SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN EN İYİ 5 YÖNTEM

Cilt güzelliğini korumak herkesin vücudu için yapmak istediği önceliklerdendir. Sağlıklı, parlak, pürüzsüz, genç görünümlü bir cilt için çok zaman ya da para harcamanıza gerek yok. Hayatınıza koyacağınız birkaç kolay ama hayati kural, işinizi şansa bırakmamanıza yardım edecektir. Zor gibi görünen cilt güzelliği, gün içine yayacağınız beş yöntemle kolay hale gelecek, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Cilt güzelliği için sayılacak kurallar sadece temizlikle alakalı değildir. Gün içinde yedikleriniz, çevre şartlarına göre çeşitli zararlı etkenlere maruz kalmanız, hatta psikolojiniz bile cilt güzelliğinize etki eden faktörler arasındadır. Bu sebeple sağlıklı bir cilt için yapacaklarınızı sadece cilt temizliği olarak düşünmemenizde fayda var. Beslenme biçiminiz, düzenli uyku uyuyup uyuyamadığınız, ruhsal durumunuz, sigara ya da kahveyi çok fazla tüketmeniz gibi etkenler cilt güzelliğinizi etkileyen unsurlar arasında sayılabilir.

Cilt güzelliğiniz yerindeyse, bu aslında sizin sağlıklı olduğunuzun da göstergesidir. Sağlıklı vücut, dış görünüşünüzden de belli olur. Çevresel ya da ailenizden kalıtsal olarak aldığınız tüm faktörler sizin sağlığınıza etki etmektedir. Bu da cilt yapınıza, cilt güzelliğinize doğrudan etkisi olan bir durumdur. Kalıtsal faktörler çevresel faktörlere göre daha az etki edebilir. Bu yüzden yaşam biçiminizi belli bir düzene sokmanız gerekir. Rutinleriniz olursa ve bunlar sağlıklı bir yaşamdan geçerse sağlıklı bir cilde ulaşmanızın önünde bir engel kalmaz.

Peki, sağlıklı bir cilt demek ne demektir?

Sağlıklı bir cilt demek, pürüzsüz, aydınlık bir görünüme sahip, nemini koruyan, temiz bir cilt demektir. Gün içinde herkes farklı sebeplerden birçok zararlı maddeye maruz kalabilir. Stres, hava kirliliği, güneş ışınları, çok yağlı yiyecekler, soğuk hava bunların başında gelebilir. Güçsüz bir cilt, yeterince bakımı yapılmamış, dikkat edilmemiş cilt, bu tip durumlarla karşılaştığı zaman olumsuz bir tepki verebilir.

Cildin vereceği olumsuz tepkilerin başında çok yağlı bir görümü saymak mümkündür. Özellikle hemen ulaşılabilir olması sebebiyle çok fazla tercih edilen fast-food’lar, içinde bol miktarda bulunan yağ ve şekerden ötürü vücut sağlığını bozar. Vücut sağlığının bozulması demek, cilt güzelliğinin de zedelenmesi demektir. Yağlanan cilt kötü bir görüntü bırakabileceği gibi ciltte sivilce – akne oluşumuna da kapı aralar demektir. Bu nedenle yiyeceklere dikkat edilmesi sağlıklı bir cilt için olmazsa olmaz bir koşuldur.

Kuru cilt de cildin sağlıksız olduğunu gösteren durumlar arasındadır. Kimilerinin cilt kuruluğu kendiliğinden olduğu gibi kimileri de hava şartları sebebiyle kuru cilde maruz kalabilir. Eğer cildinizi yeteri kadar nemlendirirseniz sağlıklı bir cilde sahip olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Cildin pürüzsüz, parlak olması da cildinizin sağlıklı olduğunu gösterir. Cildin pürüzsüz olması, sivilcelerden, siyah noktalardan, aknelerden, lekelerden arındırılmış olmasıyla sağlanır. Parlak olması ise yeteri kadar nemlendirilmiş, gerekli cilt bakım ürünleriyle temizlenmiş cildin aydınlık, genç bir görünüme kavuşması demektir. Canlı, parlak, sağlıklı bir cilt için kullanacağınız, cildiniz için en doğru cilt bakım ürünleri ile birlikte, hayatınıza koyacağınız, günlük rutininiz haline getireceğiniz birkaç madde, cilt bakım ürünlerinizle desteklenince sağlıklı bir cilde sahip olmak, istediğiniz cilt güzelliğine kavuşmak oldukça mümkün.

Bol su tüketin

Sağlıklı bir cilt için en basit ve olmazsa olmaz kural gün içinde su içmektir. Her gün, düzenli olarak tüketilen en az iki litre su, sağlıklı bir cilt güzelliği için temel gerekliliktir. İçeceğiniz her bardak su, cildinizi nemlendirir, çatlamaların oluşmasını engeller. Cildinizde çatlak sonucu oluşabilecek lekelerin de önü kapanmış olur. Nemli cilt, esnekliğini koruyan bir cilttir. Cildinizin esnek olması, yenilenmenin daha hızlı olmasına olanak sağlar. Nefes alan cilt, üzerindeki yağı, kiri atarak daha genç bir görünüm kazanmanıza yardım eder. Ayrıca gün içinde içeceğiniz su, vücudunuzdaki zararlı maddelerin ve toksinlerin de atılmasına katkıda bulunur. Vücuttan atılacak her zararlı madde, cilt güzelliği için de size bir artıdır. Bu sebeple bol bol su tüketmek, cilt güzelliği için uygulayacağınız kuralların başında yer almalıdır. Üstelik düşünüldüğü kadar zahmetli de değildir.

Cildinizi nemlendirin

Cilt güzelliği için, yumuşak bir görünüm için cildin neme ihtiyacı vardır. Günlük cilt bakım rutininizi yaparken nemlendirme işlemini ihmal etmemelisiniz. Nemlendirme öncesinde cildinizi temizlemeniz gerekir. Cildinizi temizleyeceğiniz su çok sıcak ya da çok soğuk olmamalıdır. Özellikle duş alırken suyun çok sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Cilt temizliği için eğer bir sabun kullanacaksanız da pH değeri yüksek bir sabunu tercih ederseniz faydalı olacaktır. Yumuşak ve dairesel hareketlerle, tahriş etmeden temizlediğiniz cildinize mutlaka cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız. Lyn Skincare yoğun nemlendirici bakım kremi sizin için önerimizdir. Lyn Yoğun Nemlendirici Krem, cildinizin nem kazanması ve nemini korumasını sağlayacak önemli içeriklere sahiptir. Dermatolojik olarak test edilen bu krem, paraben de içermez.

Cildiniz nemlenmezse kuruma, kırışıklık meydana gelebilir. Bu durum can acıtabileceği gibi lekelenmelere de sebep olabilir. Yine egzama gibi her an rahatsız edebilecek bir cilt sorunu da meydana gelebilir. Nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin!

Uykunuzu alın

Her gün farklı zararlı maddelere maruz kalan cildimizin yenilenmesi vücudun dinlenmesinden geçer. Bunun için de yapılacak en güzel şey, sağlıklı bir uykudur. Cilt güzelliği için en az 6-7 saat düzenli bir şekilde uyumak tavsiye edilmektedir. Eğer uykunuzu almazsanız vücudunuzun yorgunluğu cildinize yansıyacak ve kötü bir görüntü meydana gelecektir. Yüzün kararması, göz altlarında oluşan morluklar bunun ilk belirtileridir. Bu sıkıntılar sizi hem yorgun hem de yaşlı gösterecektir.

Sağlıklı beslenin

Cilt güzelliğinin yolu sağlıklı beslenmekten geçer. Sağlıklı beslenmek de o kadar zor değildir. İlk yapacağınız şey, işlem görmüş, katkı maddeli yiyeceklerden uzak durmak olmalıdır. Şayet bu şekilde bir beslenmeyi rutin hale getirirseniz cildin yaşlanmasını hızlandıracak, solgun görünmeye davetiye çıkaracaksınız. Sağlıklı bir cilt için protein, vitamin ve mineral ağırlıklı yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Bu yiyecekler cildin tazeliğini koruyacak, yağlı olmayacakları için sivilce-akne gibi oluşumlara da sebep vermeyecektir. İçeceğiniz bitki çayları da vücudunuzun toksinlerden arındırılmasına yardımcı olacak, cilt güzelliğinizi koruyacaktır.

Cildinizi koruyun

Özellikle günlük makyajınızı yapıyorsanız, cildinizin gün sonunda yeterince temizlenmesi önemlidir. Çünkü makyaj malzemeleri oldukça hassastır ve üzerinde havadan gelen bakterileri barındırabilirler. Makyaj yaparken her ne kadar kullandığınız makyaj ürünlerine dikkat etseniz de hassas cildiniz en ufak bir olumsuzluktan etkilenebilir. Bunun için her makyaj sonrası cilt tipinize uygun temizleme jelleri, tonikleri kullanabilirsiniz. Lyn Yüz Temizleme Jeli bu konuda size tavsiyemizdir. Bu cilt bakım ürünüyle yapacağınız temizlik, cildinizi arındırabileceği gibi cilt güzelliğinizi de korumanıza fayda sağlar. Temizlenen cilt, parlar, daha dinamik bir görüntü verir. Cildinizin güzel olması özgüveninizi yerine getireceği için moralinizin de yükselmesine yardım eder.

Bu beş temel ve basit yöntemi uyguladığınız zaman cildiniz hızlı bir şekilde sağlıklı görünmeye başlayacaktır. Sağlıklı görünen cilt aynı zamanda taze,  canlı, ışıldayan bir parlaklığı da beraberinde getirecektir. Cildinizi ihmal etmeyin.

DEFNE YAPRAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?
YÜZ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALIDIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder