CİLT BAKIMI SIRALAMASI NASIL OLMALIDIR?

Cilt bakımı kadınların en dikkat ettikleri, en hassas oldukları konulardan biri. Bu yüzden ne kadar doğru yapılırsa o kadar iyi sonuçlar alındığını bilirler. Cilt bakımının doğru yapılmasında ilk adım, doğru ürünü seçmektir. Herkesin cildi farklı olduğu için seçilecek cilt bakım ürünü de farklıdır. Kuru, yağlı ya da karma ciltler için bakım ürünleri birbirinden farklı olacaktır. Bundan sonraki önemli adım ise bu ürünleri doğru bir sıralama ile kullanmaktır. Cilt bakım ürünlerinden en yüksek etkiyi alabilmek için bunların cilde doğru sıra ile uygulanması oldukça önemlidir. Hangi ürünün kaçıncı sırada cilde uygulanacağının cevabı yazımızın devamındadır.

Cilt Bakım Sıralaması Nedir?

Çoğumuz cilt bakımını zorluk olarak görüp gerekli zamanı ayırmıyoruz. Çalışıyorsak işin yorgunluğu, çalışmıyorsak evin yorgunluğu derken cilt bakımı aksıyor ya da öyle hızlı yapılıyor ki ürünlerin uygulanma sırası birbirine giriyor. Bazen sadece yüzünü uygun bir cilt temizleme jeli ile temizleyip üstüne nemlendirici sürmekle yetinenler bile olabiliyor. Hâlbuki böyle yapıldığında cilde bakım yapılmamış oluyor. Eğer gün içinde makyaj ile geziyorsanız, yağlanma/kuru cilt gibi problemleriniz varsa cilt bakımınıza çok daha fazla özen göstermeniz gerekir. Bunun için de cilt bakımında şu sıralamayı takip etmeniz size tavsiyemizdir:

İlk Adım: Cilt Temizliği

Cilt bakım ürününüzden en yüksek derecede karşılık almak istiyorsanız öncelikle cildinizi temizlemelisiniz. Bu cilt bakımının en önemli adımı temizliğidir. Çünkü temiz olmayan cilde ne uygularsanız uygulayın doğru bir sonuç elde edemezseniz. Bunun için öncelikle cilt tipinize uygun bir cilt temizleyici seçmelisiniz. Bu temizleme ürünü ile cildinizdeki fazla yağdan, ölü deriden ve kalıntılardan kurtulmuş olursunuz. Böylelikle cildiniz arınır, gözenekler temizlenir ve ardından uygulayacağınız tüm ürünlerden beklediğiniz karşılığı alabilirsiniz.

Cilt temizleme için yüz temizleme jelleri kullanabilirsiniz. Hem uygulaması kolaydır hem de kısa sürede düzenli kullanımda iyi cevap alabilirsiniz. Her gün, güne başladığınızda ve günü bitirdiğinizde yüzünüzü seçeceğiniz bir yüz temizleme jeli ile temizlerseniz fazla yağlanma, sivilce oluşumu gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Bu sebeple bu adımı kesinlikle atlamamanız size tavsiyemizdir.

Cilt Toniği Adımı

Cilt temizleme rutinleri arasında nedense tonik fazla yer almaz. Çoğu kadın cildini temizledikten sonra hemen nemlendirici kullanarak tonik adımını atlar.  Hâlbuki cilt temizlendikten sonra uygulanacak olan tonik temizliği en derine ulaştırır ve aranan temizliğin tamamlanmasına yardım eder. Tonik kullanıldığınızda, tonik, yüz temizleme jeli ile açılan gözeneklerin arasından derinin daha da altına inerek mükemmel bir temizliği yakalamanıza olanak sağlar. Gün içinde cildimiz çoğu şeye maruz kaldığı için gözenekler kir ve yağ ile dolar. Eğer bu gözenekleri temizlemezseniz yağlanma sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yağlanma hemen yanında sivilcelenmeyi de getirecektir. Eğer böyle bir sorun ile karşılaşmak istemiyorsanız yüz temizleme jelinizden sonra yine cildinize uygun bir toniği kullanın. Gözeneklerinizin derinlemesine temizlenmesine yardım edin.

