını azaltmak için cilt serumu kullanabilirsiniz. Bilgisayar ekranına çok bakmak, uykusuzluk, doğru beslenememe gibi sebeplerle göz altları hemen yorgun düşer ve mor halkalarla çevrilir. Bu durumu aşmak istiyorsanız cilt serumları kullanabilirsiniz.

CİLT LEKELERİ İÇİN ETKİLİ BAKIM ÖNERİLERİ
DEFNE YAPRAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder