CİLDİNİZE UYGUN MASKE SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEKLER

Cilt sağlığı ve güzelliği herkes için önemlidir. Bunu başarabilmek için düzenli olarak bakım yapılır. Çeşitli cilt temizliği ürünleri kullanılarak daima tertemiz bir ciltle kalmak istenir. Maske, bu temizliğin olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alır. Ciltte biriken yağı, kiri hızlı bir şekilde temizlemesi, cilde yumuşaklık vermesi tercih edilmesinin sebebidir.

Cilt Temizliğinde Maske Ne İşe Yarar?

Maske, cildi temizleyen, besleyen, onaran ve cildin canlanmasını sağlayan önemli bir cilt bakım ürünüdür. Gün içinde dış sebeplere bağlı olarak kirlenen cilt, gereken bakım yapılmadığı takdirde zamanla dinçliğini yitirir. Cilt, genç görünümünden uzaklaşarak daha yorgun bir hal alır ve parlaklığını yitirir. Bu durumu düzeltmenin yolu, elbette düzenli olarak yapılacak bakımdan geçer.

Cilt bakımı, zaman kaybettirdiği düşünüldüğü için çoğu zaman aksatılır. Hâlbuki haftada birkaç gün, kendinize ayıracağınız 20 dakika ile cildinizi temizleyebilir, daha sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Maske, hem kısa sürede uygulanabilmesi hem de hızlıca sonuç verebilmesiyle haftalık cilt bakım rutininizin önemli bir bakım ürünü olur. Sizi yormadan, çok fazla zaman kaybettirmeden sağlıklı bir yüz güzelliğine kavuşturur.

Sağlıklı bir cilt için siz her ne kadar yediğinize içtiğinize dikkat etseniz de sizin dışınızda gelişen her şey cildinize etkide bulunur. Hava kirliliği, mevsimsel hava şartları cildinizin kirlenmesine, gözeneklerin içinde kirin, yağın birikmesine neden olur. Tabii bu aynı zamanda sivilcelerin, siyah noktaların da oluşması demektir. Hele ki cildiniz yağlı bir cilt ise daha yağlı, parlak bir yüz yapısına sahip olursunuz. Yine yorgunluk, stres gibi günlük hayatın içinde maruz kaldığınız durumlar da cildinizin rengini kaybettirir, yorgun bir görüntü verir.  Tüm bunlar, cildinize iyi gelecek, cildinizi gençleştirecek bir maske kurtulabileceğiniz sorunlardır.

Maskenin Faydalarını Şu Şekilde Sıralayabiliriz:

Yüzünüze maske uyguladığınızda kan dolaşımı hızlanır. Bu da toksinlerin atılmasına birebirdir. Toksinlerden arınan yüz, hem temizlenir hem de canlı bir görünüme kavuşur. Tazeliğin, genç görünmenin sırrını maskede bulabilirsiniz.

Nem, cildin en çok ihtiyaç duyduğu şeydir; tıpkı vücudun tamamının susuz yapamaması gibi. Yüzünüze uygun, nemlendirici özelliği bulunan bir maske, cildinizin istediği nemi almasına yardım eder.

Vücudun herhangi bir yerinde bulunan ölü deri, cildin cansız görünmesine sebep olur. Bu durum yüz için de geçerlidir. Ölü deriden arındırılmayan cilt, parlaklığını kaybeder. Maske, ölü derinin ciltten atılmasına, fresh bir görüntü yakalamanıza olanak sağlar.

Cildi fazla yağdan, gözenekler arasında sıkışmış kirden kurtaran maske, yaptığı derinlemesine temizlik sayesinde cildinizi dinlendirir. Gün içinde birçok farklı nedene bağlı olarak yorulan cilt, maske ile rahat bir nefes alır.

Düzenli Cilt Bakımı İçin Maske

Maske, ciltte ortaya çıkan bir soruna hızlıca cevap vermesi bakımından değerli bir cilt bakım ürünüdür. Sadece önemli olan doğru ürünü bulup bu işlemi rutin haline getirmektir. Devamlılık olmadığı takdirde herhangi bir cilt temizliğinden iyi sonuç almanız neredeyse imkânsızdır.

Maske, cildi maruz kaldığı kirden arındırdığı gibi aslında ciltte herhangi bir sorun olmadığında da belli aralıklarla kullanmanız gereken bir üründür. Günlük rutinlerinizi düşünün; diş fırçalamak, duş almak… Bu ve benzeri durumlar nasıl ki zorunlu ihtiyacınız ve yapmadan geçemiyorsunuz, cilt temizliği de öyle. Sadece sivilcelenme gördüğünüzde, yağlanma olduğunda ya da burun çevrenizdeki siyah noktaları gidermek istediğinizde cilt bakımı yapmamalısınız. Yüzünüz, vücudunuzun en hassas yeri. Üstelik görselliğe de hitap eden bir yer. Aynadan baktığınızda kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız, sağlığı elden bırakmamak gerek. Bunu başarmak da cilt bakımını, sorun olsun ya da olmasın rutine bağlamanızdan geçer.

Maske Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Maske seçmeden önce öncelikle cilt tipinizi bilmeniz gerekir. Her cildin ihtiyacı farklıdır. Bazı ciltler fazla yağlanma problemi çekerken bazıları ise kuru olmasından şikâyetçidir. Bu sebeple alınacak maskeleri de buna göre seçmenizde fayda var.

Cildiniz eğer yağlı bir ciltse yağı emme özelliği gösteren kil maskelerini kullanabilirsiniz. Kuru ise nem takviyesinde bulunan maskeler sizin işinizi görecektir. Özellikle içinde A, C ve E vitaminleri bulunan maskeler seçilirse cildiniz onarılırken bir yandan da aradığı besine kavuşur. Lyn Cilt Aydınlatıcı Kil Maske sizi bu ayırımdan kurtarır. Her cilt tipine göre üretilmiş bu kil maskesi, içinde bulunan citrus oil ile cildinizin temizlenmesine, canlanmasına ve aydınlanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bileşeninde bulunan saf Hyaluronic Asid sayesinde cildinizin aradığı nemi verir, daima genç görünmenin kapılarını aralar.

Maskelerin İçeriğine Dikkat Edin

Söz konusu yüz sağlığı ve güzelliği olunca her zamankinden daha hassas olmak gerek. Maskede aramanız gereken şey, ne kadar doğal olduğudur. Zira kimse yüzünü kimyasala boğmak istemez. Mümkünse hiç kimyasal içermeyen ama içerecekse de oldukça az olan maskeler tercihiniz olmalıdır. Paraben içermeyen, doğal yağlardan, temizleme ürünlerinden üretilmiş maskeler güzelliği sağlıkla birlikte verecektir.

Alerjik Durumlar

Bazı ciltler birtakım bitkilere ve maddelere karşı alerjik bir reaksiyon verebilir. Cildinizi tanıyorsanız bu bitkinin ya da maddenin ne olduğunu bilirsiniz. Maskenizi almadan önce maskenin içinde bulunan maddeleri inceleyip bu riski ortadan kaldırmalısınız. Çünkü alerjik reaksiyonlar acı verebileceği gibi görüntü olarak da pek hoş olmaz. Cilt tipinize uygun maskeyi ararken bu hususa da önem vermelisiniz.

Cilt Temizliği Her Zaman İlk İşiniz Olmalıdır

Cildinizin sağlığı, her zaman ön planda olmalıdır. Sadece güzellik için değil, daha sağlıklı bir yaşam için bu şarttır. Maske, bu işlemi hızlıca yapabileceğiniz ve kısa sürede sonuç alabileceğiniz bir cilt bakım ürünüdür. Günlük rutine oturttuğunuz zaman cildinizin alacağı değişim inanın sizi çok şaşırtacaktır.

Tabii şunu unutmadan ekleyelim: Maske yapmadan önce de sonra da cilt temizliğini korumalısınız. Lyn Yüz Temizleme Jeli içinde bulunan defne yaprağı suyu ve süt proteini ile bu işlemi kolaylıkla yapmanıza yardım eder. Temizlikte daha iyi bir sonuç almanız, paraben ve alkol içermeyen böyle bir temizleme jeli kullanmanızdan geçer. Maskeyi uyguladıktan sonra nemlendirici ile cildinizi nemlendirmeyi de unutmayın. Bir sonraki maskeye kadar da cildinizi sürekli temiz tutmayı ihmal etmeyin.

 

TONİK NEDİR? CİLT TİPİNİZE GÖRE TONİK SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?
EL BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?
Sepetim
Kapalı İstek Listesi
Kapalı Son Görüntülenen
Kategoriler
Gönder