Cildinizin Özel Bölgeleri İçin Özel İşlemler

Her cilt yapısı farklı olacağından zaman zaman sadece belli bölgelerde sorun ile karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda lokal temizlik yapmanız da önemlidir. Mesela akne sorununuz varsa cilt tipinize özel akne giderici ürünleri tonik işleminden sonra uygulayabilirsiniz. Ya da mesela burnunuzda siyah nokta problemi varsa bunları giderici ürünleri bu aşamada kullanabilirsiniz. Bu işlemi uyguladıktan sonra minimum beş dakika bekledikten sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Bir Sonraki Adım: Cilt Bakım Serumu

Cilt bakımında sıklıkla sorulan sorulardan biri de serumun ne zaman kullanılacağı üzerinedir. Nemlendiriciden önce mi yoksa sonra mı uygulanması gerektiği çoğu zaman karıştırılan bir durumdur. Serum, cilt bakım sıralaması içinde nemlendiriciden “önce” kullanılması gereken bir üründür. Çünkü serumlar yüksek konsantrasyona sahip ürünlerdir; cilt tarafında çok hızlı bir şekilde emilirler. Böyle olunca üzerine sürülecek nemlendirici de cilde daha çabuk yedirilmiş olur. Bu sebeple cildiniz için seçeceğiniz serumu, eğer varsa lokal bölge temizliğinden yoksa tonik uygulamasından sonra kullanabilirsiniz. Serum uygulanan cildiniz parlaklığına kavuşur. Doğal ışıltısı ön plana çıkan cildinizde ince çizgileriniz, kırışıklıklarınız da zamanla en aza iner. İçinde bulunan vitaminler ve bitkisel karışımlar ile cildinizin ışıltısını ortaya çıkarmaya yarayan Lyn Skincare Aydınlatıcı Serum ton dengesizliklerini eşitler, cildinizi yaşlanma etkilerine karşı mükemmel derecede korur.

Nemlendirici ve Cilt Yağı Kullanımı

Bu kadar işlem yaptıktan sonra sıra nemlendiriciye geldi. Nemlendiriciye geldiğimize göre cilt bakımı da bitmek üzere demektir. Cilt artık tertemizdir. Yüz temizleme jeli ile temizlediğiniz cildinizin üzerindeki tüm yağ, kir yok edilir. Ardından uygulayacağınız tonik ile temizlik, cildin en derinin ulaşır. Gözenekler arasında tıkanma varsa ortadan kalkar, sivilce oluşumu engellenir. Sonrasında uygulanan serum ile de cilt, parlaklığına kavuşur. Yorgunluğun, kirin, yağın verdiği karartılar yok olur, cilt, ışıl ışıl parlar. Ve işte şimdi nemlendici zamanı!

Nemlendiricinizi serumu uyguladıktan sonra, serum iyice emildikten sonra sürebilirsiniz. Cilt tipinize göre seçeceğiniz nemlendiriciniz, serumun da verdiği destek ile gün içinde sürekli olarak cildinizi nemli tutacaktır. Cilt, her daim neme ihtiyaç duyduğu için bu işlem cildinizi korumanızda önemli bir adımdır. Nemlendirici sadece yüz bölgenize değil, boyun bölgenize de uygulayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra eğer cilt bakımında cilt yağı kullanmayı seviyorsanız nemlendirici işleminizden sonra bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Ve Son Adım: Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresi bakımı, cilt bakımı sıralamasında en sonra yer alır. Göz çevresi, yüzün elbette ki en hassas bölgesidir. En ufak bir değişiklikten ilk olarak göz çevresi etkilenir. Çok yoğun bir işte çalışıyorsanız, gün içinde gözlerinizi çok yoruyorsanız hemen mor halkaları görürsünüz. Ya da yaş ilerledikçe kırışıklıklar ilk olarak göz çevresinde ortaya çıkar. Bu sebeple göz çevresi bakımı ihmal etmemeniz gereken bir bakımdır.

Göz çevresindeki damarlar çok ince olduğundan ve yüzeye daha yakın bir konumda bulunduğundan ayrıca bir bakım ister. Göz çevrenizdeki ince çizgileri, kırışıklık belirtilerini, nem kaybını gidermek için göz kreminizi doğru seçmelisiniz. Cilt tipinize uygun olmasına özen göstermelisiniz. Kremi, elmacık kemiğinin hemen üzerine uygulayarak kullanabilirsiniz. Göz çevresine giden damarlar tam olarak burada yer aldığı için uygulayacağınız kremler doğrudan sonuç odaklı ilerleyecektir.

Görüldüğü gibi 6 kolay adım ile cilt bakım sıralamanızı doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Günlük rutininiz içine yerleştireceğiniz bu bakım sıralaması ile yaptığınız bakımdan doğru sonuç alabilirsiniz. Aksi bir durumda ne kadar doğru ürünü seçmiş olursanız olun cildiniz size yanıt vermeyecektir. Cildinizin sağlıklı, temiz görünümüne kavuşması ancak sizin izleyeceğiniz doğru adımların içinde gizlidir. Bu sebeple cilt bakım sıralamasına dikkat etmeniz, saydığımız hususları cilt bakımı kurallarınız içine dahil etmeniz size tavsiyemizdir.

KARMA CİLTLER İÇİN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ
CİLT TEMİZLEME YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder